Hogyan szabaduljak ki Magyarországról? (bővebben lent)
Régóta álmodozom azon, hogy bejárom a világot, de kezdem úgy érezni, hogy civilizált országokban történő utazás MÁR drága az átlag magyar pénztárcája számára. Pedig csomó hely érdekelne pl az USA-ban de egy vagyonom elmenne rá, hogy körbenézzek.
Kizárólag turistaként mennék ki, de nem tudom, hogy itthonról hogyan telne az ilyen utazásokra. Emberileg is eléggé "le vagyok csúszva" Alig jut időm a munkán kívül bármire is, ami pont arra elég amúgy, hogy fenntartsam magam.
Azt veszem észre magamon, hogy egyre lejebb adtam az igényeimet. De én ezt nem akarom. Fiatal vagyok még a lelki elrohadáshoz.
Mit tanácsoltok? Hogyan szabaduljak ki ebből a rabságból?
Egyetértek az előző válaszadókkal, "nem biztos, hogy minden rendben van nálad". Szerintem a probléma viszont nem az álmodozás, a lehetőségekhez képest irreálisan nagy vágyak, hanem a csoportnyomás. Ezalatt azt értem, hogy (mint ahogy a kérdésben is olvashato volt) az ismerőseid hozzád képest sokkal többet utaztak, láttak a világból, mint te és ez feltehetően zavar, esetleg irigységgel tölt el téged.
Egyrészt azt ajánlom, hogy keress magadnak valamilyen hobbit, sportot, amit igyekszel profin űzni és így kitűnni a többiek közül.
Másrészt pedig, ha van megfelelő végzettséged valami tisztességesebb keresetet nyújtó munkát találni. (Tudom, nem könnyű.)
(Bocsánat, ha félreértelmeztem a problémát, de nekem ez jött le a kérdésből.)
Igen a workaway tökéletes, a kerékpár és a couchsurfing szintén. Ez csak elhatározás kérdése van aki gyalog vágott neki a világnak 250$-al a zsebében. Emellett a nagyobb szervezetek is keresnek önkénteseket. Ők az utazást is fizetik + zsebpénzt is kapsz. Az önkéntesség ezen felül szépen mutat az önéletrajzban, mert mutatja,hogy ismeretlen helyeken is feltalálod magad, sikeresen dolgozol csapatban és mersz lépni. Jó nyilván, ha épp egy étterembe jelentkezel szakácsnak akkor nincs akkora jelentősége, mint ha egy nagy multihoz valami fontosabb pozícióra.
Olyan álmokat kell keresni amiket megvalósíthatsz rövidtávon is és a cél érdekében mindent megteszel.
Az enyém:
Nyár végéig szól a szerződésem aztán az előző által linkelt workawayal kimegyek Angliába pár hónapot, nyelvtanulás céljából ugyanis egyedül tanulok Angolul, tehát a szövegértést és a beszédkészséget nem igazán tudtam fejleszteni. Eddig fix a terv. Mivel engem is az utazások érdekelnek ezért jó eséllyel, ha megvan a kellő nyelvismeret, jelentkezek nagyobb szervezetek által kiírt projectekre. Amiket jó eséllyel meg is kapok, hisz:
1. Nyelvtudás megvan, anyanyelvi környezetben éltem pár hónapig.
2. Tapasztalat az önkéntességben. Ami azt mutatja, hogy nem csak egy hirtelen fellángolás és hajlandó vagyok dolgozni bér nélkül is.
A másik lehetőség Anglia után:
Kerékpárra pattanok(jelenleg is havi 1-2ezer kilómétert tekerek) és szintén a workaway segítségével Európán belül utazgatom.
A különbség köztünk:
-Megvan a tervem
-Elhatározott vagyok és kitartó
-Van egy 8 általánosom ami semmire se jó, jelenlegi munkahelyem: tesco. Tehát jó eséllyel még rosszabb helyzetben vagyok, mint te.
Mindjárt jön a válasz, hogy biztos idióta vagyok ennyi osztállyal. Erre a reakcióm már most:
Nem vagyok ***** csak sosem volt erőm ott ülni 7-9órán át a padban és olyan dolgokat hallgatni ami egyáltalán nem érdekel,hoztam egy döntést amiért vállalom a felelősséget, de hiszem, hogy így is élhetek teljes életet, ha nem hatalmasak az elvárásaim és teszek érte. Megbántam, hogy nem ültem a padban, de már nem változtatok rajta ugyanis nem állszándékomban 3-4 évig itt maradni és levelezőn elvégezni egy szintúgy haszontalan érettségit. Az országok többsége pedig olyan,hogy nem nézik a papírt(sima szakmunkás) ezért azt is feleslegesnek tartom, hisz mint már mondtam, nem áll szándékomban itt maradni hosszú távon.
Ennek az életszemléletnek és későbbiekben életmódnak vannak előnyei és hátrányai. Engem nem neveltek család centrikusnak szóval számomra több az előny, mint a hátrány.
Szia!
Szerintem ha valóban fiatal vagy, akkor keress fel szervezeteket, vagy alapítványokat, amelyek szerveznek külföldi programokat. Én is csak az Erasmus+-t tudom példának felhozni, mert én már vettem részt az annak segítségével egy programon. Ez azért más mint az Erasmus, mert nem függ egyetemi tanulmányoktól, mégcsak egyetemistának sem kell lenned ahhoz, hogy utazz, és természetesen nem fél évre, hanem 1-2 hétre.
Amúgy meg tudlak érteni, hogy utazni akarsz, bennem is dúl a felfedezés iránti vágy. :)
Látod milyen jó a kubaiaknak bácsi? (mellesleg ez egy mai hír bátyó)
Apukám....
automatikusan Menedékjogot és zöldkártyát (állampolgárságot) kapnak a semmire.Na? Mit szólsz ehhez apuskám?
A törvény szerint annak jár a menekült státusz akinek az országában vagy(polgár)háború van vagy valamiért üldözik a hazájában.Hát(elárulom) ezeknél nemhogy háború nincs vazze, de még csak üldöztetés alatt sincsenek.
Na erre varrjál gyorsan gombot apukám mielőtt diszidálsz.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!