Aki nyer a zöldkártyalottón annak mennyi pénzre lesz szüksége hogy megkapja a vízumot az USA-ba?
az éves amerikai létminimum 125%-val kell rendelkezned, ami 1 fős háztartás esetén jelenleg: 14713 USD.
Ha ez nincs meg, elfogadnak amerikai munkaadót is aki legalább ekkora bérrel foglalkoztat. vagy elfogadnak szponzort aki kezességet vállal érted pénzügyileg. ha ezek egyike sincs meg, hiába húztak ki a lottón, nem kapsz zöldkártyàt.
Ez közel 4 milla.
Egyben meg kell lennie a pénznek?
Figyelj, elhiszem hogy soknak tunik, de ez itteni szemmel iszonyat keves. A barinom volt ferje munkanelkuli volt es munkanelkuli segelybol elt es meg igy is tobbet keresett mint evi 14e, es tudta szponzoralni a felesegenek a zoldkartyajat (a hazassag utjan kerelmezett zoldnel is meg kell lenni a minimum penznek). En illegalisan takaritasbol meg gyerekvigyazasbol is siman megkerestem ezt a minimumot (sok sok evvel ezelott)!
Termeszetesen a kutya nem nezi a bankszamladat, ugyhogy akarhonnan szarmazik a love, csak papiron tudd igazolni hogy van.
Egy arva ismerosod sincs az USAban? Ez olyan minimalis osszeg, hogy egy tavoli ismeros (anyukad volt szobatarsanak a nagynenie) is siman elvallalna, ha felvenned vele a kapcsolatot. Szamomra vadidegen vagy ugyhogy en nem szponzoralnalak, de barmelyik otthoni ismerosomet/baratomat/rokonomat szemrebbenes nelkul ha kisorsolnak oket. Szoval nincs para. Legalabbis a penz miatt ne legyen. Inakbb amiatt, hogy kihuznak vagy sem... Es ha kihuztak, vegleges legyen. Ismerek olyat aki mar a repjegyet nezegette, mert kihuztak majd par het mulva jott a hivatalos ertesito, hogy visszavontak a huzast. Az milyen genyosag, szegeny mar majdnem felegetett otthon mindent, hogy jon a nagy Amerikaba...azt megse...
Rengetegen vannak akik korábban itt laktak és kiköltöztek, van akinek a gyerekei élnek kint és állampolgárok. Szüleim ismerik őket de én nem mert már akkor kiköltöztek mikor én még gyerek voltam.
Tudom hogy az a közel 15.000 dollár nem sok pénz ott de itthon összegyűjteni elég sokáig tart. Ha spórolok és sok munkám van akkor 400-500.000ft megtakarítás jön össze 1 év alatt ami kb 1.500 dollárnak felel meg.
Idei évtől tervezem hogy beadom minden évben a jelentkezést a zöldkártya lottóra, főleg hogy a jelentkezés nem kerül semmibe.
Ha egyik évben szerencsém lenne akkor is csak úgy vágnék neki hogy felkeresnék vkit aki kint él és tud segíteni állást találni és lakhatást.
Nem rosszmájúságból, de sajnos a zöldkártya lottón nagyon rosszak az esélyek. Ezért lottó.
Jó olvasni, hogy ilyen rendes kint élő magyarok is vannak, ezek szerint csak én vagyok megáldva olyan ismerősökkel és rokonokkal, akik még keresztbe is tennének nekem. Bármikor akartam kimenni, mindig lebeszéltek, mintsem hogy segíteni kelljen. Fordítva innen is segítek mindenkinek amiben tudok, megbízható ismerősért én is megtenném, hogy megoldjuk, hogy a banki papírján ott legyen a fedezet és mehessen új életet kezdeni.
Nem akarom szidni az ország helyzetét, de lassan már menekültstátuszt kérhetnek az innen kiutazók, azzal indokolva, hogy egy maffiaországból menekülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!