Szerintetek nem vagyok ezzel elkésve? Sikerülhet ezt mind létrehoznom?
Nos tehát jelenleg 21éves vagyok Jövő juniusban teszek érettségi vizsgát,aztán azt tervezem hogy ugyanabban a suliban ahova most járok leteszek egy nyelvizsgát és szerzek róla papírt. Nos persze a nyel vizsga közben elmegyek dolgozni hogy legyen egy fic tőkém. Na most annyi lenne a tervem hogy szeretnék kint élni Amerikának egy részén ahol tudnék tanulni Egyetemen. Úgy tervezem a kiutazást hogy már érettségivel és nyelvizsgával és persze egy bizonyos tőkével.Aztán elkezdenék kint tanulni egyetemen sőt vállalnék kint is munkát hogy megoldjam a mindennapjaimat plusz persze az egyetemet. Na most kvázi az lenne a kérdésem hogy szerintetek érdemes lenne belevágni ha ez az álmom? Vagy inkább megpróbálni itthon Magyarországon az érettségi nyelvizsga és mondjuk egy jól menő piaci szakmával valamilyen komolyabb területen elkezdeni dolgozni?
Mert mondjuk az az igazság hogyha itthon maradok akkor ami engem érdekelne szakma vagy is elhelyezkedési szempont érettségi után az az Ingatlanreferens ingatlansértékesítő, társasházkezelő.
Vagy ami még érdekel az a Büntetés Végrehajtás ez a kettő lenne ami itthon érdekelne.
Kint külföldön ami érdekelne engem az pl az Építészet Építészmérnök, Film média színészet,
Nos várom a komoly válaszokat.
Álmodni nagyon is jó dolog, és külön öröm ha sikerül is. De nem árt ha az álmok mellett tisztában vagyunk a valóssággal is.
A te esetedben: Nem lehetetlen, hogy valaki akár te kint tanulj egy amerikai egyetemen építészetet. Lehetőség mindenkinek adott. De ugyanakkor tisztábban kell lenni azzal, hogy itt nem pár ezer forintról van szó, hanem milliókról. Azt sem árt tudni, hogy az a nyelvvizsga papír sem mindegy milyen.
De nem kell feladni az álmokat, csak legyen egy B terved is.
Nem lehetetlen amit írsz, de az írásképed és az elgondolásaid alapján teljesen biztos vagyok benne, hogy téged nem fognak felvenni építészeti egyetemre az USA-ban.
Az itthoni ingatlanértékesítéssel megpróbálkozhatsz, de az általában egy kuli munka, ahol teljesítményarányosan fizetnek, és rengetegen vannak akiknek csak havi pár ezer forintot sikerül belőle összegyűjteni.
A színészet is remek ötlet, szerintem azzal próbálkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!