Szerintetek hogyan spórolhatnám ezt össze? Tudnátok tanácsot adni?
Szóval három éve az a vágyam, hogy eljussak Kanadába, ezen belül is Montréalba. Jobbára a környezetem is hozzászokott ehhez az álomhoz, nemrég például utazási zsebkönyvet kaptam a városhoz.
Néztem, és egy repülőjegy - oda vissza - olyan 270000. Ebben ugye nincsen benne a szállás. Én úgy gondoltam, elkezdek gyűjteni, mert hogy ha talán egy része meglenne, akkor a szülei is bizakodóbban állnának hozzá, és talán kipótolnák kicsit.
Most jelenleg körülbelül 20 ezrem van a dologra, tudom, ez nem hangzik túl pozitívan, meg ilyenek, de én akkor is össze fogom rakni. :)
Kérdésem az lenne, hogy erre a célomra hogyan tudnék pénzt gyűjteni? Mik jöhetnek szóba? Evidens, hogy ha kapok mondjuk zsebpénzt - ez ritka - akkor azt rakom is a dobozba, amit erre eszközöltem, de milyen plusz dolgok vannak esetleg? 15 éves vagyok, idén ballagok, úgyhogy az árból leszámolandó a ballagási pénzem is.
Utolsó, köszönöm szépen, hogy legalább elgondolkodtál rajta! :)
Diákmunkát csak nyáron tudnék vállalni, addig azonban szorgalmasan gyűjtögetem a zsebpénzem. :)
próbálj a rokon, ismerősök, szomszádok gyerekeire vigyáőzni, ezért pénzt kérni, stb. ha megvan benned a motiváció és a kitartás, találsz majd munkát. csak a szar munkát is el kell végezned.
szerintem csak 18 éves korodban menj ki (nem is tudom, hogy előtte lehet-e egyedül), addig összejöhet a pénz :)
"Néztem, és egy repülőjegy - oda vissza - olyan 270000."
Abból nyugodtan levehetsz 100 ezer forintot és kb. annyi a reális ár. Egyszer sikerült vennem 120 ezerért de lemondtam egyéb ok miatt.
Szerintem fontos ,hogy valamennyire értsél franciául és angolul is.
Meg lehet próbálni,hogy valakinek szüksége lenne-e nyárra valakire,aki vigyáz a gyerekekre,és esetleg a 2-3 hónap gyerekfelügyeletért kifizetné a repülőjegyet.De vigyázni kell,utána kell nézni a családnak,hogy megbízhatóak-e.Ismerős lenne a legjobb.
Meg lehet próbálni magyarokat is,bár sokszor azok használják ki a legcsúnyábban akit tudnak.Ezért is nagyon fontos beszélni a hivatalos nyelveket,hogy ne legyél kiszolgáltatva másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!