Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mennyi időnként vehetem...

Mennyi időnként vehetem igénybe az ESTA-t?

Figyelt kérdés

Ha én rendesen betartom a szabályokat és:

-nem találok munkahelyet amivel kérhetem a munkavállalói vízumot

-nem jegyeztem el senkit

2014. nov. 23. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
ESTA 2 évig érvényes, és egy alkalommal, maximum 90 nap tartózkodásra jogosít! Bármikor lehet kérned ESTA megújítását, ha mondjuk útleveled száma megváltozik, vagy a neved, stb.
2014. nov. 23. 17:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Azaz két évente egyszer mehetek 90 napra az Egyesült államokba?
2014. nov. 23. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem azt jelenti! Kérsz ESTA engedélyt, az 2 évig érvényes és ez idő alatt, egyhuzamban maximum 90 napig tartózkodhatsz az USA-ban, de az utazásaid száma nincs korlátozva. Tehát abban a 2 évben, míg érvényes az ESTA-d, utazhatsz, de egyszerre maximum 90 napra. Arra figyelni kell hogy megfelelő időnek kell eltelnie, mire ismét utazol. Konkrétan nincs előírva, de a bevándorlási tiszt dönt a belépésnél. Pl. kiutazol 90 napra, majd pár hét után megint 90 napra akarsz menni, ezt nehezen fogják elhinni, nem tipikus turista időtartam. De évente, 2-3x2 hetért nem nagyon szólnak.
2014. nov. 23. 21:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Igy van ahogy elozo irja.

2 evig ervenyes, max 90nap egyhuzamban es nincs megszabva (a tevhittel ellentetben amit sokan szeretnek itt terjeszteni) hogy mennyi ideig kell tavol lenned.

Ha pl. 5 hetet a keleti parton toltesz, 1 honapig vagy Mo-n aztan kijossz meg 5 hetre a nyugati partra, akkor valszeg elhiszik, hogy tehetos turista vagy es csak kirandulsz.

Ha full 90napig vagy, 5 napot vagy otthon aztan megint jonnel full 90napra, azt mar lehet hogy nem nezi jo szemmel a bev.tiszt.

2014. nov. 24. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak megerősíthetem az előbbieket, sosem árt, mivel hamarosan jön valaki azzal a hülyeséggel, hogy annyit kell Magyarországon lenni két utazás között amennyit az USA-ban voltál. Ezt még leírni is fáj.

Az elbírálás teljesen egyéni, tőled függ. Ha mondjuk egy 22 éves srác egyedül jön már harmadszorra, úgy, hogy alig volt otthon, akkor elég valószínű, hogy illegálisan keres munkát, és szeretne letelepedni.

Ha viszont egy látszólag gazdag 60 éves házaspár jön vissza 2 bőröndnyi turistatérképpel, az kevésbé gyanús, mivel nem valószínű, hogy most szeretnének az USA-ba költözni.

2014. nov. 24. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!