Mennyi időnként vehetem igénybe az ESTA-t?
Ha én rendesen betartom a szabályokat és:
-nem találok munkahelyet amivel kérhetem a munkavállalói vízumot
-nem jegyeztem el senkit
Igy van ahogy elozo irja.
2 evig ervenyes, max 90nap egyhuzamban es nincs megszabva (a tevhittel ellentetben amit sokan szeretnek itt terjeszteni) hogy mennyi ideig kell tavol lenned.
Ha pl. 5 hetet a keleti parton toltesz, 1 honapig vagy Mo-n aztan kijossz meg 5 hetre a nyugati partra, akkor valszeg elhiszik, hogy tehetos turista vagy es csak kirandulsz.
Ha full 90napig vagy, 5 napot vagy otthon aztan megint jonnel full 90napra, azt mar lehet hogy nem nezi jo szemmel a bev.tiszt.
Csak megerősíthetem az előbbieket, sosem árt, mivel hamarosan jön valaki azzal a hülyeséggel, hogy annyit kell Magyarországon lenni két utazás között amennyit az USA-ban voltál. Ezt még leírni is fáj.
Az elbírálás teljesen egyéni, tőled függ. Ha mondjuk egy 22 éves srác egyedül jön már harmadszorra, úgy, hogy alig volt otthon, akkor elég valószínű, hogy illegálisan keres munkát, és szeretne letelepedni.
Ha viszont egy látszólag gazdag 60 éves házaspár jön vissza 2 bőröndnyi turistatérképpel, az kevésbé gyanús, mivel nem valószínű, hogy most szeretnének az USA-ba költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!