Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Építészként van esélyem sokat...

Építészként van esélyem sokat utazni EU-USA között?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, építészként szerintetek van esélyem találni majd egy olyan céget, akik pl. kiküldenek Amerikába üzleti útra, vagy egyéb munka miatt?

Jövőre megyek egyetemre, középiskolai szinten megnyertem egy nemzetközi építészeti projektversenyt, oda vagyok a művészetekért.

Esetleg személyes tapasztalatok?

2014. szept. 30. 23:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
2014. okt. 1. 02:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább menj pilótának...
2014. okt. 1. 05:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azzal foglalkozz, azt tanuld, amit szeretsz. Hogy mi lesz később, 10-20-30 év múlva, az ezen múlik. Most itt hiába tippelünk, hogy mire van esélyed (a pilóta az jó:))

Ha azzal foglalkozol egy életen át, amit szeretsz - boldog ember lehetsz, függetlenül attól, hogy milyen "céget találsz".

2014. okt. 1. 08:33
 4/10 szabina555 ***** válasza:
ha olyan cégnél helyezkedsz el, aminek van az USA-ban is irodája akkor igen, van esélyed, hogy néha kiküldenek oda is dolgozni. :)
2014. okt. 1. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:

A pilóta tényleg jó, de ösztön díj és 10-15milliós tandíj közt elég nagy a különbség...

Amúgy igen, ha nemzetközi céghez kerülsz aminek van irodája Amerikában akkor elég jó esély van rá.

2014. okt. 1. 15:13
 6/10 anonim ***** válasza:

nagy londoni irodában dolgozott ismerős építészként, sose küldték usába

egyszer volt finnországban, meg egyszer dubaiban (20 év alatt), de nem jellemző hogy építészek utazgatnak, ez nem olyan mint az agysebészet,

ha utazik valaki akkor az iroda tulajdonosa/vezetője

2014. okt. 1. 15:44
 7/10 szabina555 ***** válasza:
16%

nyilván nem olyan, mint az agysebészet... istenem.

attól, hogy az ismerősöd nem küldték, nem kell lelombozni más lelkesédését. nem akarom őt megsértnei, de lehet nem volt kiemelkedő a munkájában, csak átlagos.

nyilván a legjobb embert, embereket küldik el bárhová is.

én ismerek olyanokat, többet is, akik építészként kint dolgoztak, szóval van esély, no para. csak rohadt jónak kell lenni. és angolt perfektül tudni!

2014. okt. 1. 16:39
 8/10 anonim válasza:
100%

Én nem akarom lelombozni a kérdezőt, de az építészek 90%-a itthon fog dolgozni, jó részük nem is építészként, csak valami hasonló feladatkörben.

Annyira jönni menni sem fogsz, főként CAD monkey lehetsz az elején, és egész nap rajzolsz az irodában, esetleg kimész helyszínre, tárgyalni, de az sem egy kirándulás.

Plusz azt is vegyük bele hogy nem is az a szakma amiből hirtelen fogsz meggazdagodni...sőt...nem mondom hogy éhen halsz, de max erős átlagos életre számíthatsz.

Jó persze, lehet mondani hogy esély mindig van, de ehhez nagyon talpraesettnek, okosnak, szerencsének...és még szerencsésebbnek kell lenned.

Na meg valószínűleg viszonylag kevés olyan cég van, ami Európából dolgozik át Amerikába, leszámítva max a világhírű irodákat.

Lehet azt is mondani hogy jónak kell lenni...mindig kérdés a lelkesedésből mennyit ölnek ki belőle az oktatással, általában elég sokat. Másrészt ismerek én is olyanokat, akik mindig törtetőek, és jók voltak, most még sincsenek sehol ilyen szempontból csak gürcölnek minden nap.

Persze valahol én is azt vallom, hogy az ember ha igazán akarja, és mindent megtesz érte, akkor eléri a célját.

2014. okt. 2. 23:27
 9/10 szabina555 ***** válasza:
30%

most nem értem miért kellett engem lepontozni.. mert nem vettem el a kérdező kedvét a dologtól?

mert leírtam a saját tapasztalataimat?

nyilvánvaló, hogy nem fog mki külföldön dolgozni, stb... de azért van esély rá. és bocsi, hogy én olyanokat ismerek, akik dolgoztak kint az USA-ban építészként. és igen, rohadt okosak. honnan tudjátok, hogy a kérdező milyen lesz a szakmájában?

azt pedig nem úgy gondoltam, hogy egy európai cég bedolgozik az USA-ban, hanem hogy egy amerikai cégnek van Európában irodája (ez sokkal reálisabb).

off: csoda, hogy el akarnak menni innen az emberek, mikor csak negatív hangévetlú válaszok érkeznek, és ha van egy pozitív közte, hogy igenis van esélye, akkor azt lepontozzák. komolyan ha azt írtam volna, hogy semmi esélye, hagyja a fenébe az egészet, nem ez lett volna.

de ezt is pontozza le mki. rem.ettől szebb napotok lesz. szánalom. nem kell elvenni az embertől az életkedvét. aztán majd röhöghettek, ha tényleg sikerül neki kijutni.

2014. okt. 3. 16:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Van esélyed, feltéve, hogy nem tucat-építész leszel...
2014. okt. 5. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!