Mennyire nehéz kijutni az usa-ba?
Egyszóval esélytelen.
Fentebb írták már mi a menete, én azért mesélek a költségekről, durván:
regisztrációs-hivatali díjak: 50.000-100.000 huf
konzulátusi díj: 30.000-40.000 huf
repjegy: 160.000 huf
lakás: 150.000 huf
autó (enélkül halott vagy): 200.000 huf
egyéb költségek (mivel csak 20 kg-ot tudsz kivinni, egy rakat dolgot ott kell beszerezned: 150.000 huf
stb. (kinti jogsi, kaja...)
Szóval ez minimum egy 1 millás kiruccanás, és garantálom, hogy angol tudás nélkül csak úgy kint semmilyen munkát nem fogsz találni... Találj ki egy jobb szerencse-próbát.
huf = hungarian forints.
magyar pénzben írtam, szóval ne számolgass át semmit :P
Angolul kell beszélned, de ha nem tudsz; senki sem akadályoz meg benne, hogy megtanuld a nyelvet. Egyébként azt javaslom neked, hogy tényleg feküdj rá az angolra, és au pair-ként menj ki. Biztos szállás, kaja, minimális fizetés, de elmélyítheted a nyelvtudásodat. Randomra kimenni például Angliába nagyon necces, de egy olyan országba, ahol vízum, és minden hülyeség kell... lehetetlen, kivéve a fent leírtak alapján.
Google: au pair kft.
Sztem indulj máris!
Az USA-ban sokkal jobb nyomorogni.
Ott még a mentő is az utcán hagy, ha nincs biztosításod. (kis túlzással persze...)
Komolyra fordítva az 1 milla reális számítás.
Már elnézést, de csak az igazsággal szembesítettünk. Ha nem beszélsz egy nyelvet, hogyan akarsz élni? A legalapvetőbb dolgokat nem fogod tudni segítség nélkül elintézni és bárhol árverhetnek, kihasználhatnak. Hogy akarsz dolgozni? Attól, hogy Clevelandben több magyar van, mint máshol az USA-ban, még nem magyarul beszél az utca embere. Én nem lebeszélni akarlak, hanem először tanulj meg angolul a saját érdekedben. Attól, hogy valakinek szerencséje volt és jól él, attól még nem biztos, hogy neked is sikerül ugyanígy. Nem szabad csak a szerencsére hagyatkozni. Ha meg illegális bevándorlónak készülsz, akkor meg sok más okból lesz nehéz a sorsod. Miért pont USA? Annyi más ország van, ahová sokkal könnyebben ki tudnál menni munkát vállalni feltéve, ha van valamilyen szakmád, végzettséged. Érettségije majdnem mindenkinek van, akkor miért egy külföldit vennének fel papírok nélkül? Ha nem lesz segítséged, akkor nulláról kell kezdened és rengeteg dolgot kell venned, ami szerintem kb. annyiba lesz vagy többe, mint amit a második válaszoló írt. Nézd meg a repülőjegy árakat, a konzulátusi ügyintézés díját vagy azt, hogy egy kocsi, szállás, kaja mennyibe kerül. Ezeknek mind utána lehet nézni a neten. Meglátod, hogy reális, amit leírt az előző.
Első
Tényleg menj ki.Miért kérdezed meg itt. Ne hallgass a jó szóra.
Kint nincsen se szegénység, se munkanélküliség és minden iskolában magyarul tanulnak az emberek,. Sőt a munkahelyeken csak magyarul beszélő embereket vesznek fel.
A pénzért ott is dolgoznod kell és nem adnak rögtön évi 120.000-200.000$os melót.
Ha ki akarsz menni dolgozni, menj el egy munkaközvetítőhöz, ne pedig kamikaze módon intézkedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!