Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Leírná nekem valaki érthetően...

Leírná nekem valaki érthetően ezt az Amerikában házasodás dolgot?

Figyelt kérdés
Ugye ha kimegyek ESTA val 90 nap om van hogy szeretzek egy barátnőt! Na 1 lehet e tultartozkodni házasság esetén? 2 azt lehet e csinálni h ESTA val 90 nap is kint vagyok és hazajövök 1-2 napra és visszamegyek megint 90 napra? 3 valaki tapasztalatbol tudja e hogy házassághoz milyen papírok kellenek? 4 és ha már 3 szor megyek vissza ESTA val az USA ba akkor a hazassaghoz kellenek "papírok" és (ha még nem vagyunk házasok) akkor a papirokat hogy viszem át az USA ba? Mert sok helyen olvastam hogyha bármi olyan dolgot találnak nállad ami arra utal hogy le akarsz telepedni akkor visza is fordíthatnak! Minden választ köszönök

2014. júl. 14. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:

1. Kijössz ESTA-val, valakivel összeházasodsz a tartózkodásod 70. napja körül.

2. 3 nap után megkapod a házassági anyakönyvi kivonatot, majd ezután kitöltitek a megfelelő nyomtatványokat, és benyújtjátok azokat és megfizetitek az ügyintézés díját.

3. Rá cca. 5 napra, megkapd az értesítést, hogy nyilvántartásba vették a kérelmedet, innentől fogva már nem vagy turista, de bevándorló sem, valami vagy a két állapot között.

4. Vársz pár hónapig, addig jönnek a levelek hogy mit dolgoztak fel, hol áll az ügy, de addig te nem dolgozhatsz, kivéve, ha engedélyt kértél és kaptál erre.

5. Bevándorlási interjú: Meg kell jelenned a házastársaddal egy bevándorlási tisztviselő előtt, ők kérdeznek, ti pedig válaszoltok. Figyelik a kérdésre adott válaszaitokat, gesztusokat, szemmozgást, stb. Ha megfelelsz, kapsz egy "approved" minősítést és az útleveledbe pecsételik a zöldkártyát, majd 4-5 nap elteltével erről hivatalos levelet is kapsz, mellyel mehetsz plasztik zöldkártyát csináltatni. Az egész folyamat mindennel együtt olyan 4-8 hónap, államtól és várostól függőek, a bevándorlók kedvelt városaiban több idő, máshol kevesebb. Ha van még kérdés, priviben szívesen válaszolok.

2014. júl. 14. 17:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi értem! Még azt nem értem: hogy ha pl 70 dik napon házasodunk es akk ugyanugy 90 dik napon haza kell mennem?és miközben jönnek a levelek hol kell lennem mo n vagy az allamokban? A házasság kötés után muszály visza mennem mo ra??
2014. júl. 14. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem kell visszamenned! Épp ezt írtam, hogy amikor megkapod a papírt a nyilvántartásba vételről, akkor már nem vagy turista, de még nem vagy bevándorló sem, a kettő közötti állapotban vagy, azaz ilyenkor, amíg a zöldkártya iránti kérelmed elbírálás alatt van, addig nem kell hazamenned, sőt, nem is mehetsz, mert azzal elutasítanak automatikusan. Ha valami miatt haza kellene utaznod amíg az elbírálás tart, akkor ahhoz külön engedélyt kellene kérned a bevándorlási hivataltól!
2014. júl. 14. 18:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Hany eves vagy kerdezo? Iszonyat tre a helyesirasod!! :(

Az elso valaszolo leirta a lenyeget es meg tudom erositeni, hogy amit irt az helyes, ket aprosag kivetelevel:

"összeházasodsz a tartózkodásod 70. napja körül. " Tobb ember is van korulottem, akik lejart ESTAval (vagyis 90 nap utan) hazasodtak es adtak be a papirokat es megkaptak a zoldkartyat, vagyis nem kotelezo az ESTA 90 napjan belul hazasodni es papirokat beadni.

"az útleveledbe pecsételik a zöldkártyát" Neked oda pecseteltek? Ugye hogy nem. Ez hulyeseg. Ha jol sikerul az iterju, ott helyben kapsz egy levelet, amiben az all, hogy gratulalunk, megkaptad az ideiglenes zoldkartyat. Azzal a levellel igazolod hogy legalis vagy es kb. egy heten belul jon a postan a muanyag kartya.

2014. júl. 14. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:
90 napon túl házasodni is lehet valóban, de ez esetben már mint illegális vagy, azaz 1000 USD-al többet fizetsz az ügyintézésért, és jobban utánad néznek. Ezért érdemes 90. nap előtt házasodni, de ne túl korán, mert az is gyanús!
2014. júl. 14. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
beathatsz egy olyan papirt,hogy hazasodni fogsz (kell a masik fel neve adatai stb...) es kapsz egy nyomtatvanyt,hogy tudomasul vettek. egy eved van ra,hogy megtedd es beadjatok a papirokat a hazassagrol. de mar a hazasodasi szandekos papirral ( ezt nem tudom szebben leirni) is mehetsz csinalni jogositvanyt es ugymond MEGTURT SZEMELYKENT leszel nyilvan tartva. legalisan. csak ezzel felhivod magadra a figyelmet,hogy te itt vagy, es nagyon szigoruan nezik az idot.ha egy nappal is kesobb adjatok be a papirt akkor mar keresni fognak a megadott cimeden. viszont dolgozni ez ido alatt sem dolgozhatsz legalisan. a magyar papirokat meg nem tudjak elolvasni,hogy mit hozol magaddal.
2014. júl. 14. 20:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Minden választ köszönök így már jobban értem a dolgot! Csak ért mindenki mást mondott és össze kavarodtam!
2014. júl. 14. 22:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia! A férjem amerikai, tavaly augusztusban házasodtunk össze.

Olyan szeptember-október környékén kezdtük intézni a papírokat, most vagyok túl az ujjlenyomatvételen.

A következő lépés az interjú.

Elég bonyodalmas és költséges (orvosi vizsgálat, oltások, ujjlenyomat költség, nyomtatványok kitöltése) ez $1490, ügyvéd nélkül. Mindent magunk intéztünk.

" 2 azt lehet e csinálni h ESTA val 90 nap is kint vagyok és hazajövök 1-2 napra és visszamegyek megint 90 napra?"

Nem. Az ESTA úgy megy, hogy megigényled, ha megkapod, 2 évig érvényes. Egyszerre 90 napot tartózkodhatsz itt maximum, aztán haza kell menned, és legalább ugyan ennyi napot otthon is kell töltened, mielőtt visszajönnél az USAba. Ha ez 28 nap volt, akkor min. 28-at, stb.(ugye ez arra vonatkozik, ha tényleg turistának jönnél ki).

24/N

2014. júl. 15. 01:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
2014. júl. 15. 11:09
 10/10 anonim ***** válasza:
*Jav.: Közben ma olvastam itt GYIK-en, hogy nem igaz az, hogy amennyit kint töltöttél, annyit kell otthon is. Elnézést, én eddig így tudtam. A lényege,hogy ne menj túl gyorsan vissza, "reasonable" időnek kell eltelnie a két utazás között.
2014. júl. 15. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!