Mennyire akadnanak ki a repteren?
udv,3 nap es utazunk haza amerikabol es az lenne a kerdesem, ha vennek x osszegert uj apple termekeket es azt haza hoznam bontatlanul.
egy macbook
egy imac
2 ipod.
sajat celra lenne
Szerencse barátnőmmel vagyok Imac-el nem próbálkozom az túl nagy.
Így azt gondoltam,hogy 3 macbook lesz kettő nálam és egy barátnőmnél, bontottan.
ipod is egyik barátnő másik nálam :)
Egyébként ha nem vagy nagyon harácsoló, így valóban meg tudod spórolni az áfát és vámot, de legalább nekünk ne ámíts :) A titkosszolgálatok úgyis elolvastak már mindent rólad ha tudod, ha nem...
De tudd, mindennek van egy tisztességes határa, ami fölött nincs az az isten, hogy elfogadják a válaszod amikor kilépsz.
Bontatlan csomagolásban vadiúj dolgok elég nehezen védhetőek. Ráadaásul kettessével.
Arról nem beszélve, hogy bár olcsóbb egy csomó minden az usában, de ha jobban megnézed, a neten Kínából manapság már jobb dolgok sokkal olcsóbban beszerezhetekőek.
Simán be lehet hozni ezt-azt. De én is azt javasolnám, hogy vedd ki a csomagból. Ha a csomaban van, akkor nyilvánvalóan vámköteles. Ismerősök azt csinálták, hogy kivették a dobozból, a dobozokat szépen kilapították, úgyhogy otthon úgy be lehetett csomagolni, mintha zsír új lenne.
Amikor én hoztam ismerősöknek ezt-azt, a csomagolást nem hoztam, eleve összeraktam a cuccot, e-book olvasót betettem a tokjába stb. Volt, hogy 2-en hoztunk 6 olvasót, és 4 laptopot.
Eloszor is tisztazzuk, az amerikai repteren pont leszarjak, hogy mivel hagyod el az orszagot.
A vam es afa kedvessegek akkor erdekesek, amikor belepsz a sajat orszagodba.
De mivel nincs kozvetlen jarat Magyarorszagra az USAbol, igy valamelyik Unios orszagban landolsz, vagyis AFA nincs, csak vam, de az se biztos. Ha megvamolnak, akkor a termekek ertekenek 10%at kifizettetik veled, vagy ott kell hagynod a cuccot.
Termeszetesen ki kell bontani, arcimket leszedeni. Ha igy utazol a cuccal, akkor a kutyat nem erdeklni mi van nalad. Ha bontatlan oridzsi csomagolassal hozod, az mar szemet szurhat nekik.
Mint a fentiek, en is tobbszor utaztam mar elektronikai szajreval (amit rendelesre vittem) de mindig ugy csinaltam mintha a cucc az enyem lenne. Pedig anno meg volt kozvetlen jarat (JFK-BUD) es a magyar vamosok kerdeztek, hogy van-e nalam elvamolnivalo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!