Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mennyire akadnanak ki a repteren?

Mennyire akadnanak ki a repteren?

Figyelt kérdés

udv,3 nap es utazunk haza amerikabol es az lenne a kerdesem, ha vennek x osszegert uj apple termekeket es azt haza hoznam bontatlanul.

egy macbook

egy imac

2 ipod.

sajat celra lenne

2014. júl. 11. 08:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szerencse barátnőmmel vagyok Imac-el nem próbálkozom az túl nagy.

Így azt gondoltam,hogy 3 macbook lesz kettő nálam és egy barátnőmnél, bontottan.

ipod is egyik barátnő másik nálam :)

2014. júl. 11. 10:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyébként vissza tudod igényelni az adót ha tax free boltban veszed. Kérsz igazolást és a határon visszaadják kiutazáskor.
2014. júl. 11. 12:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Egyébként ha nem vagy nagyon harácsoló, így valóban meg tudod spórolni az áfát és vámot, de legalább nekünk ne ámíts :) A titkosszolgálatok úgyis elolvastak már mindent rólad ha tudod, ha nem...

De tudd, mindennek van egy tisztességes határa, ami fölött nincs az az isten, hogy elfogadják a válaszod amikor kilépsz.

Bontatlan csomagolásban vadiúj dolgok elég nehezen védhetőek. Ráadaásul kettessével.

Arról nem beszélve, hogy bár olcsóbb egy csomó minden az usában, de ha jobban megnézed, a neten Kínából manapság már jobb dolgok sokkal olcsóbban beszerezhetekőek.

2014. júl. 11. 12:23
 14/15 fGhw39-84th ***** válasza:

Simán be lehet hozni ezt-azt. De én is azt javasolnám, hogy vedd ki a csomagból. Ha a csomaban van, akkor nyilvánvalóan vámköteles. Ismerősök azt csinálták, hogy kivették a dobozból, a dobozokat szépen kilapították, úgyhogy otthon úgy be lehetett csomagolni, mintha zsír új lenne.

Amikor én hoztam ismerősöknek ezt-azt, a csomagolást nem hoztam, eleve összeraktam a cuccot, e-book olvasót betettem a tokjába stb. Volt, hogy 2-en hoztunk 6 olvasót, és 4 laptopot.

2014. júl. 11. 16:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Eloszor is tisztazzuk, az amerikai repteren pont leszarjak, hogy mivel hagyod el az orszagot.

A vam es afa kedvessegek akkor erdekesek, amikor belepsz a sajat orszagodba.

De mivel nincs kozvetlen jarat Magyarorszagra az USAbol, igy valamelyik Unios orszagban landolsz, vagyis AFA nincs, csak vam, de az se biztos. Ha megvamolnak, akkor a termekek ertekenek 10%at kifizettetik veled, vagy ott kell hagynod a cuccot.

Termeszetesen ki kell bontani, arcimket leszedeni. Ha igy utazol a cuccal, akkor a kutyat nem erdeklni mi van nalad. Ha bontatlan oridzsi csomagolassal hozod, az mar szemet szurhat nekik.

Mint a fentiek, en is tobbszor utaztam mar elektronikai szajreval (amit rendelesre vittem) de mindig ugy csinaltam mintha a cucc az enyem lenne. Pedig anno meg volt kozvetlen jarat (JFK-BUD) es a magyar vamosok kerdeztek, hogy van-e nalam elvamolnivalo...

2014. júl. 14. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!