Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadába be lehet vinni kaját?

Kanadába be lehet vinni kaját?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy Ausztráliába szigorúan tilos élelmiszerféléket bevinni, az viszont meglepett, hogy valaki azt mondta, Kanadában is ki kell pakolni a bőröndből. Mondjuk ha igaz is, a kéziről (esetleg) el tudnám képzelni, na de a feladottról? Ha Ferihegyen befóliázzák, mennyi esélye van hogy Kanadában felnyittatják és kiszóratják a kaját? Őszintén szólva nemigen tudom elhinni... Más országokba én simán vihettem becsomagolt kolbászt, italt a feladottban, a kéziben meg édességet, szendvicset az útra (a legtöbb légitársaság kajája sz....örnyű :-) ). Köszönöm a válaszokat.

2014. jan. 7. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Ausztráliába nem tilos bevinni élelmiszert, csak el kell vámolni. Ha azt nem teszed meg, akkor megbüntetnek (pénzbírság). Természetesen Ausztráliába és Kanadába nem engedik be a hústermékeket, növényeket, mézet, tejtermékeket.

Kanadába ha mész ki kell tölteni egy kártyát még a repülőn, ahol be kell jelölni ha van nálad élelmiszer. Én kolbászt nem vinnék azt ha megtalálják biztos nem engedik be. Egyébként a kanadai vám hivatalos oldalán fent van pontosan mit szabad bevinni. Én azt nézném inkább, ott kapsz biztos választ erre :)

2014. jan. 7. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem vihetsz be élelmiszer! Népegészségügyi okokra hivatkozva, mivel az általad hozott áru nincs bevizsgálva kanadai szakemberek által. A bőröndödet, ha feltételezik, hogy van benne valami tiltott, felbontatják veled, ha fóliázva van, ha nem. Ez nem az EU, hogy csak úgy hozhatsz bármit.
2014. jan. 7. 21:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Amit a kéziben hozol azt megeszed útközben. [link] itt van egy kiváló webhely hogy nézzd amit be akarsz hozni. Amúgy ide hozni kaját elég felesleges, minden van, még Túró Rudit is kapni!
2014. jan. 8. 04:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi minden választ. Hát, eddig azt hittem, Kanadában nincsenek olyan (durva) szabályok mint Ausztráliában, de úgy látszik, mégis. Utolsó hsz-hoz: nos, azért ne mondd hogy a szomszéd Laci bácsi legendás házi készítésű kolbászát megkapod a Dundas-on :-)

A fóliázásról meg jó hogy említés került, titkon abban reménykedtem... de úgy látszik, az sem fog bejönni. Egyébként most hallottam, Toronto-ban megszűnt a fóliázás. Meglepett. De Pesten még van és kiutazásnál az ugye, nagy segítség.

Mégegyszer: köszönöm a válaszaitokat!

2014. jan. 8. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!