Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Májusban kiszeretnénk jutni...

Májusban kiszeretnénk jutni New Yorkban egy hétre mivel lenne célszerű kezdeni a szervezést?

Figyelt kérdés

3-an mennénk a párom én és az akkor 3 és fél éves kisfiúnk.

Nagyon szépen megköszönném a segítséget!

2013. dec. 29. 10:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Én először a repülőjeggyel kezdeném! pl. a bookingbuddy.com azért jó, mert több foglalós oldal ajánlatait összetudod hasonlítani. Esetleg érdemes lehet Bécsből menni onnan azt hiszem van közvetlen járat. A jegy alsó hangon úgy 700-800 $ fejenként. Ha nem akartok szállodába menni próbálkozhattok a craigslisten szobát/lakást keresni ( [link]
2013. dec. 29. 11:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Bécsből néztük mi is mert van közvetlen járat.Attól viszont nagyon félek,hogy esetleg bevándorlónak néznek minket a pici fiúnk miatt és visszafordítanak majd a bevándorlótisztek.

2013. dec. 29. 11:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy visszafordítanának titeket. Már vízum nem kell, de kell elektronikus beutazási engedélyt kérni (ESTA).

Erről itt találhatsz infokat: [link]

Szóval ha egyszer jóváhagyták a kérelmet akkor nem hiszem, hogy a repülőtéren gond lenne.

2013. dec. 29. 12:13
 4/10 A kérdező kommentje:
És kinn mit fog tölünk kérdezni a bevándorlási tiszt?mi van ha valaki nem nagyon tud angolul?
2013. dec. 29. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem, hogy nem nagyon kérdeznek semmit. Még egyszer átnézik a papírokat, pecsételnek, ennyi.
2013. dec. 29. 13:28
 6/10 anonim ***** válasza:

"Szóval ha egyszer jóváhagyták a kérelmet akkor nem hiszem, hogy a repülőtéren gond lenne."

Ez közel sem így van! ESTA engedéllyel a kézben sem biztos hogy bebocsátást nyer valaki az USA területére, ugyanis az éppen szolgálatot teljesítő bevándorlási tisztnek jogában áll megtagadni a belépést, ha olyan dolog merül fel, ami miatt ezt kell tennie.

A visszafordítás okai lehetnek:

- nincs visszaútra szóló repülőjegy

- nincs szállás foglalás

- volt már túltartózkodása vagy egyéb, bevándorlási szabálysértése

- tanulni vagy dolgozni akar az USA-ban.(mondjuk ha találnak valakinél diplomát, bizonyítványt, az gyanús lehet.)

Ezek ellenére a magyar utazók 99.7%-át beengedik az USA területére. Ha még nem volt bajod a bevándorlásiakkal, nem volt semmilyen bűnügyben részed, nem tagadták meg tőled a belépést, rendelkezel megfelelő anyagi fedezettel, szállásfoglalással, vissza útra szoló repülőjeggyel, akkor nagy eséllyel beengednek benneteket. Viszont erősen javaslom, hogy ne 1 hétre menjetek, mert tengerentúli útról lévén szó, az ár/érték arányban nem érné meg. Minimum 2 hétre érdemes menni, szerintem.

2013. dec. 29. 14:30
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sajnos az ismerősi körben volt már ilyen,hogy visszafordították őket a kisgyerek miatt pedig minden más rendben volt.Még az utazási irodában sem kaptam sehol eggyértelmű választ arra ,hogy ugye rendben lesz minden.Az meg nagyon sok pénzbeli veszteség ha mindent kifizetük és jöhetünk haza.

2013. dec. 30. 07:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyben biztos lehetsz. nem a gyerek miatt nem engedték be ismerőseid. valami más oka volt, csak nem árulják el.
2013. dec. 30. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Az meg nagyon sok pénzbeli veszteség ha mindent kifizetük és jöhetünk haza. - ezert kell biztositast kotni!

En amikor messzire utazom es tul sok penzt fizetek az utra ugy vagyok vele, hogy az a "par dollar" mar nem oszt nem szoroz, ha arrol van szo, hogy pl. betegseg vagy csaladi tragedia miatt megsem tudok repulni, akkor ne menjen minden penz a levesbe.

A szallodakat altalaban utolag fizeted, vagyis azok torolhetoek, igy ott nincs penzveszteseg. A repjegyet pedig mindig az Expedian veszem es a vegen, amikor a fizetesi oldalon vagyok mindig beixelem a "kerek biztositast" fulecsket, ami pl. egy ezer dollaros jegy arnal kb. 30 dollar es ha megsem tudok repulni akkor nem ezresbe, hanem csak 30 dollaromba kerul!

2013. dec. 30. 19:38
 10/10 Makoscsiga ***** válasza:

'Még az utazási irodában sem kaptam sehol eggyértelmű választ arra ,hogy ugye rendben lesz minden.'

Ez sajnos nem így megy. Az utazási iroda nem hatóság, nem tudhatják, hogy a bevándorlási tiszt mit fog szólni. Gyakorlatilag szinte biztos, hogy nem lesz baj. De a matematikai lehetőség megvan a visszafordításra. Én még sosem hallotta ismerősi körben olyanról, hogy valakit visszafordítottak volna megfelelő papírok birtoklása mellett. Igaz, gyerekkel senki nem volt. Szerintem érdemes lenne felhívni a követséget, hogy ilyenkor mi a teendő kisgyerekkel, van-e valami módja, hogy tovább csökkentsétek a bevándorlás gyanúját.

2013. dec. 30. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!