Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Munka útján is kaphatok zöld...

Munka útján is kaphatok zöld kártyát?

Figyelt kérdés

Pár dolog homályos. Ha pl ESTA val kimegyek úgy kaphatok legális munkát és a munkáltató adhat munkavállalási vízumot?

Ha igen akkor mondjuk pár év munka után kaphatok zöldkártyát is a munkáltató útján?

Vagy csakis házasság,zöldkártya lottó útján juthatok ki és telepedhetek le véglegesen?

2013. dec. 26. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Estával nem fogsz munkát kapni. A legtöbb munkaadó addig szóba sem áll veled amíg nincsen meg az engedélyed hogy legálisan dolgozhass. Zöldkártyát, munkavállalási engedélyt szerezd meg, mert nélküle nincs esélyed.

Megjegyzés: Nekem írtál privat üzenetet. Ha te vagy saturn99. (biztos hogy te írtál, mert ugyanezt a kérdést tetted fel nekem) Én írtam egy régebbi kérdésnél hogy munkahely útján kerültem ki Charlotte-ban.(Észak- Karolina) Én nekem mindent a munkahelyem intézett. Mivel az amerikai cég szerződésben állt a céggel ahol dolgozom, így ők intézték a munkavállalási engedélyt, és szerződésünk van..Nekem csak ki kellett mennem jóformán..De ha olyan kevesebb mint 2 év múlva amikor lejár a szerződésem, ha nincs hosszabbítás, vissza kell jönnöm. (bevallom, nem is szándékozom tovább maradni, így biztos szólni fogok hogy ne hosszabbítsák meg vagy keressenek mást helyettem)

2013. dec. 26. 17:33
 2/10 anonim ***** válasza:

Munka útján is kaphatok zöld kártyát? igen:

[link]

ESTA val kimegyek úgy kaphatok legális munkát: nem

ESTAval erkezok nem adhatnak be statuszmodositasi kerelmet, kiveve, ha hazassagra lepnek. De egy ESTA-val erkezo ember nem tud tanulo vagy munka vizumot szerezni, mert a kerelmet elutasitjak!

munkáltató adhat munkavállalási vízumot? - nem, a munkavizumot a hivatal adja; a munkaltato kerelmezi (intezi a papirokat, fizeti a koltsegeket) de adni nem o adja, hanem az USCIS.

pár év munka után kaphatok zöldkártyát is a munkáltató útján - igen, ha kijossz munkavizummal, folyamodhatsz zoldkartyaert. Az elso linket szepen erthetoen le van irva minden. Ha nem ertesz angolul, akkor felejtsd el az egeszet es majd akkor terj vissza a temara, ha mar megy az angol.

Vagy csakis házasság,zöldkártya lottó útján juthatok ki és telepedhetek le véglegesen? - nem, munka utjan is lehet.

2013. dec. 26. 18:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm a válaszokat (igen én vagyok saturn99)

Szóval akkor munkavállalói vízumot könnyebb szereznem? Ha azt megkapom kijöhetek és nyugodtan nézelődhetek állások után? Csak mert láttam, hogy a zöldkártya lóttóhoz óriási szerencse kell.

2013. dec. 26. 19:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Milyen végzettséggel akarsz te nézelődni ott kint?? Mert ha nincs komoly akkor ne álmodozz (persze sokan mennek feketén is)
2013. dec. 27. 05:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Az egyik végzettség CAD/CAM informatikus ebben benne van egy hálózat építő segéd képesítés ilyen CISCO hálózatépítés ilyesmi. Műszaki rajzoló is megvan és tervezek a Debreceni egyetemre menni mérnök informatikusnak. Egyedül attól félek, hogy ugye Amerika az informatika bölcsője vajon nincs ott ezzel dugig a piac? Mert sajnos ehhez értek.
2014. jan. 3. 12:04
 6/10 anonim ***** válasza:

"Mert sajnos ehhez értek."

Ne sajnáld, ezzel valóban van esély, de tényleg nagyon kell érteni hozzá.

Nem, nincs dugig a piac. Magasan képzett, jó szakemberekből sosincs dugig a piac semmilyen területen.

2014. jan. 3. 15:36
 7/10 A kérdező kommentje:
És ott nagyon fontos a diploma nem? Csak mert jelenleg a CAD/CAM ot végzem ami ilyen technikusi 2 éves képzés ezért akarok még egyetemet csak az még nem fix. Szóval nagyon érdemes a diploma? (természetesen fogok én menni egyetemre de nem 100%, hogy képes vagyok elvégezni de mindent megteszek)
2014. jan. 3. 17:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Leginkább a tudás a fontos, nem a papír.
2014. jan. 3. 20:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Értem, az nagyon jó dolog! Sajnos itthon ugye hiába beszélsz anyanyelvszinten angolul nem érdekel senkit ha papírod nincs. És ott ez hogy történik van valamiféle felmérő, hogy valóban értesz e az adott dologhoz vagy hogy tudják meg mennyi a tudásod?
2014. jan. 3. 21:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk ugy hogy már itthon is dolgozol és a cég küld ki.
2014. jan. 4. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!