Egy sima érettségivel tudok kint új életet kezdeni? Mármint, szakmám az nincs. Viszont ha kell, tanulnék valamit még itthon, mielőtt kimegyek. OKJ-s ápoló képzésre gondoltam, vagy valami. Tipp? Vagy inkább szerezzek egy bachelor diplomát? Nem kioktatást kérek, hanem HASZNOS, ÉRTELMES tanácsot, esetleg tapasztalatot. Köszönöm előre is!
By the way, egyetemire járok, még van másfél évem. Viszont nagyon szeretném már otthagyni. Közgáz.
2013. dec. 5. 22:16
2/8 anonim válasza:
Már milliószor leírtuk itt az oldalon, és az angol nyelvű fórumok is alátámasztják mindezt, miszerint a jelenlegi torz bevándorlási rendszer miatt a munkavállaláson keresztüli bevándorlás gyakorlatilag nem lehetséges. Maximum ha híres orvos, kutató vagy. Akkora a munkanélküliség itt is, hogy egy cég, sem időt, sem pénzt nem áldoz arra, hogy valakire külföldről várjon! Sem szakmunkásként, sem sima diplomásként nem jutsz ki. Amíg a jelenlegi bevándorlási rendszer marad, addig reális esély csak a rokon/házasság/zöldkártyalottóval van a kijutásra.
2013. dec. 5. 22:17
3/8 anonim válasza:
Magyar érettségi bizonyítványt csak Magyarországon elfogadott. Sehol máshol. Magyarul: Az érettségi bizonyítványodat Egyesült államokban a fenekedet törölheted ki vele. Másra nem lesz jó.
2013. dec. 5. 22:41
4/8 anonim válasza:
Egy egyetemistától elvárható lenne, hogy utána nézzen a dolgoknak, és rájöjjön, hogy, amit akar, az lehetetlen.
2013. dec. 6. 06:58
5/8 anonim válasza:
Nem lehetetlen csak nehéz. Azért még itt is írt már olyan aki tanulással kijutott és nem világhírű agysebesz volt, de persze saját területén odatette magát. Nyilván átlagon felüli teljesítmény kell hozzá de messze nem lehetetlen.
Érdekesebb kérdés, hogy miért akar valaki kijutni?
Aktuális példa: valaki kicsit megzakkan és öngyilkossági célból autók elé próbál ugrani. Amerikai megoldás, hogy megpróbáljuk lelőni szerencsétlent. :-(
Én inkább maradok olyan tájékán a világnak ahol ilyen esetben mondjuk a forgalmat állítják le és pszichológus próbálja jobb belátásra téríteni a beteget. És ne értsük félre egymást, ez nem csak Magyarországon lenne ilyen humánusan, hanem sok más országban, de az USAban előbb lőnek és aztán kérdeznek. Félnék ott élni.
2013. dec. 6. 08:33
6/8 anonim válasza:
Inkább Japánba menj akkor már, ha közgázt tanulsz akkor a gazdasági viszonyokkal tisztában vagy, és ott mások az emberek is. (usa egy s**r)
2013. dec. 6. 08:40
7/8 A kérdező kommentje:
Rengeteget olvastam már a témában, csak gondoltam megpróbálok még több véleményt meghallgatni, hátha azáltal épülök.
Japán kizárt. Mindenképp az USA-ba szeretnék menni.
Köszi az eddigi válaszokat! :)
2013. dec. 6. 15:58
8/8 cydor válasza:
Eltelt par ev erdekes lenne ha lenne valasz arra, hogy sikerult e kijutni. En azt javasolnám, higy tanulmanyi versenyeken kell indulni, es ha tenyleg kivalo vagy kulfoldi osztondijjal ki lehet jutni. Persze nem sokkal nagyobb az esely mint a lotton nyerniy de azert evente 10 magyar kijut az usaba osztondijjal es 1-2 allast is kap. Sajnos nem csak szerencse es tudás jó hátszél is kell. Manapsag mar interneten keresztül konyebb felvenni amerikai egyetemekkel a kapcsolatot, ha tobb egyetem vezeto professzora is meghiv, akkor jo eselye van egy palyazatnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!