Amerikai tapasztalatokról tudnátok mesélni?
Sziasztok!
Tudnátok mesélni nekem tapasztalatokat, akik már voltak kint vagy még mindig kint élnek? Esetleg oldalakat ajánlani, ahol lehet beszélgetni kint élőkkel, vagy hasznos infok vannak a kint éléssel kapcsolatban? A kijutási feltételekkel tisztában vagyok! Csak hatalmas ország és nehéz dönteni, sok mindent olvastam már de inkább csak általános leírásokat találtam és az "más", mint a valóban kint élni.
Az USA jelenleg a világ legerősebb állama, így az egész gondolkodásmódot ez hatja át. Ritka az olyan széles látókörű, művelt amerikai, aki ettől függetleníteni tudja magát. Sok ember csak az országon belül utazgat, azt is nagy kihívás bejárni. Viszont nem utálják a bevándorlókat, külföldieket, mivel a legtöbb ember felmenői nem is olyan régen kerültek oda. Rendkívül sokszínű ország, rengeteg csodálatos tájjal, vidékkel. Szerintem nem rossz hely, de toleránsnak kell lenni egy magyarnak ahhoz, hogy ott igazán jól érezze magát. Bár a magyar társadalom is keményen halad az elidegenedés felé.
Ha kifogysz a pénzből, akkor nem sok jóra számíthatsz, nem fog állam bácsi stb. segíteni. Az egészségügyi ellátásnál is könnyen előfordulhat, hogy nem fedezi a biztosításod az ellátást, és akkor bizony komoly anyagi zavarba kerülhetsz.
Akik jók valamiben, azok viszont nagyon jók és az oktatásban is sok területen az élvonalban vannak. Ha egy jó amrikai egyetemen tanulsz, akkor bizony sok kapu megnyílik előtted. Pl. IT területen ilyen az MIT.
Nekem legjobban a nagy szabadon bejárható tér fogott meg ott és a természet. Emellett bírtam a barátságos, kedves, kulturált amerikaiakat is. Legkevésbé a túlzottan iparosodott társadalom és a média agymosása ill. a tömegek ijesztő sötétsége nem jött be. Megkérdezték tőlem 10 év körüli gyerekek, hogy nálunk vannak-e autók...
Én örökre nem élnék ott, de érdekelne sok vidék arrafelé, egy-két évet elcsámborognék arrafelé szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!