Mit kell tennem az utazáskor?
Köszönöm megnyugtató soraidat :)
Azért még várom a további válaszokat is. Érdekelnek a tapasztalatok.
Általában nem kell felvenni a csomagot, de amikor majd leadod úgyis megmondják/megkérdezed.
Egyet viszont hallottam, JFK-n MINDEN esetben fel kell venni a csomagot, átszálláskor is (ott folyamatosan mondták be hangosbemondóba). De ha Európában szállsz át akkor valszeg nem.
Eltévedni tényleg nem fogsz, átszálláskor majd a "Transfer" jelzést kell keresni, esetleg a másik terminál számát. De tényleg, nem tudod merre kell menni, megkérdezel egy biztonsági őrt és megmondja, megmutatja.
Látom Észak-Amerikai kategóriába írtad, akkor valószínűleg USA. Oda kell ESTA engedély remélem tudod.
Jó utat!
Tisztázzuk az átszálláskori csomag ügyet. Ha egy repülőjeggyel repülsz akkor a csomagod a célállomásig utazik. Az egyetlen kivétel az amerikai vámhatár: amikor vámhatárt lépsz át, akkor fel kell venned a csomagod, átvinni a vámon majd újra feladni. Tehát, ha Európában szállsz át akkor nem kell szórakozni vele, viszont az USÁ-ban igen! Szerencsére ez ott pompásan meg van szervezve és van transzfer desk ahol le lehet adni, nem kell átballagni a checkin-hez.
Egy jótanács az USÁ-hoz: ne próbálj meg JFK-n belépni, könnyen lehet hogy több órát állsz sorba a határőrséghez. Utánaolvashatsz, nem kitalálom (és én most voltam egy hónapja ott, csak rám hál' Istennek más szabályok vonatkoznak, hát csak lestem mekkora böszme sor mellett bandukolok el).
Hogy mondjak egy megnyugtató példát, a repülőgépes és vonatos átszállást alapvetően az különbözteti meg, hogy a repülőgép nem dudál indulás előtt.
Magyarán megérkezel, megkeresed a peront/beszállókaput (ami ki lesz írva) és mész tovább.
Annyit mindenképp érdemes tudnod, hogy a hagyományos légitársaságoknál a csomag valóban végig megy (kivéve usa belépéskor), viszont a fapadosoknál neked kell fölvenned, és újra föladnod. Bár fapadosra meg nem illik csomagot vinni, tehát tárgytalan.
Haha, a JFK tenyleg borzalmas, en akarhanyszor utazok (vagy utaztatom a szuloket) inkabb fizetek extrat, csak ne a JFK-n kelljen atszallni ;)
Mar Magyarorszagon baratkozhatsz a sorban allokkal, mert tutti hogy lesz legalabb egy, aki arra megy amerre te. Nincs abban semmi ciki ha kerdezoskodsz a repteren, elnezest megy valaki xy-ba? Lehet hogy ok is paraznak, csak nem mernek kerdezni. Ha mar ketten vagytok, kisebb az esely az eltevedesre.
Ha nem beszelsz angolul, irass kartyat a rokonokkal, amire magyarul/angolul le van irva egy ket hasznos kifejezes: pl. segitesen, eltevedtem, vagy legyen szives megmutatni merre kell menni es a beszallo kartyaval/repjeggyel a kezedben segitseget kersz, ok latni fogjak a kartyan, hogy hova utazol es majd segitenek. Persze ne turistakat kerdezz hanem lehetoleg valami egyenruhas embert.
Ha tudod hova utazol a gugli kep megmutatja a repter terkepet, igy ismerkedhetsz a repter felepitesevel, a kapuk kialakitasaval stb.
Jaj nagyon köszönöm a megnyugtató válaszaitokat :)
Megpróbálom a JFK-t elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!