Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogy maradhatok az USA-ban?

Hogy maradhatok az USA-ban?

Figyelt kérdés

10-es vagyok és jövőre (11-re) kimegyek az Usa-ba. 11. után nyáron betöltöm a 18at. Le szeretnék még kinnt érettségizni, és akkor elméletileg nem kéne visszajönnön. Ez lehetséges?

A fogadócsaláddal megbeszélném, hogy hadd lakjak még náluk, amíg nem lesz elég pénzem, hogy lakást vegyek.

2009. nov. 12. 06:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem a lakás a lényeg...hanem, hogy nem tudsz letelepedni.
2009. nov. 12. 22:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Hat ugy latom nagyon elkeseritettek teged az elottem szolok! Szegeny.

Viszont igazuk van. En megsem latom ennyire soteten a dolgot. A cserediak program jo dolog, elj a lehetoseggel.A diakvizumokkal kapcs.sajnos nincsenek ismereteim,errol a nagykovetseg oldalan tudsz tajekozodni. Az egyetem tenyleg iszonyu sokba kerul viszont ha otthon leerettsegizel, majd pedig a mostani fogadocsaladod vagy mas elvallalja, hogy lakhatsz ott amig egyetemre jarsz es a szuleid tudjak neked finanszirozni mindezt, ugy megoldhato, tudom, mert beszeltem olyannal, aki igy volt itt.Az egyetemet elvegzed, az alatt sajnos nem tudom dolgozhatsz-e,a nagykovetseg oldalan ezt is megtalalod, de egyetem utan dolgozhatsz, ha akad munkaltato aki felvesz. Es miert ne akadna? Az iskolak altalaban kapcsolatban allnak munkaltatokkal--en is ilyen iskolaba jarok, bar ez nem egyetem csak nover suli es en mar permanent resident vagyok,tehat ez mas--ha van munkahelyed, akkor mar a munkaszerzodesed lejartaig tartozkodhatsz az orszagban, sot jogositvanyt is kaphatsz. Az alatt az ido alatt barmi tortenhet, fiatal vagy, gondolom johet egy szerelem egy amerikaival, ami utan egyenes ut vezethet az allampolgarsagig.A te esetedben en ezt tanacsolom, de cafoljon meg valaki ha jobb otlete van. Jajj es ott van meg a vizumlotto is, de te ahhoz meg fiatal vagy.

Sok sikert neked!

[link]

2009. nov. 14. 23:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Kimaradt valami amire meg szerettem volna reagalni, bar tudom, ez nem ide tartozik, viszont elottem emlitettek. A lakasvasarlas. Mi Arizonaban elunk, most a valsag miatt eleg olcsoak a lakasok/hazak, mi is most veszunk. Feleannyit fogunk fizetni a reszletere mint az alberletre es nem kell sok penzt letenni,nem kell milliomosnak lenni hozza.....

Elnezest,tudom nem ide tartozik.

[link]

2009. nov. 14. 23:21
 14/17 anonim ***** válasza:

Fuuu irtam neked egy jo hosszu valaszt, hogy ne legyel elkeseredve, mert latom, jol elkeseritettek itt elottem, es ugy tunik mind elveszett. Ha megis megjelenne mindket valaszom elnezest,egyenlore meg nem jelent meg.

Szoval.Mi Arizonaban elunk,PHX-ben. A cserediak program jo lehetoseg, elj vele. Aztan menyj haza, erettsegizz le, es ha felvesznek itteni egyetemre es a mostani fogadocsaladod vagy mas befogad az egyetemi evekre es a szuleid mindezt finanszirozzak, akkor jard ki itt az egyetemet az USA-ban,(hivatalosan lehetseges!) ha vegeztel probalj munkaltatot talalni aki alkalmaz.Ha sikerul(es miert ne sikerulne), addig maradhatsz az orszagban amig a szerzodesed szol,jogsit is kapsz arra az idore.Azt nem tudom, hogy iskola kozben dolgozhatsz-e, a nagykovetseg oldalan olvasd el. Onnantol kezdve barmi tortenhet, fiatal vagy, johet egy szerelem, ami altal egyenes ut vezethet az allampolgarsagig. En ezt latom a legjobb megoldaskent a te helyzetedben, ha valakinek jobb otlete van, cafoljon meg. Ott a vizumlotto is, de te ahhoz meg fiatal vagy, esetleg ha az egesz csalad jonne,akkor a szuleidnek erdemes megprobalni, de egy zsak penz kell, hogy azzal itt letelepedjetek. Sok sikert neked!

[link]

2009. nov. 14. 23:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Bocsanat, az en hibam, most latom, hogy megis megjelentek az elso uzeneteim, toroljetek az utobbit ha ugy latjatok jonak! Bocsanat!!

[link]

2009. nov. 14. 23:36
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm, rengeteget segítettél!!!
2009. nov. 15. 18:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Minek akarsz az USÁ-ba menni? Jobban jársz valami normális európai országgal, pl. Svédország, Ausztria vagy Hollandia.
2010. febr. 8. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!