10-es vagyok és jövőre (11-re) kimegyek az Usa-ba. 11. után nyáron betöltöm a 18at. Le szeretnék még kinnt érettségizni, és akkor elméletileg nem kéne visszajönnön. Ez lehetséges?
A fogadócsaláddal megbeszélném, hogy hadd lakjak még náluk, amíg nem lesz elég pénzem, hogy lakást vegyek.
Az USA-ban más az oktatási rendszer,nem hiszem,hogy ott érettségizhetnél.Azonkívűl nem valószínű,hogy kapsz otttartózkodási engedélyt ennyi időre.Ha viszont illegálisan vagy kint,akkor nem is járhatsz iskolába.Miből akarsz megélni?A fogadó család eltart?Szerez neked megfelelő munkát?Vagy feketén akarsz dolgozni?
Érettségizz le előbb itthon,azután gondolkozz,hogy megéri-e kimenni.Ott sem fenékig tejföl az élet,hiába hiszik ezt sokan.
2009. nov. 12. 07:19
2/17 anonim válasza:
kinnt is le lehet érettségizni viszont az nem ugyanazt éri itthon mint a magyar érettségi
2009. nov. 12. 07:53
3/17 A kérdező kommentje:
Cserediákprogrammal megyek ki egy évre
2009. nov. 12. 10:08
4/17 anonim válasza:
Akkor gondolom, tanulói vizummal mész ki. Ami egy évig lesz érvényes és lejárta után vissza kell jönnöd. A fogadó család nem fog téged eltartani és egy lejárt vizummal nem fogsz tudni munkát találni. Illegális leszel, hiába van érettségid. Amit mellesleg nem is tudom, hogy Mo-n elfogadnak-e. Lévén mások a követelmények ott és mások itthon.
2009. nov. 12. 14:59
5/17 anonim válasza:
van kétéves program is ahol lehet érettségizni, ott a vizsgák díját magadnak kell fizetni...viszont az igaz hogy nem biztos hogy itthon is elfogadják
2009. nov. 12. 15:15
6/17 A kérdező kommentje:
Nem a család tartana el, mert kapnék pénzt itthonról, ill. dolgoznék is. Ami az érettségit illeti, kinnt szeretnék élni és továbbtanulni, úgyhogy nem számít ha itthon nem fogadják el az érettségit.
2009. nov. 12. 15:50
7/17 anonim válasza:
Akkor az érettségi után jelentkezel a kiszemelt egyetemre és ott meghosszabbittatod a tanulói vizumodat. Viszont tudod, hogy milyen sokba kerül kinnt egy egyetemi félév?
2009. nov. 12. 16:45
8/17 anonim válasza:
Van egy törvény mely szerint legálisan gimnáziumi csereprogram után nem maradhatsz az USA-ban. Tehát ha így mész ki, semmiféleképpen nem fogsz tudni letelepedni, lakást venni meg pláne nem, de ez más téma. Szóval az a lényeg, hogy ha te legálisan le akarsz telepedni, akkor más módot kell választanod. Munkavállalásit Mo-ról kell beadni majd később, ha nagykorú leszel.
2009. nov. 12. 17:04
9/17 anonim válasza:
" lesz elég pénzem, hogy lakás vegyek."
Na akkor jó sok ideig leszel a családnál, mert lakást venni nem olyan egyszerű, mint képzeled. Én 23 éve élek az USA-ban és a mai napig nincs saját lakásom mert nem telik rá. Pedig dolgozom én is és a férjem is. Bocs, tudom, hogy nem ez volt a kérdés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!