Szeretnék érettségi után Amerikában dolgozni, lenne par kerdésem, tudnátok segíteni?
Az első, ugye nem leszek 18 amikor végzek és úgy kaphatok munkát kint ? Mert ugye a korhatár 21. Gondolom az autóvezetést se lehet erőltetni nagyon.
Tudnátok pár infót adni ezekről a dolgokról meg egy kis plusszt ? :)
Teljesen feleslegesek a kérdéseid.. Ezek a kérdések fontosabbak.
- van munkavállalási vízumod?
- van zöldkártyád?
- van megfelelő nyelvtudásod?
Ha egyik sincs akkor kár feszegetned a témát.
Amerikába nem nagyon lehet kijutni. Csak úgy lehet, ha egy cég szponzorál, de arra kevés az esély. Minimum Phd kell, egy olyan területen, amiből Amerikában kevés van.
magyarul: átlagember nem nagyon juthat ki.
Felesleges ilyen részleteken gondolkoznod, mert nem kapsz munkavállalói vízumot.
Mindegyiknek alapfeltétele a minimum Bsc-s egyetemi diploma, mert éttermi mosogatót nem Európából fognak importálni. Munkavállalói vízumot vagy úgy kaphatsz, hogy egy kinti céget meggyőzöl, hogy te kellesz nekik és szponzorálják az idő- és pénzigényes folyamatot vagy úgy, ha világhírű vagy a szakmádon belül, de ez természetesen minimum PhD fokozatot vagy egyéb, hasonló komolyságú szakmai tudást igényel.
ma 14:49-nek
Abban igazat adok neked, hogy nem könnyű kijutni, de ebben nem:
Nem mindenkinek van idézlek
" Mindegyiknek alapfeltétele a minimum Bsc-s egyetemi diploma"
és " minimum PhD fokozatot vagy egyéb, hasonló komolyságú szakmai tudás"
Nemcsak ilyen feltételekkel lehet kijutni. Nekem egyik sincs, mégis kint élek már 3 éve..(New Orleans) Engem a cég vitt ki. Vannak szerencsés helyzetek, de nem lehetetlen.. Nyáron nyaralgattam pár helyen (New York, Los Angeles, Washington, Boston) ahol találkoztam magyarokkal. Volt akivel egy cipőboltban találkoztam, ott dolgozott. Kiderült, hogy babysitternek jött ki anno annak idején, és pár év babavigyázás után cipőboltba ment.. Fodrásznak tanult még Magyarországon..
Vagy Bostonban megismerkedtünk egy magyar házaspárral, akik sok-sok évig legálisan éltek kint. A férj favágásból élt, míg az asszony kézilány volt. A második gyermekük születése után maradhattak, és megkapták a munkavállalási engedélyeket. A gyerekek amerikai állampolgárok.
Szóval vannak csodák, igaz ezek ritkák, de nem lehetetlenek..
De azt el kell ismernem, hogy 18 évesen nem fog munkát kapni, hacsak nincs valaki aki segítsen neki. Az érettségi itt kint semmit nem ér.
Meg hát nem árt tudni, hogy már itt olyan olyan mint régen.. Sok a munkanélküli, sok a kizsákmányoló üzletember, és kevés a pénz..(most amúgy sincs, kényszer szünetelnek a hivatalnokok is)
Pont ezeket a válaszokat nem akartam.. Mindenki csak lenéz hogy én oda szeretnék kijutni. Feltettem egy normalis kerdest es kapok ra egy bunko valaszt. Koszonom :)
Az utolso ket valaszolonak koszonom tenyleg, elgondolkozok az egyetemen/foiskolan. Szerettem volna menni, de nem nagyon szeretek tanulni az a baj :D hatha valtozik ..
Pedig a kérdésre válaszoltak.
"kaphatok munkát kint ?"
Sajnos ezek a valós válaszok. :(
Én is ezt mondom, nem néz le senki. Ez az igazság sajnos. Jelenleg a nyugati országok közül Amerikába a legnehezebb kijutni. Nagyon nehezek a feltételek.
Nekem most nyáron utasították el a diákvízumomat, szóval hidd el, már utánanéztem párszor a dolognak.
Még egy amerikai álmot majmoló arc:D
Fiacskám ha meglesznek az első válaszban lévő dolgok,akkor kérdezz.
Addig a "hogyan kaphatok munkát" "mit dolgozzak" kezdetű kérdésen 5percig röhögök.
Lepesek :
- get a Visa
- get a Green Card
- learn proficient English
- go to the States
ennyi lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!