Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Udv! Iden fogok erettsegizni,...

Udv! Iden fogok erettsegizni, aztan vagy Japanba vagy Amerikaba (USA, Kanada) szeretnek menni tovabbtanulas celjabol. A csaladom nem all jol anyagilag, ezt hozza kell tennem. Tudna esetleg valaki infoval szolgalni a lehetosegekrol? Gaby

Figyelt kérdés
2009. nov. 4. 16:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Pénz kérdés az egész...
2009. nov. 4. 16:40
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem jó Magyarország? Egyébként én is vágyom külföldre, de mivel nem vagyunk milliomosok, és amerikai nagybácsi sincs, ezért inkább kis hazánk neves intézményei közül választottam. Egyébként ha lenne olyan lehetőség, hogy ingyen tanulhatsz külföldön, szerinted nem arra jelentkezne mindenki?
2009. nov. 4. 16:44
 3/16 anonim ***** válasza:
80%

Képben vagy azzal, hogy Amerikában milyen tandíjak vannak? Ha ki is fogsz egy marhajó ösztöndíjat, mert kiemelkedően jól teljesítesz, akkor is meg kéne szakadni, hogy kifizess egy ottai egyetemet. Japánt meg gondolom divatból írtad, vagy mert "érdekel a kultúrájuk"... Bárcsak ilyen egyszerű lenne az élet. :)

Tanulj rengeteget, kerülj be egy jó egyetemre és ha majd érettebb fejjel is úgy gondolod, hogy neked külföldön a helyed, akkor diploma után vágj bele.

2009. nov. 4. 17:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Arrafelé még a diákok is dolgoznak mint az állat, hogy teljen egyetemre, szerinted egy nem jó anyagi helyzetű magyar család, akkor hogy fizetné ki? Mert az őket marhára nem érdekli, hogy mondjuk te hátrányos helyzetű vagy és nincs pénzed az egyetemre.
2009. nov. 4. 18:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is maradj Mo-n... Itt ingyen van a felsőoktatás. (ami persze sok költséggel jár) Vannak ún. work & travel programok, aminek célja, hogy nyáron dolgozás mellett megismerhesd Amerikát. (ennek alapja a jó nyelvtudás+nappali hallgatói tagozat) Jelentkezel, rááldozol kb- 100-300ezret, kapsz vízumot 4 hónapra. Ebből 3at dolgozol 1et pihenhetsz. Ismerősök voltak, tetszett nekik. Bár az eljén elég sok pénzt kellett rááldozni. A fizetés átlagosnak mondható, általában nem is marad belőle, de nagy élmény, az biztos.
2009. nov. 4. 19:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted miért jön egy vagon amerikai évete ide tanulni pl orvosira? Mert nekik meg se kottyan az évi 3 és fél milliós tandíj. Akkor tippelhetsz, ott mennyibe kerül bármelyik egyetem. Megsúgom, milliós tétel alatt nem találsz. És azt is megsúgom, hogy mint ahogyan Magyarországon, külföldön sincsenek államilag támogatott helyek külföldieknek.

Igaza van az elsőnek. Sajnos pénz kérdése az egész.

2009. nov. 4. 19:43
 7/16 anonim válasza:
49%

De, lehet külföldön ingyenesen tanulni. Persze nem az USA-ban. De a külföld nem egyenlő az USÁval. Uniós országokban több helyen nincs tandíj. Meg biztos vannak országok az Unión kívül is, ahol szintén nincs tandíj.

Amúgy magyarországi egyetem - jó tanulmányi eredmény - Erasmus - amerikai egyetem. Ilyen "egyszerű".

2009. nov. 5. 10:58
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

10.58. Milyen Unios külföldi országra gondoltál ahol lehet ingyenesen tanulni?Gondolom nem egyetemekre gondoltál,mert én nem tudok róla,hogy lenne...De ha mégis van,akkor sem egészen ingyenes hisz meg kell oldania a szállást,és az étkezést.A legtöbb országban nincs az iskoláknak kollégiuma..Nem olyan könnyű kijutni ám,jobban mondva bárhol tud tanulni,ha van PÉNZE!!!!

JA! A gyerekem Angliában tanul,Igaz ez ingyenes de nem egyetem!!(az egyetemeknek itt is kell fizetni)

2009. nov. 5. 11:45
 9/16 A kérdező kommentje:

Hmmm...koszi a valaszokat. Hasonlora szamitottam. Egyebkent felreertes elkerulese vegett, 22 eves vagyok es azert fogok csak most erettsegizni, mert 16 eves koromtol kulfoldon csavarogtam. Tehat eleg sok orszag viszonyaival tisztaban vagyok, valamint ketlem, hogy érettebb'fejjel maskent fogom gondolni :)

Japanban eltem mar 2 evet, azert irtam, hogy talan oda szeretnek menni mert nagyon jo volt ott lakni.

Havi atlag tobb mint fel millat keresek itthon, s bar ez joval kevesebb mint amennyit kulfoldon, evek ota nem a csaladom tart el. Mondhatni nem felek a munkatol :)

A tanulmanyi atlagom jo, egy 4esem van kemiabol mert nagyon nagyon nem szeretem. Igazabol inkabb azert kerdezoskodom itt, mert talan sulik teren valakinek tobb tapasztalata van e ket orszaggal kapcsolatban. A csaladi gondjaim mar rendezodtek amik miatt vissza jottem ide, de oszinten szolva Tibetben is szivesebben lennek mint 'kis hazankban'. :p

Ha ezzel megbantok valakit, elnezest.

2009. nov. 5. 13:40
 10/16 anonim ***** válasza:
Erasmussal Amerikába? Hülye-e vagy? Erasmust az Európai Unió találta ki, csak az Unión belül lehet vele menni.
2009. nov. 5. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!