Van szerintetek bármi esély arra, hogy pár éven belül megváltozzon ez az egész zöldkártyás bevándorlás és letelepedés, hogy más módszerrel be lehessen jutni az USA-ba (házasság kilőve:D)?
Kérdező:
Én meg azt mondom hogy adjanak lehetőséget a szakembereknek is mivel ezekből is hiány van.(Gipszkartonszerelők ácsok asztalosok villanyszerelők csőszerelők burkolók festők parkettások ablakosok szigetelők tetőfedők sofőrök vendéglátok takaritók stb-stb és még sorolhatnám a kétkezi dolgozók listáját.) Szó van egy ún bevándorlási reformról,hogy a már ott élők amnesztiát kapnának,de egyrészt ehhez ismételt demokrata győzelemre lenne szükség másrészt ez a könnyités csak a már illegálian ott élőkre vonatkozna,azokra akik a jövőben kivánnak kivándorolni azokra nem.A republikánusok erőltetik a ZKlottó eltörlését mivel jelenleg mindenkit beengednek,ugyanakkor viszont a republikánusok érveiben az az agond hogy részben ők is a ""MUNKÁLTATÓI SZPONZORRAL"" rendelkező diplomásokat engednék be ami szintén csapda mivel európából egy az interneten keresztül állást keresni próbálkozó munkavállalót egyetlen cég sem fog szponzorláni odakint.(pláne ha meglátják az önéletrajzában hogy európai lakcím van benne)Nézd ilyen szempontból egyetértek velük(meg veled is) hogy nézzék meg hogy kit engednek be. Nyilván a jelenlegi helyzet se az igazi bár én azt mondom inkább lehet hogy jobban járunk ha idén is a demokraták győznek.Alakítsák át az elavult bevándorlási kódexüket olymódon hogy minden európai lehetőséget (zöldkártyát vagy munkavízumot)kaphasson odakint ne csak azok az európaiak akinek családtagja vagy rokona él amerikában.mivel is egyfajta hátrányos megkülönböztetés,azokkal szemben akinek nincs családi/rokoni kötődésük amerikában. Véleményem szerint a jelenlegi bevándorlási/munkavállalási rendszer két lenagyobb hibája részben az, hogy pont azok számára nem biztosít lehetőséget akiknek odakint lenne a helyük,részben pedig az hogy még az alkalmi munkavállalást is korlátozza.Személy szerint az én véleményem az az hogy ennyire lehetetlen bevándorlási és munkavállási rendszere soha nem volt még amerikának.Hatvan évvel ezelőtt úgy működött hogy mindazok az európaiak akik fizikailag ott voltak a bevándorlási hivatalban tökmindegy mi volt a szakmájuk/végzettségük egyből beengedték őket.Nem volt ilyen lehetetlen elb.szott rendszer mint amilyen az elmúlt 30 évben van.Igen ,valóban a közeljövőben minden bizonnyal várható lesz valamiféle változás bevándorlási ügyben.Legyünk optimisták,bizakodóak és reméljük a legjobbakat.
(1)""Makoscsiga nevű felhasználó válasza:
Az most az a törekvés, hogy a STEM (science, technology, engineering, math) tárgykörébe eső végzettséggel könnyebb legyen a bejutás. Az elmélet szerint ez, a technológiai innovációk elősegítése révén, élénkíti majd a gazdaságot. Persze itt nem építőmérnök bsc-re kell gondolni. És a megvalósulás sincs belátható időn belül."""
-Ez a STEM csak képzési program diákoknak.Ilyen mindig is volt.
Ez viszont a hiányszakmák adabázisa szakmunkás és technikus szinten.
Ezen a szinten mindenből hiány van náluk.
Az adatok alapján bizonyos szektorokban pedig még nagyobb munkaerő kereslet várható 2024 után
(2)""Hol hallottad, h eltörlik a zöldkártyát? És ha véletlenül eltörölnék, akk mi lenne helyette?""
Republikánusok ötlete.Elvileg egy igazságosabb ún pontrendszer alapú bevándorlást és munkavállalási programot szeretnének.
(3)""Jobb ha nem is megy oda már senki.
Az USA is elég nagy szarban van...Hasonlóan az EU-hoz.
Az EU megítélésem szerint előbb összedől de akkor az USA is jön utánunk és még jó pár ország.
Mivel az USA-ból rengetegdolgot hoznak be az EU-ba.mert itt sokan megveszik.De ha mi bedőlünk akkor az USA is jön utánunk :):):)"""
(4) Szerintem te alaposan el vagy tévedve.Amerika nincs szarban.Te csak azt hiszed.Ők soha nem voltak függő viszonyban európától.Amerika az mindig amerika marad amig csak világ a világ.Ha úgy alakul hogy az EU összeomlik feloszlik és mindenki kilép belőle ,amerika akkor is amerika marad,őket az Unió felbomlása egyáltalán nem fogja érinteni,sőt inkább jól járnak mert az eu felbomlása után még könnyebben fogják tudni elszívni a munkaerőt európából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!