Ha 18 évesen kimegyek az USA-ba akkor ott gyereknek számítok? Ez eléggé furcsa. Kimegyek felnőttként és élek gyerekként. Vagy turistákra/bevándorlókra más szabályok vonatkoznak?
Igen, gyereknek.
21 év a felnőtt korhatár.
Mindig az adott ország törvényeit kell betartani.
Mindig az adott ország szabályai számítanak a mindennapokban.
(Nagyon ritka esetben a személyes jog az irányadó, de ez nem az, amivel te mint turista találkozni fogsz.)
Jó kérdés!
A 21 azt hiszem a pia, dohány vásárlásra/meg talán néhány más dologra/ vonatkozik.
Szerintem nyugodtan mehetsz 18 évesen egyedül.
Hívd fel a nagykövetségüket, 2 perc alatt mindent megválaszolnak pontosan.
Ha nem tudjatok nem baj, de akkor inkabb ne tippelgessetek!
Az USAban 18 a legalis felnott, azaz szekszelhetsz, dolgozhatsz akar napi 8 orat es szavazhatsz.
21 eves kor alatt viszont nem vasarolhatsz alkoholt/cigit, illetve nem engednek be olyan szorakozo helyre ahol alkoholt/cigit lehet kapni.
Es ez a szabaly vonatkozik turistakra is!
20 évesen jöttem ki, és igencsak kizavartak a bárokból , kaszinókból...
18 év felett vehetsz cigit, 21 évtől piát is, de pl vezetni lehet 16 éves kortól is.
Nem olyan para dolog de piát tényleg nem vehetsz meg csak olyan buliba engednek be ahol kifejezetten ki van kötve hogy pl 16+
De piát ott se kapsz :D
Szerencsére nekem csak pár hónap volt a 21ig ezért nem sokat cseszekedtem ezzel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!