Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Munkavállalás roadieként és...

Munkavállalás roadieként és az életről New Jerseyben? (A kérdés alatt bővebb leírás. )

Figyelt kérdés

Jó napot kívánok!

Olyasvalaki/k válaszát várnám, akik már kint élnek az Egyesült Államokban.

Kint szeretnék munkát vállalni hangtechnikus, gitártechnikus illetve elképzelhető, hogy fotós képzettséggel majd. Nem most mennék ki, majd csak pár év múlva, előbb a szakképesítéseket akarom megszerezni itthon és minél jobban feltornázni az angol tudásom.

Érdekelne, hogy kint mennyire lehet ilyen területen elhelyezkedni?

Leginkább roadie szeretnék lenni és a zenészeket kísérni a turnékon. A munka utáni kereslet, megélhetés, kereset, emberek, előrelépés, minden érdekel a szakmával kapcsolatban.

Nem a kijutás érdekel, már elég sokat olvastam utána, tudom hogy megy. Mivel illegálisan nem akarok kimenni és ilyen munkakörben nem is lehetne illegálisan munkát vállalni, ezért előbb munkáltatót kell találnom, aki foglalkoztatna, intézné a papírjaim, leszerződtetne. Én ezt úgy gondoltam, hogy előbb Európában szerzek tapasztatalatot és úgy kimenni, ugyanis ismerösősöm egyik munkatársa például Angliában dolgozott hasonló munkakörben, és kapott állást az ottani munkáltatójától az USA-ban. Tehát én eszerint gondolkodok, nem házasságban vagy lottóban (főleg, hogy utóbbival is megy most a macera.)

Szóval, ha lenne valaki kint élő vagy aki tud bármit ezekről a dolgokról, minden információnak hálás lennék. (vagy olyan akivel lehetne levelezni)

Az olyanok kíméljenek, aki el akarnak tántorítani vagy nekem rontanának, úgy érzem van bennem elég kitartás hozzá és nem csak üres lufikat kergetek. Tudom, hogy ott se kolbászból van a kerítés és eleinte sok alja munkával járnak a dolgok, de itthon sem más a helyzet.

A kérdés másik fele pedig NJ-re vonatkozna, azért érdekel ez az állam, mert ez tetszik a legjobban (illetve gyerekes dolog, de úgy érzem belefér, óriási Bruce Springsteen rajongó vagyok). Mivel roadie szeretnék lenni ez úgyis rengeteg utazással járna, és nem egy állandó helyen dolgoznék, (viszont lakcím kell, bár ez úgyis munkáltatótól függ, hogy hova rendeli ki az embert), és ha később pedig lehetőség adódna rá, hogy letelepedjek NJ-t választanám. Ezért érdekelne az is, hogy milyen NJ-ben élni, milyen tapasztalatok vannak (város, emberek, közlekedés, árak, lakhelyek, minden...

Mindenki válaszát előre is köszönöm!

2013. aug. 16. 17:06
 1/5 anonim ***** válasza:

A kérdésedre addig nem érdemes válaszolni, amíg nincs zöldkártyád! Ha az van, akkor visszatérhetünk rá.

Zöldkártya szerzési módok jelenleg:

- házasság

- közvetlen rokon

- zöldkártyalottó

Munka által csak akkor van esélyed, ha nemzetközileg is elismert szakember vagy. A meghirdetett állások 99.9%-ban állampolgársághoz vagy zöldkártya meglétéhez kötött! Szóval munka általi kijutás az átlag embernek esélytelen. Ha nem találkoztam volna egy csodaszép nővel a nyaralásom alatt, akkor én ma nem laknék az USA-ban.

2013. aug. 16. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Az, roadieként New Jerseyben. Bruce Springsteen magántelefonszáma esetleg nem kellene? Felhívna Skypeon és dumálnátok!
2013. aug. 16. 20:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Első kommentelőnek:

Köszönöm a választ illetve, hogy te legalább kulturáltan fogalmaztad meg. Tudom, hogy zöldkártya nélkül nem lehetséges és a módjaival is tisztában vagyok, én most felvázoltam egy dolgot ami érdekel és információt gyűjtök róla. Pont ezért is írtam, hogy a kijutás kérdése most nem foglalkoztat inkább az, hogy hogy működik kint ez a szakma, illetve érdekel, hogy milyen az élet kint. :) Pont azért érdemes válaszolni rájuk, mert engem ez érdekel/foglalkoztat. Elhiszem, hogy úgy gondolod felesleges előre belemenni, meg kb. esélytelen kijutni, én azért továbbra is érdeklődnék. :))

A csodaszép nőhöz pedig gratulálok és sok boldogságot nektek! :)

Második kommentelőnek:

Dehogynem kell, ha megadod ezer hála. Máskülönben pedig ne pattogj itt, kérlek. Teljesen normális kérdéseket tettem fel, ha nem tudsz emberségesen vagy legalább kulturáltan viselkedni, akkor nem kell válaszolni. Időt spórolunk mindketten. Kösz.

2013. aug. 16. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

A megélhetés jó. Azonban NJ-ben, az egyik legmagasabbak az adók az egész USA-ban. New York közelsége miatt, az ingatlanárak/bérlési árak sem annyival olcsóbbak, mint máshol. A te szakmáiddal nehéz elhelyezkedni, mert rendkívül protekciós állások ezek, csak ajánlás utján lehetne esélyed. Szerintem szerezz egy rendes szakmát, avval több esélyed lenne.

2013. aug. 16. 21:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Nos ez hasznos infó volt, még több ilyet kérnék azoktól akik a jövőben válaszolnának. :D Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál!
2013. aug. 16. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!