Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen mesterszakkal lehetne...

Milyen mesterszakkal lehetne "felturbózni" a szociálpedagóia diplomámat, ha Kanadában szeretnék majd dolgozni?

Figyelt kérdés

Mivel sok helyen olvastam, hogy egyetemi végzettség nélkül nehéz munkát találni, így arra gondoltam, belevágnék még valamelyik mesterszakba is.

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert nem tudom melyikkel lenne a legversenyképesebb diplomám. Találtam:

- szociális munkás,

- komplex rehabilitáció,

- egészségügyi szociális munkás

szakokat, amikkel talán kezdhetnék is valamit.

Valamint, ha már feltettem a kérdést, akkor azt is megkérdezem, hogy a jelenlegi diplomám, a natúr szociálpedagógia ér valamint Kanadában?

1-2 tantárgy kivételével minden tárgyam 5-ös volt az évek folyamán, 5-ös lett a diplomám, valamint van 1 évig önkéntes munkát végeztem egy fogyatékokkal foglalkozó intézményben. Jó az angol nyelvtudásom, most tanulok franciául is, valamint egy jelbeszéd tanfolyamot is elkezdtem (mondjuk a magyar jelbeszéd nem sokat jelent külföldön). Pénzt is gyűjtöttem, jelenleg 400 ezer forintom van. Megérné ezzel belevágni a kanadai munkavállalásba? Vagy előbb a mesterszak?

Bocsánat a sok kérdezősködésért + minden normális választ szívesen fogadok. Előre is köszönöm! :)

2013. márc. 14. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Én a helyedben ha már ilyen jó agyad van (ez nem kritika, hanem dicséret) akkor inkább ápolónőnek vagy szülésnőnek, vagy fogtechnikusnak tanulnék. A diplomád hogy 5-ös lett kint Kanadában senkit nem érdekel. Az csak a te érdemed amire büszke is lehetsz. Nem akarlak elkeseríteni de a diplomád nem sokat ér. Kanadában a hátrányos helyzetűeknek nevelés-oktatás és szociális ellátást mindig önkéntesek végzik. Kinti diákok, és olyanok akik a normális munkájuk mellett vállalják az önkéntes szamaritánus feladatokat.

Egy diplomás nővér, fogászati asszisztens, szülésnőként sokkal nagyobb esélyed lenne.

2013. márc. 14. 19:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem bántásból írom, hanem azért, hogy segítsek.

Pocsék szakod van! A mesterképzési ötleteid is förtelmesek. Egyik se piacképes, sőt. Ha már van pénzed-időd-energiád újat tanulni, akkor a helyedben újrakezdeném. Csinálj egy praktikus, hasznos bachelors diplomát. Amivel boldogulhatsz, és pénzt kereshetsz. A jelenlegit pedig megtartod hobbinak.

2013. márc. 14. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Szoc.pedhez Kanadában leginkább nagyon jó angol+francia nyelvtudás kell, amúgy igaza van az előbbi válaszolónak, hogy ez a diploma sajnos nem piacképes.
2013. márc. 14. 20:39
 4/9 anonim ***** válasza:

> jelenleg 400 ezer forintom van.

Nos, a repülőjegy ide durván ennek fele. Egy szoba havonta néhány száz dollár, mondjuk hogy csak ötvenezer, enni is kell... mondjuk két hónapot kihúzol, maximum, ennyi pénzből...

2013. márc. 14. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Kanadában ez a szak/szakma/diploma igen is keresett!!!!Csak az itthoni diplomát nem fogadják el...És egyébként nagyon ól fizet még a kanadai fizetésekhez képest is.

De ha már elkezded a mesterszakot akkor akkor szerintem jelentkezz kanadai fősulira és végezd el ott...

Mert sajnos hiába van jó diplomád attól az kint még nem fog semmit érni,mert a munkavállalói engedélyt lehet vagyis biztos megkapod(ez is 1-2 év).

De hogy elismertesd a diplomád kanadában újra fősulira kell járnod+sok önkéntes munkát vállalj el szabadidődben mert kanadában nagyon szigorúan veszik a szakmai tapasztalatot (kanadai).

2013. márc. 14. 22:04
 6/9 anonim válasza:

Mindenkinek igaza van aki ide valaszolt... Meg annyit tudnek hozzatenni, hogy ahhoz, hogy egyaltalan ki tudj jonni, olyan vegzettsegre van szukseged ami Kanadaban jelenleg hiany. Nezd meg cic.gc.ca

van egy list of occupations ami a vizumhoz szukseges. Ezt a listat gyakran frissitik, de az egeszsegugy mindig hiany. Azzal itt el tudsz helyezkedni de igaza volt aki irta, hogy a diplomasat honosittatni kell majd, esetleg nehany targybol ujra vizsgazni stb.

2013. márc. 14. 23:43
 7/9 anonim ***** válasza:

A cic.gc.ca valóban létfontosságú de a list of occupations már lejárt és áprilisban lesz új [link]

Gyere Kanadába! Itt, aki dolgozik, az általában szépen meg is él.

2013. márc. 15. 07:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes választ. Sajnos tudom én is, hogy a diplomám nem ér semmit, mert ezt már a főiskolai évek alatt is folyton sulykolták a tanáraim. Itthon azért nem ér semmit, mert mindent fsz képzésben résztvevő szociális munkások és ifjúságsegítők végeznek. Nekik nincsen diplomájuk, de elintézik azt, amit a szociálpedagógusoknak kellene, csak éppen kevesebb fizetésért. Sajnálom, hogy ezzel a szakkal töltöttem el éveket az életemből a semmiért. Megpróbáltam a legjobb formámat hozni, hogy talán majd ezzel több leszek, és valaki figyelembe fogja venni a szorgalmamat, és azt, hogy nem a semmiért ülök évekig az iskolapadban. De nem így lett.

A mesterképzés ötleteim sajnos tényleg nem a legjobbak, de a lehetőségek közül ezeket találtam a legelfogadhatóbbnak/hasznosíthatóbbnak. A többi: antropológia, szemiotika, nemzetközi tanulmányok és így tovább, még kevesebbet érnének. Azt hiszem megpróbálkozhatnék az egyik válaszadó tippjével, és odakint kellene megpróbálnom valamilyen mesterszakot. Talán találok egy jó lehetőséget, ha keresgélek. És végül köszönöm az utolsó válaszadó linkjét is, azt is átnézem. Sok hasznos információt kaptam. :)

2013. márc. 17. 13:38
 9/9 anonim válasza:
Tudom régen válaszoltak már ide, de a topic elindítójától kérdezném, hogy az óta sikerült –e valami a terveivel kapcsolatosan? Én is feleslegesen csináltam diplomát, ezért érdekelne.
2014. aug. 19. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!