Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?
nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni.
a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A nem kereskedelmi jellegű árubehozatal olyan importot jelent, amely
* legfeljebb 300 EUR értékű (légi utasok estén 430 EUR, 15 év alatti utasok esetén 150 EUR),
* alkalmi jellegű,
* kizárólag az utas vagy családtagjai személyes használatára vagy ajándék céljára szánt árucikkekből áll,
* az áruk jellege és mennyisége nem lehet olyan, ami kereskedelmi célú behozatalra utal.
A négy feltételnek egyidejűleg kell érvényesülnie, amely azt jelenti, hogy az értékhatár csak felső korlátot jelent, amelyen belül a többi feltétel figyelembe vételével kerül meghatározásra a vámmentesen behozható mennyiség. (forrás: vam.hu)
430EUR az jelenleg kb. 120.000Ft, ennyibe szerintem tuti belefér egy gyerekülés.
Súlykorlát: repülőn szinte biztos, hogy van. A légitársaság szabályzatai között megtalálod. EU-n belül, fapadosoknál általában 20kg szokott lenni a határ, de ez nem mérvadó, mert tengerentúli járatokra általában nagyobb a keret. Nomeg ha nagy gáz van, akkor legfeljebb összedumálsz egy aktatáskás 0 csomagos emberrel. :) Merthát a súlyhatárra nagyon-nagyon figyelni kell! Igen drága pénzeket fel tudnak érte számolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!