Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Végig akarok menni a 66os...

Végig akarok menni a 66os úton. Hogyan fogjak hozzá?

Figyelt kérdés
Mindig is nagy motoros voltam,magyarországot már keresztül kasul bejártam,noha csak a gúnyhatárig,régi nagy álmom hogy végig motorozzak a 66os úton. Hogyan kezdjek hozzá az utazáshoz,megengedett e egyáltalán mint turista,teljes hosszban végigmotorozni rajta?
2013. jún. 13. 17:41
 1/5 anonim ***** válasza:
mer ne lenne megengedett? vegyel egy repjegyet Chicagoig es ne hajts le rola Los Angelesig.
2013. jún. 13. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Magyarorszag, fucking nagy M-betuvel kezdodik a fasze nem lehet ezt megjegyezni?...

Bocs, de ez a halalom, ettol mindig felmegy a pumpa...

De hogy valami hasznosat is irjak :)

Termeszetesen barki vegigmehet rajta. Turistakent ESTAval kijossz es max 90 napig itt lehetsz. Ez alatt nemcsak vegig mesz rajta, de visszairanyba is. Mert az egy dolog, hogy valaki elmondhatja, hogy vegig ment rajta, de hogy mindket iranyba?, az a valami! ;)

Minimalis angol tudas szukseges, marcsak azert is, mert a legtobb hasznos route 66 leirast angolul talalod. Mondjuk magyarul en meg nem is kerestem...

Mindegy, hogy a nyugati vagy keleti partrol indulsz, igy is ugyis csak atszallassal tudsz elrepulni LAbe vagy Chi-ba Budapestrol. Termeszetesen nyaron fogj hozza, mert telen a keleti parton hideg van motorozni.

Kell egy rakat penz, repulojegyre, utasbiztositasra, motorra (berelni), benzinre, kajara, szallasra. Vannak cegek akik motort adnak berbe ilyen utakra, hisz a sok europai nem fogja athozatni ide a motorjat sulyos ezresekert.

Kell egy terkep meg egy GPS. Az sem art, ha van okostelod, ami az USAban mukodik. (ha szervezett ut kereten belul bereled a mocit, akkor adnak kiserot is)

Gugli a baratod, route 66 es kijon egy csomo utleiras, terkep, hasznos infok. Igazabol csak neki kell seggelni es elolvasni mindet es minel jobban ismered az utat, annal tisztabban korvonalazodik, hogy mit is akarsz csinalni, es hany napot szansz ra.

[link]

[link]

[link]

2013. jún. 13. 19:09
 3/5 Makoscsiga ***** válasza:

"Magyarorszag, fucking nagy M-betuvel kezdodik a fasze nem lehet ezt megjegyezni?... "

Ja. Ez nekem is feltűnt: gúnyhatár, de azért Magyarország kis m. :-D

1) Elolvasol egy csomó útikönyvet, beszámolót, hogy ki mennyi idő alatt, milyen irányból ment rajta végig. Eldöntöd, hogy melyik irányból lenne a jobb. Ebből már valószínűleg tudni fogod, hogy hány dollárba kerülne a buli.

2) Kitalálod, hogy miket néznél meg az út alatt/mennyi időt szánnál rá.

3) Kitalálod, hogy az év melyik részében akarsz menni.

4) Megkeresed, hogy honnan bérelhetsz motort. Online kibérled. Megrendeled a repjegyet.

5) Online érdemes a szállásokat is kibérelni, mert akkor többnyire olcsóbbak, és biztosan rendelkezésre állnak, ugyanakkor kötve leszel a menetrendhez... ilyen távon lehet, hogy csak három-négy napra érdemes előre foglalni. Ezért mindenképpen érdemes olyan mobilt vinni, amivel lehet wifizni. (majdnem minden dinerben van wifi)

Nyilván biztosítás mindenre...

2013. jún. 14. 03:27
 4/5 Makoscsiga ***** válasza:
Tervezzük a barátnőmmel, hogy végigmegyünk rajrta, de mi egy Mustang cabriót fogunk bérelni.
2013. jún. 14. 03:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Én inkább átvitetem a motoromat súlyos pénzekért,mint hogy béreljek. Angol tudás meg van,felsőfokú,úgyhogy nem lesz gáz. Köszönöm mindenkinek a segítséget és válaszokat.
2013. jún. 14. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!