Lehetséges az hogy középiskolában cserediákként tanuljon valaki az Egyesült Államokban? Ha igen. Mennyi ideig maradhat? Milyen dolgokon "múlik" ez az egész?
Szia!
Több szervezet is szervez csereprogramot. Én az AFS-el voltam, ott is dolgozom önkéntesként.
Ősszel érdemes jelentkezni, van egy hétvégi kiválasztó tábor, ahol különböző feladatokban kell részt venni, van egy interjú és egy műveltségi teszt.
Ha itt megfeleltél a szervezet elkezd neked családot keresni. Júliusban van még egy 2 napos tábor ahol próbálunk felkészíteni a kinti évedre.
A kiutazás általában augusztusban van, az ország bármelyik részére kerülhetsz. Hazautazás júniu-július hónapban van. Ebben az időben egy családnál laksz, velük eszel, részt veszel a közös programokban és jársz a család által kiválasztott iskolába.
Keress nyugodtan ha van kérdésed segítek szívesen.
Amit leírtam az az AFS-re vonatkozik. A többi szervezetnek csak a nevét ismerem, de gondolom mindenhol hasonlóan megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!