Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mindjárt érettségi és végzek...

Mindjárt érettségi és végzek az iskolával. Szeretnék au pair munkát végezni külföldön. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy hogy kezdjem el?!

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 12:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Én annyira azért nem sietnék. Igaz, az au-pair hoz valami pénzt a konyhára, de nem egy örökös "állás". Végül azután is munkanélküli leszel, csak már idősebben. Mi fog akkor jönni ? Árokásás ?

Jobb most mesterséget tanulni, amíg benne vagy a lendületben, azzal is boldogulhatsz később külföldön, még több pénzt is jelent, mint az au-pair (ami vagy bejön, vagy nem).

2013. máj. 23. 15:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig nagyon jól akarod csinálni. Én minden fiatalt küldenék külföldre érettségi után és továbbtanulás előtt. Vagy csak szimplán dolgozni, hogy legyen egy kis élettapasztalata mielőtt tovább tanul. Sokanak lővésük nincs arról, hogy miről is szól az élet, majd 24-25 évesen, amikor kikerülnek az egyetemről csak lesnek a nagy arcukkal.

Menj, tanulj nyelvet, szerezz tapasztalatot, nézz szét a világban, tanulj az életből és utána, ha már tudod, hogy mi tetszik tanulj tovább.

Hozzáteszem én így csináltam, soha nem éreztem magam lemaradva. Sőt! Sokkal talpraesetebb, érettebb voltam azoknál a kortársaimnál, akik egyből tovább tanultak. Én sokszor szimpla érettségivel, pusztán a magasabb nyelvtudásommal, világlátottságommal jóval többet kerestem, mint a diplomások. És ez még ma is megállja a helyét. Soha nem volt gondom a munkakereséssel vagy az alkalmazkodással. Életem legjobb döntése volt érettségi után elmenni dolgozni, majd külföldölni. Ha előlről kezdhetném is így csinálnám... max annyit változtatnék, hogy előbb mennék a nem angol nyelvű országba és utána az angolokhoz.

A diplomát meg megszereztem levelezőn, mikor már tudtam mit akarok.

Ha meg már ott vagy egy országban és látod, hogy miként működnek a dolgok, átlátod azt is, mik a lehetőségeid és ki tudja? Még az is lehet, hogy ott folytatod a tanulmányaidat. Ami hozzáteszem okos lépés lenne több okból is, és egyformán tudod használni Mo-n és külföldön is.

Én azt mondom hajrá! A legjobb, amit tehetsz és hidd el nem leszel elveszett! Sőt! Pont, hogy te nem leszel elveszett.

2013. máj. 23. 19:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorítást, szerencsére tegnap már ajánlottak is szállást és segítséget ! :) Legyen igazad!! :))
2013. máj. 24. 16:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajat es barinok tapasztalatabol mondom, hogy irany!

Kb. hatan voltunk egy osztalyban, akik kimentunk Angliaba auparkedni. Remekul szorakoztunk, kismillio emlek, tapasztalat, nembeszelve az angol szinte tokeletes elsajatitasarol. Anno meg nem voltunk Uniobnan ezert nem tudtam ott tovabb tanulni (vagyis tudtam volna, de tobb10ezer fontert), de ez manapsag mar nem akadaly.

Ja, amugy mind a hatan azota is kulfoldon elunk, a vilag 6 kulonbozo pontjan :) Egyikunk sem banta meg a donteset!

2013. máj. 24. 20:54
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!!!! :)
2013. máj. 24. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!