Egy 37 éves nő vagyok. New Yorkba szeretnék ki menni élni. Gondozónő vagyok. Mennyit kereshetek? Van kint ismerősöm. Kérem olyanok válaszoljanak akik már ott élnek, dolgoznak, járt ott valaha.
Az engedelyekrol tajekozodtal, megis butasagokat kerdezel es ebbol azt szurom le, hogy fogalmad sincs, hogy hogyan mukodnek a dolgok.
Eloszor kulonbozeti vizsgat akarsz tenni gondozoibol, aztan arra vagy kivancsi, hogy mennyit keres egy takarito es tudnal-e ceget alapitani???
Akkor leirom, mert valoszinu lusta esetleg keptelen vagy hasznalni a GYIK keresot es visszaolvasni a tobb100 ilyen kerdest/valaszt. Termeszetesen ha ez nem vonatkozik rad, akkor nincs okod sertodesre...
Ha legalaisan akarsz dolgozni az USAban, mindegy milyen melo, akkor kell egy ceg, aki szponzoralja a munkavallaloit vagy a zoldkartyadat. Mint az elso valaszolonak a katonai kutyu cege intezte a papirjait. Vagy az egyik GYIK kommentelo, akit egy egyetem szponzoralt.
Ha nincs ilyen ceg, akkor fujhatod, akkor nem tudsz sem munkavallaloi engedelyt, sem zoldkartyat szerezni. Ha nincs egyik sem, akkor nem dolgozhatsz legalisan!
Ha kijosz mint turista, senki nem tart vissza hogy illegalisan dolgozz (takarito stb) de tudd, hogy ez tilos es veszelyes. Persze ettol fuggetlenul nagyon sokan csinaljak, en is igy kezdtem, de sokkal regebben es akkoriban sokkal konnyebb volt. Most sem lehetetlen! De nehez.
En majdnem 10 evvel ezelott kerestem 10 dollart orankent takaritas/gyerekvigyazas, majd 1-2 ev utan emeltek 12/ora, illetve az egyik csalad, ahol 4 gyerek volt orankent $15 fizetett. Illegalis voltam, nem fizettem adot igy ez tiszta jovedelem volt. Utazni nem tudtam, ha barmi baj lett volna otthon nem tudtam volna hazamenni latogatoba (mert akkor nem engednek vissza). Nem volt biztositasom, ha balesetem lett volna, akkor egy eletre adossagba vertem volna magam. Ezek olyan kockazatok, amit neked kell eldonteni, hogy vallalsz vagy sem.
A gondozoi allas nem hianyszakma, vagy kulonleges kepesseg, mint a katonai izek vagy az egyetemi kutato, igy nem sok eselyt latok arra, hogy egy ceg (korhaz, egyetem, iroda stb) vallalna az idot es koltsegeket, ami a papirmunkaval jar :(
Ceget csak zoldkartyasok tudnak alapitani!
A megelheteshez szukseges havi osszeg allamtol/embertol fugg. New York es CA sokkal dragabb, mint peldaul Nebraska, de ott annyi melo es mulatsag sincs mint ebben a ket allamban ;)
Köszi most este megnéztem az állásokat és Amerikában,Németországban is nagyon kevés gondozónő van.
Erről ennyit!!!!!!
Másrészt azért kérdeztem,(de nem tőled)hogy egy takarításért mennyit kapok mert ha nincs gondozói állás akkor jó minden más.
Mondtam hogy ne sertodj meg ha nem vonatkozik rad amit irtam. Kicsit sertett hangnemben valaszoltal, ebbol arra kovetkeztetek, hogy megsertodtel. Na mindegy.
Az egy dolog, hogy keves gondozono van, az meg egy masik, hogy egy korhaz azert fizessen tobbezer dollart, hogy egy kulfoldit alkalmazzon (a penzt "illetekbelyegre" kell kifizetnie annak a cegnek aki sponsoral), vagyis nem fog :(
Gondozonoi allasra barmelyik helyi (ertsd amerikai vagy papirokkal rendelkezo kulfoldi) nagyobb esellyel fog indulni, mint te. Kiveve akkor, ha van egy ismerosod, akinek valamilyen egeszsegugyi cege van (pl. egy klinika) ahova teged be tud rakni, es akkor o neked, mint ismeros elintezi, de egy ismeretlen ceg nem fog a te papirjaiddal foglalkozni.
De leirom, hogy miert, bar nem kerdezted, es ha utana olvastal volna, akkor tudnad:
Amikor egy ceg egy kulfoldit akar alkalmazni es ezert a kulfoldinek papirokat intezni, akkor meg kell hirdetnie az allast. Arra fog jelentkezni fu fa virag. De o mindenaron a kulfoldit akarja. Ebben az esetben hiheto magyarazatot kell adni a hivatalos szerveknek, hogy miert nem jo a sok masik jelentkezo, miert csak a kulfoldi lesz jo neki.
Egy magyar etterem eseteben a valasz egyszeru, egyik helyi sem tud rantast csinalni es gulyast csak magyar foldon szuletett tud kesziteni ;)
Egy olasz napilap Olaszorszagbol hozat maganak ujsagirot, mert itt egyik helyi sem beszeli/irja olyan jol az olaszt, hogy azt az ujsagba bele tudjak rakni.
Te mint gondozono nem tudsz semmivel sem tobbet, mint egy helyi, papirokkal rendelkezo gondozono. (tenyleg semmi bantas ebben nincs, csak hogy ertsd!)
Kiveve akkor, ha peldaul a klinikat vezeto ismerosod magyar idosekkel foglalkozik, mert akkor joggal indokolhatja, hogy csak te vagy a jo neki, mert te gondozono is vagy es magyarul is beszelsz. Igy mar vilagos?
Szoval ha nincs ismerosod, akkor marad a fekete munka es az azzal jaro kockazatok.
A keleti parti valaszolo szallodai fizetese 7.50 oraberrel, bar a minimalber, iszonyu keves. A nyugati parton en anno 10et kerestem orankent. Az amerikai csaladok egy ev utan emeltek 12-re, persze a zsido csaladok sosem emeltek es naluk nekem is folyamatos rabszolgahajtas volt... (nem fajgyulolet, csak tenymegallapitas)
Szerintem a nyugati parton most is siman megvan a 10dollar orankent (feketen, csaladoknal) de ez messzebb is van es a repjegy is tobbe kerul ide :(
Igen, az USAban elek, egy irodaban dolgozom... nem erdekes en mennyit keresek, az nem mervado!
Az egyetlen kérdés, amit feltettél, hogy gondozónőként mennyit kereshetsz. Erre a választ itt találod:
Azt kizártnak tartom, hogy rendes ápolóként dolgozhass magyar diplomával. És igazából azt se hiszem, hogy bármilyen munkát kapnál. Hacsak a kinti ismerős nem segít.
És azt se értem, hogy miért tudná egy USAban élő programozó, hogy mennyit keresnek ott az gondozók? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!