Mi a különbség a turista vízum és az ESTA között?
ESTA-t online lehet kerni, 14 dodo es bordo utlevel kell hozza. Boldog boldogtalan megkapja, aki turistaskodni akar az USAban es meg nem volt kitiltva, nincs buntetett eloelete stb.
Vizumot a kovetseg adja ki, egy szep szines ize, amit az utlevelbe nyomtatnak/ragasztanak, es olyanok kerik, akiknek ESTA-juk nem lehet. Vizumert be kell menni es valoszinuleg kikerdezik az illetot.
ESTAval max 90 napig lehet az orszagban tartozkodni, es 2 evig ervenyes.
Vizummal (altalaban 10 evre adjak, vagy adtak anno) lehet 6 honapig tartozkodni, vagy tobb vagy kevesebb, ezt a bevandorlasi tiszt donti el, amikor belepsz az orszagba.
ja es a vizum anno aszem tizen/huszon ezrekbe kerult
"Vizumot a kovetseg adja ki... es olyanok kerik, akiknek ESTA-juk nem lehet."
ezt te sem gondoltad komolyan...
Nekem a második 10éves vízumom van!
Természetesen bent voltam interjún a követségen, ahol leellenőriztek és ujjlenyomatot vettek.
Viszont cserében, semmiben nem vagyok korlátozva, azaz annyiszor megyek ki-be, ahányszor csak jól esik.
Természetesen betartom az előírásokat és eszemben sincsen kint felejtkezni!!
Ha van bordo utleveled, sosem voltal meg kitiltva az orszagbol, turistaskodni akarsz az USAban, akkor nem ertem miert akarnal vizumot kerni, mikor az ESTA egyszerubb, gyorsabb.
A vizum korulmenyesebb, be kell menni erte a kovetsegre, idopontot kell kerni, ha megadjak akkor visszamenni felvenni az utlevelet... szerintem butasag turista vizumert folyamodni, amikor az ESTA engedelyt otthon a fotel kenyelmebol online elintezed es kb. 5 perc alatt megvan!
Termeszetesen ha nem adjak meg az ESTAt valamilyen okbol kifolyolag, akkor lehet menni vizumot kerni, de csak a h.lye ker vizumot, ahelyett, hogy elobb ESTAt intezne... szerintem...
Persze akinek anno beraktak a 10 eves vizumot az utlevelbe, arra az ESTA nem vonatkozik, de tegyuk fel hogy a kerdezonek nincs es tudni akarta a kulonbseget. Hat ez a kulonbseg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!