Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » ESTA-val valo tultartozkodas...

Gunzin kérdése:

ESTA-val valo tultartozkodas eseten, mennyie lehetetseges a belfoldi repulo jaratokon mozogni?

Figyelt kérdés
tehat ha valakinek lejart az ESTA ,es itt felejtette magat, es szeretne belfoldi geppel utazni, akkor van esetleg immigration check vagy ilyesmi,ahol rajonnenenk hogy miujsag van?

#Amerika #ESTA #immigracio
2013. márc. 5. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:

"ESTA-val valo tultartozkodas eseten, mennyie lehetetseges a belfoldi repulo jaratokon mozogni?"

Nem nagyon. Nálunk mindig ellenőrizték a jogsit, ami csak addig volt érvényes, amíg a vízum (vízum hosszabításkor a jogsit is hosszabítani kell). Ezért túltartózkodás esetén egyből feltűnt volna. Gondolom az útlevelet is ellenőrzik, és akkor kiderül a dolog. De ebben azért nem vagyok biztos, mert volt olyan, ahol csak megnézték a jogsit, és kész, de nem scannelték be vagy ilyesmi.

2013. márc. 5. 19:20
 2/9 A kérdező kommentje:

Milyen jogsirol van szo? Aki esta-val jott 1-2-3 eve, azoknak mar nem igazan volt lehetoseguk csinalni jogsit! Esetleg washington state-be, vagy Maine-be papirok nelkul!

Jelenesetbe nekem nincs, Csak az ervenyes Hungarian passport!

2013. márc. 5. 19:41
 3/9 anonim ***** válasza:

A repteren mindenkitol elkernek valamilyen iratot, ami igazolja hogy kicsoda/micsoda.

Ha helyi jogositvanyt adsz oda, akkor "kellemes utat" kivannak es mehetsz tovabb.

Ha utlevelet adsz oda, akkor elofordulhat, hogy elkezdik lapozgatni. Ha nem talaljak a megfelelo vizumot/tartozkodasi engedelyt, akkor kerdezgetni fognak es ha ugy talaljak, hogy illegalisan tartozkodsz az orszagban, akkor odahivjhatjak a repteren tartozkodo ICE ugynokot, aki elkiser egy masik helyisegbe ahol mindenfele papirokat toltenek ki es elinditjak ellened a "removal proceeding"-et.

Valoszinuleg - mivel nem jelentesz a nemzetre nezve azonnali veszelyt (nem vagy bunozo/terrorista) - igy nem raknak fel az elso gepre, de benne leszel a rendszerben es kapsz X idot, hogy elhagyd az orszagot.

A maradasi eselyeid megjobban lecsokkennek, mert ha ezek utan te megis maradsz es esetleg hazassag utjan megproblasz zoldkartyaert folyamodni, akkor nagyon meg fogjak neheziteni a dolgodat, sot lehet, hogy arra kenyszeritenek, hogy hagyd el az orszagot es sajat orszagodban vard meg, amig kapsz zoldet. (amit elobb utobb fogsz kapni, mert amerikai allampolgi hazastarsakent jar neked, de szamithatsz, hogy nem lesz egyszeru eljaras).

Probaltam hivatalos forrasbol infot szerezni (TSA) de csak regi (2010 - 2011) adatot talaltam es az mar lehet hogy nem aktualis. Van aki azt mondja, hogy siman lehet utazni, van aki azt mondja, hogy nem. Sajnos egy embert sem ismerek szemelyesen aki utazott volna domestic jaraton illegaliskent, igy biztosan nem tudok mondani, bocs.

En tutti hogy nem kockaztatnek :(

Inkabb kocsi vagy busz...

2013. márc. 5. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
sajnos belföldi járaton is ellenőrzik :S
2013. márc. 6. 00:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Hrm, szóval nem tudom a fentiek hol jártak, én a következő repterekről repültem az elmúlt egy évben: DEN, SFO, ORD, IND, SMP, LGA, MSN, SEA, OAK. A TSA-s ember még soha a fényképet tartalmazó oldalról el nem lapozott.
2013. márc. 6. 08:28
 6/9 anonim ***** válasza:
*SMP az MSP akart lenni :)
2013. márc. 6. 08:29
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem ha valahova utazni akarsz és nem túl messze akkor vonattal vagy busszal menj.

Azokon ritkában ellenőriznek,főleg ha nem déli államba mész...Sok Sikert!!!!

2013. márc. 6. 21:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Zsákbamacska...sok ismerősöm utazik így repülővel, őket sem lapozgatták csak a fényképet+nevet nézték...

Hát nem tudom...

2013. márc. 15. 03:50
 9/9 anonim válasza:

HUUUUUHA!

Ha hiteles infót nem tudnak adni a kedves válaszolok akkor inkább ne is írjanak semmit!!!

Szóval,illegálisként a belfoldi utazáshoz magyar állampolgárnak magyar érvényes útlevélre van szuksége amit a reptéren az ún. TSA tiszt ellenoriz,maga az ellenorzés az útlevél fényképes oldalának a chekkolásával torténik ezután a szokásos check-in poggyászfeladás biztonsági ellenorzés és már ulhetunk is a gépre!Az ún. ICE tiszteknek van jogkoruk és felhatalmazásuk arra hogy az érintett utazót teljeskoru vizsgálat alá vessék,erre a TSA tisztnek nincs jogkore és felhatalmazása.Az hogy melyik reptereken van belfoldi vízumvizsgálat teljesen változó és kiszámíthatalan,hallomásból tudom hogy elég gyakori a floridai reptereken de hogy pontosan mikor és hol azt senki nem tudja elore,ez csak szerencse dolga!2012-ben utaztam New York-Las-Vegas majd pár hónappal késobb Los-Angeles-Milwaukee-Philadelphia útvonalon lejárt tartózkodási engedéllyel belfoldi járaton és a fennt említett reptéri biztonsági ellenorzésen túl semmiféle más ellenorzésen nem estem át.Amit még biztosan tudok hogy Arizonában az elfogadott bevándorló-ellenes torvény miatt is a reptereken teljeskoru vám és vízumvizsgálat van!2012-ben(volt szobatársam)utazott tobb évi illegalitás után Philadelphia-Miami belfoldi járaton majd Miami-New Orleans útvonalon problémamentesen.De az tény hogy mikor és hol kaphatunk ellenorzést belfodi járatokon teljesen kiszámíthatatlan amit az amerikai hatóságok meglepetésszeruen alkalmaznak bizonyos reptereken.

2013. márc. 21. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!