Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Van itt olyan aki az Egyesült...

Van itt olyan aki az Egyesült Államokba ki vándorolt ha igen mikor, miért és hogyan?

Figyelt kérdés
Csak mindig is érdekelt hogy csinálják ezt az emberek, és így akkor nem tudnak hazajönni többé mert nem engednék vissza az USA-ba?

2013. febr. 20. 00:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

2006-ban. Azota is ott elek. Evente ketszer megyek Mo-ra es vissza is engednek. Amerikai allampolgar is vagyok.

Tanulni jottem Phd -re, nyelvtudassal, diplomaval. Az egyetem szponzoralt zoldkartyara.

2013. febr. 20. 01:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
2010-ben mentem ki New Orleans-ba. Dolgozom. Angliában dolgoztunk a párommal és a munkahelyünk testvérvállalata van Orleans-ban. Mi vállaltuk hogy kimegyünk. 5 éves szerződést írtunk alá. Évente egyszer 2-3 hétre hazamegyünk nyaralni Magyarországra. Nem vagyunk amerikai állampolgárok, de legálisan tartózkodunk ott.
2013. febr. 20. 01:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2009-től élek az USA-ban, előtte Londonban éltem, ahol egy projekten dolgoztam, ahol megismerkedtem a mostani feleségemmel, ő általa jutottam ki. Jelenleg Houston-ban lakunk.

"s így akkor nem tudnak hazajönni többé mert nem engednék vissza az USA-ba?"

Miért ne tudnék hazajönni? Mivel rendelkezem zöldkártyával, akkor megyek, jövök, amikor akarok.

2013. febr. 20. 09:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat érdekes volt őket olvasni:) A nem tud hazajönni alatt arra gondoltam aki illegálisan tartózkodik kint ( úgy értem nyilván haza tud jönni csak vissza már nem engednék túltartózkodás miatt , hogy akkor hogy oldja meg a hazalátogatást ) :) még egyszer köszönöm mentek a zöld kezek
2013. febr. 20. 10:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az aki illegálisan van kint azt tényleg nem tud hazamenni. Ha hazamegy akkor nem tud vissza menni. De egy idő után akik illegálisan vannak kint hazamennek, mert úgy nem jó kint élni, hogy mindig menni kell, mert fél az ember a hatóságoktól, és soha nem lehet beteg mert egy vagyont fizetne az orvosi ellátásért.

Egy kedves ismerősöm és a felesége voltak kint illegálisan . 2 évig éltek. Az asszony csak mosogatott, az ismerősöm csak olyan helyen tudott dolgozni ahol sosem kértek hivatalos papírokat. Erdészetben fakivágás stb. 2 évig szépen spóroltak, igaz csak egy kis szobában éltek. De a feleség terhes lett. A kislányát kint szülte meg, és amit a 2 év alatt összespóroltak el is ment a terhességre és a szülésre. Utána szépen hazajöttek. Így hogy gyerek is lett, már nem volt értelme maradni..+

2013. febr. 20. 10:40
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ! :)
2013. febr. 20. 14:34
 7/9 anonim ***** válasza:

En mar harmadik generacioskent élek kint. Nagyszulok -szulok aztán gyerekek.

Az elso válaszolónál nagyon megneznem az allampolgarsagat, mert pusztan diakkent senki nem lesz allampolgar.

Evente 3-4 x megyek haza, es nagyon jo erzes a gyökerekhez videkre menni. Es egy picit kiszabadulni a nagy varosbol.

Raleigh forever!!!

( bocs hogy nincs ekezet :D )

2013. febr. 20. 15:06
 8/9 A kérdező kommentje:
semmi gond :D köszi a választ :) nem tudom hogy működhet a dolog azért voltam kíváncsi :) ha igaz ha nem
2013. febr. 20. 16:07
 9/9 anonim ***** válasza:

harmadik generacioskent élek kint - es fogalmad sincs a bevandorlasi torvenyekrol? Persze miert is lenne, hisz te mar gondolom ide szulettel es teged ez nem erint ezert nem ertesz a dologhoz...

Szoval kedves 3rd generation, az ugy van, hogy aki zoldkartyas es eltolt x evet az USAban, az folyamodhat allampolgarsagert. Az elso kommentelo tanulmanyai miatt kapott zoldkartyat, igy neki valszeg 5 evet kellett varni, hogy beadhassa a polgarsagi kerelmet.

Azok, akik peldaul hazassag utjan kapnak zoldet, azoknak csak 3 evet kell varniuk, mig allampolgiert folyamodhatnak.

Hat igy!

Amugy en is a fenti csapatba tartozom, kijottem rokont latogatni, megismerkedtem a ferjemmel, hazassag, zoldkartya, papirok, stb. Ennek lassan 10 eve.

2013. febr. 20. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!