Ki szeretnénk menni ketten egyik haverommal Amerikába új élet szempontjábol! Milyen munkák a legkeresettebbek és mely területeket?
Flo rida jacksonville környékén van ismerős ezért oda terverzünk,továbbá Flo rida-n kivül, mely helyeket ajánljátok ilyen szempontbol, megélhetés, közösség,közbiztonság?
20 évesek vagyunk mindketten, semmi nem köt ide, szoval csak ketten mennénk az új élet reményében meg ugye ez volt az egyik nagy álmunk hogy " AMERIKA " :)
na hat igen amerikaban nem kadar-rendszer van, itt nem szamit sogorkomasag, nem tud neked az ismerosod zold kartyat elintezni mivel a torveny nem ad ra lehetoseget. :D ilyen egyszeru.
a lehetosegek amikrol en tudok. a legjobb szerintem a suli. vannak nem tul draga college-ok, hat nem tul draga...az is tobb ezer dollar evente de nem elerhetetlen, kb 2 evesek. abban tudna az ismerosod is segiteni gondolom beiratkozni, esetleg lakhatnal ott vagy ilyesmi es akkor tanulovizummal ki lehet jonni. hatranya hogy draga, par eves csak szoval addig ki kell talalni valamit hogy maradhass. elonye hogy legalis, nem rontod el a jovod.
masik az ESTA. kijottok, es illegalisak lesztek. erre a legjobb varos New York, ott mindenfele munka van mindenkinek es rengeteg illegalis. :D mondjuk szerintem Miami is ilyesmi lehet. akkor viszont csak a hazassag segit. mert vagy nem mentek haza evekig, vagy ha hazamentetek nincs vissza. de ha hazassagot kotsz, akkor fizetni kell valamennyi buntetest (asszem kb 1000 dollar) es legalizalod magad. onnan jon a zold kartya.
az ilyen ideiglenes munkakrol sajnos nem sokat tudok mint a csajoknak az au-pairkedes, de tudom hogy van olyan is, erdemes lenne utananeznetek neten.
ha legalisan akartok melozni akkor ha 1 teruletet ki kellene emelnem ami vragzik es amiben van jovo, az az egeszsegugy. en is abban fogok tanulni nem sokara mert nagyon jo penz van benne. illegalisan takaritas lesz csak meg mosogatas, meg epitoipar.
"hát te hülye vagy :) szeretnél te aza benga gyapotszedő lenni, neki milliói vannak amig te az Auchanba töltöd fel az árut segédmunkásként bejelentve 60ezer forintért :)"
Nem nyert :)
hogy lenne már 13 éves ha oceánjáron dolgozik?
ahh..jellemző magyar hozzáállás.... "ne menj ki, nehéz, ADDFEL!, AMERIKA SZARHELY" amúgy nyugi, csak a dicsőmagyaroknak fontos ez a magas lexikális tudás... legnagyobb gondod legyen, hogy azt irod, hogy flo rida... de egyébként amit most igy hirtelen tudok linkelni: [link]
én is kiakarok majd menni, csak nem értem a vízumokat.... mire kapja az ember, hogy kell igényelni, stb... meg asszem a zöldkártyát is lehet igényelni, és nem csak lottózni, na de arról fogalmam sincs. de ha te kijutottál, mondd el a titkod. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!