Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA körút barátokkal? (többi...

USA körút barátokkal? (többi lent)

Figyelt kérdés

3 barátnőmmel elhatároztuk hogy körbeutazzuk az USA mind az 50 államát, stoppal és tömegközlekedéssel - Alszkát és Hawaiit természetesen repülővel.

Szerintetek ez mennyire veszélyes, ti mit gondoltok róla? Akár az USA-ban élők véleményére is nagyon kíváncsi lennék, valamint információkra, mindenre.(vízum, és ilyen egyéb formaságokra nem, annak már utánajártunk)

2012. dec. 25. 20:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Lányként ez elég merész dolog szerintem. Biztonságosabb ha autót béreltek.
2012. dec. 25. 20:45
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Nemsokára 51 állam lesz (Puerto Rico) :)

amúgy ami kell.. nagyon sok pénz (szállás étel ajándékok belépők) (vízum..helyette van ez az új vízummentes akármi(ESTA) amit igényelni lehet, olcsóbb sokkal mint a vízum és kb mindenkinek adnak)

bizonyos környékek, városrészek kivételével biztonságos lehet, ami szerintem fontos,előre foglaljatok szállást.

stoppolást 3 lánynak nem ajánlanám az az igazság, érdemesebb egy autót bérelni és azzal furikázni mindenfelé

amúgy jó ötlet, hajrá.

2012. dec. 25. 20:46
 3/26 anonim ***** válasza:
83%
usaban legtobb helyen tilos stoppolni. :D
2012. dec. 25. 21:37
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
amugy autoberles jobb otlet (hotwire.com nagyonjo kis oldal, van rajta olcso hotel, auto meg repulojegy) buszra tudom tanacsolni a greyhound-ot. nem akarok penztarcaban vajkalni de ez nagyon draga vallalkozas lesz :D
2012. dec. 25. 21:40
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nyáron egyedül utazgattam az USÁban, repülővel és tömegközlekedéssel, és hostelekben laktam. Mondjuk én "csak" négy városban (két keleti part, két nyugati part) voltam.

De a hostelben voltak velem olyanok, akik a városból kempingezni indultak tovább.

Egyikünknek sem lett semmi baja, nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg barátunk lett, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Szerintem vágjatok bele. :)

(Az mondjuk elég durván hangzik, hogy minden államot végigutazni, de, ha bírjátok, akkor hajrá. :))

2012. dec. 25. 21:55
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Először is , nem tudom pontosan mennyit lehet turistaként az USA-ban tartózkodni, de 50 állam végigjárása (ha nem csak érinteni akarjátok, hanem legalább egy valamit meg is akartok nézni államonként) rengeteg időt vesz igénybe, gondolj csak bele, még államonként 1 nappal számolva is majd két hónap jön ki. Szóval érdemes lenne ennek jobban utánanézni, nehogy az legyen, hogy túltartózkodtok, és kitiltanak az USA-ból. Aztán a másik, ahogy egy korábbi hozzászóló is írta, az USA legtöbb tagállamában tilos a stoppolás, vagyis ha kiállsz az út szélére, akkor a rendőr fog felvenni... Továbbá akármennyire is igyekeztek olcsón kijönni, egy ilyen vállalkozás rengeteg pénzbe kerül, remélem jól álltok anyagilag. Amúgy sok sikert, jó kis kalandnak hangzik.
2012. dec. 25. 22:39
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek!:) Hát igen, pénz. Kitartóan gyűjtögetünk, de autót bérelni nem igazán akarunk. Nem főként a pénz miatt egyébként. Majd meg meglátjuk. A stoppolástol kicsit tartok, de az egyikünk szülei pl Európát stoppoltak végig, es ez sok motivációt ad.

Lenne még egy kérdésem: alkalmi munkákat(pl takarítás, újságkihordas) sem lehet zöldkártya nélkül vállalni?

2012. dec. 25. 22:41
 8/26 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: én azt olvastam hogy az ETSA-val 90 napot lehet, vízumnál én nem láttam behatarolast, de köszönöm a figyelmeztetést, utána nézünk!:)
2012. dec. 25. 22:43
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

ESTA-nak hívják, azzal 90 napot lehet maradni, valóban.

Munkát NEM vállalhatsz. Semmilyet.

2012. dec. 25. 23:19
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
en 7 allamban tudtam megfordulni ropke 3 hetes utam alatt, es meg ez is sietos volt. Nem tudom, hogy te hogy fogsz 90 nap alatt mind az 50 allamban jarni ugy, hogy meg nezelodni is legyen idod.
2012. dec. 25. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!