Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » New York, álmaim városa....

New York, álmaim városa. Lehetőségek?

Figyelt kérdés
Először is kezdjük ott, hogy 14 éves lány vagyok, aki kiszeretne menni továbbtanulni New Yorkba. Igazán, de tényleg nagyon kiakarok menni!! New Yorkban élő magyarok, kérlek írjak, hogy milyen ott.. Mindent részletesen!! Milyen a hangulat, a környezet, a munkalehetőségek, a lakbér minden!! Lehet, hogy ez csak egy gyerekes álom, de kérlek :) Ja még azt is, hogy New York melyik része a legbiztonságosabb.. Köszi előre is azoknak akik válaszolnak :)

2012. dec. 17. 17:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Menj ki nyaralni, mint minden normális ember. Aztán majd látod, hogy milyen.
2012. dec. 17. 18:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is: "ki szeretne menni" és "ki akarok menni" - helyesen.

Másodszor meg elég sokat írtunk már arról, hogy oda nem lehet csak úgy kimenni. Zöldkártya kell, amit NAGYON nehéz szerezni. Nem úgy megy az, hogy az ember eldönti, és megy.

Szóval olvass utána kicsit, mert amíg nincs zöldkártyád, a többi kérdésed értelmetlen...

2012. dec. 17. 18:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Várj még pár évet, tanulj, gyüjtsd a pénzt. Egy 14 évesnek tök fölösleges lakbérről meg munkáról beszélni.
2012. dec. 17. 18:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Én New Yorkban élek pár éve. Teljesen más világ van itt mint otthon vagy Európában. A felhőkarcolók először ijesztően hatalmasak, zsúfoltak, de idővel meg tudod szokni. Mielőtt kijöttem volna én mindig azt hittem olyan élet van ott mint az amerikai filmekben, minden olyan laza, szép Mindenki tök vékonyka, kedvesek stb.. Pár év alatt rájöttem. Messze van a valóságtól amiket a filmekben mutatnak.. Az emberek zárkózottak, maguknak valók. Itt szoktam olvasni hogy sokan a magyarokról írjátok hogy rosszindulatúak, ha kell eltaposnak.. Akár az amerikaiakról is írhatnánk. A munkahelyedért keményen meg kell küzdened nap mint nap. Hiába dolgozol ott X évet, ha táppénzre mész, akkor akár a helyebe keresnek valakit Egymásnak adják a kilincset a munkanélküliek.

Így nem csoda ha sokan 39 fokoslázzal is dolgoznak. A szombat mindig munkanap. Ha az utcán mész már az sem számít hogy délelőtt 11 óra van. Ha olyanokkal találkozol akkor lazán kirabolnak.

Hallottad a legújabb szokásokat? Pár feka vagány, unatkozó kölyök azzal szórakoznak hogy öten-hatan mennek az utcán és bárki aki éppen szembe megy velők,csak úgy poénból behúznak neki egyet. Legyen férfi, nő,gyerek, idős, terhes, beteg.. Mindegy, a lényeg hogy ők jó poénnak tartják. Én amióta a kollégáim mesélték paprika spray a kezemben..Sose lehet tudni.

Drága az élet, drága az egyetem.

De vannak jó dolgok is. Én szeretem hogy senki nem foglalkozik senkivel, így nem pletykálnak. Bár egy támadás esetén ez nem jó mert ha baj van akkor sem foglalkoznak a másikkal..Szeretem az időjárást. (Anglia után ez nem is csoda) Szeretem a kondi termet ahová eljárok..Szeretem hogy vannak tök jó ruhák. Jó az is hogy itt senki nem néz le ha nem 40 kilós vagy hanem egy kicsit túlsúlyos vagy ha nem a legújabb divat szerint öltözöl..Itt kint (szerintem nem mondok újat ezzel) minden második ember túlsúlyos. 70 kilóval szinte szexszimbólum a nő..Nem úgy mint otthon ahol még a vékonyság a divat..

A biztonság?? Hát nem a legjobb. Bár ahol én élek,hogy nem olyan vészes a helyzet, bár elég sok bevándorló él itt kint Queens kerületben. Nekem szerencsém volt mert egy szépen őrzött,parkos körlakóházban élek, és minden este önkénes polgárőrök járőröznek.

38/N

2012. dec. 17. 19:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Zöldkártya akkor kell, ha dolgozni is akarsz. Ha egyetemre akarsz menni, elég a tanulóvízum. Ezt nem olyan nehéz megszerezni, viszont fel kell, hogy vegyenek egy ottani egyetemre... Amik nagyon drágák, szóval nem árt, ha nagyon gazdag családból származol : ) Ösztöndíjak nem tudom, hogy vannak -e. Talán igen, de ahhoz nagyon jónak kell lenned. Nézegess egyetemeket, főiskolákat, és ha elvégeznéd ott az egyetemet, nagyobb esélyed lehet kint is maradni dolgozni (persze az még így is nagyon nehéz).
2012. dec. 17. 20:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem, lemondok erről. Igazatok van, igazából tudtam, hogy reménytelen de na... :P
2012. dec. 18. 20:44
 7/11 A kérdező kommentje:
A 4. válaszolónak köszönöm a bővebben kifejtett válaszát. Nagyon sokat segítettél! :) Remélem azért jól érzed magad, azért ha már kint vagy biztos buli valamilyen szinten :D Köszi mégegyszer :)
2012. dec. 18. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Az olyan jó, hogy mindenki azt hiszi, hogy tök nehéz kijutni Amerikába. Könyörgök, csak egy vízum kell és ha találsz állást, akkor tovább kint lehetsz. Mi jópár évet éltünk kint Manhattanben és az is a legbiztonságosabb. Az emberek ugyanolyanok, mert emberek... Annyi a különbség, hogy optimistábbak... Mivel egy 8 milliós városról van szó, így persze van bűnözés meg ilyenek, mivel nem sokkal többen laknak Magyarországon. Munkát könnyen találsz, ha megfelelő végzettséged van, úgy tudod az angolt, hogy nem tűnik fel nekik, hogy külföldi vagy, és ha persze rámenős vagy. A város a pénzre és a divatra épít főképpen, így aztán nem kicsi hajtás van. Rengeteg hely van nyítva 24 órában, így bármikor mehetsz boltba, körmöshöz stb... A lakbér, mint mindenhol nyugatabbra tőlünk, eléggé drága. De átszámolva kb 100-150 Ezernél kezdődik egy Manhattani pici kb 30-40nm-es lakás bérleti díja. Lakást szinte lehetetlen venni, mivel olyan 90milliónál kezdődik egy ilyen pici gardrób méretű ház ára. És ennyivel le is zárult a drágább dolgok listája. A többi dolog szinte ugyanannyi mint itthon, sok még olcsóbb is. Nyáron rengeteg modell vana városban, a sok fotózás miatt, hetente forgatnak sorozatot, reklámost, meg hasonlókat, így egy nagyon nyüzsgő város. Pár dolog, hogy el tudd képzelni. a város területe 2szere Budapestének, Lakosssága pedig 4szer nagyobb. Manhattanben 10 emeletesnél alacsonyabb ház nincsen ez az özleti negyede a városnak, szinte mindenki itt dolgozik és tanul, és a gazdagok itt laknak. A város többi része is jó, de ott szinte csak kilómétereken keresztül házak vannak, és van pár éjjel-nappali meg néhány bár.
2012. dec. 26. 15:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az előző válaszolónak! Már jobban utánanéztem a dolgoknak, és rájöttem, hogy New York nem igazán a legmegfelelőbb számomra. Egyrészt, nem szeretnék egy olyan lakásban illetve házban élni, ahol lakbért kell fizetni. Megveszek egy házat, és azt a magaménak mondhatom, otthonomnak érezhetem. Főleg New Yorkban, mivel mint írtad ott igazán drágák az ingatlanok! Persze, nem ez az egyetlen ok. Itt fogom elvégezni a középiskolát Magyarországon, és utána gondolkodom tovább az életemen. Inkább Amerikában képzelem el a jövőmet, de Amerikában belül sem New Yorkban! Mindenesetre köszi a bővebben kifejtett válaszodat. Ha nem túl publikus kérdés, de megkérdezhetném, hogy te most merre laksz?
2012. dec. 29. 18:38
 10/11 anonim ***** válasza:

"Megveszek egy házat, és azt a magaménak mondhatom, otthonomnak érezhetem."

Ez nagyon magyaros gondolkodás. Ha nyugatra akarsz költözni, akkor ezt el kell felejtened. Úgysem fogsz tudni lakást venni, de különben is hülyeség saját magad röghöz kötni.

2012. dec. 29. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!