New York, álmaim városa. Lehetőségek?
Először is: "ki szeretne menni" és "ki akarok menni" - helyesen.
Másodszor meg elég sokat írtunk már arról, hogy oda nem lehet csak úgy kimenni. Zöldkártya kell, amit NAGYON nehéz szerezni. Nem úgy megy az, hogy az ember eldönti, és megy.
Szóval olvass utána kicsit, mert amíg nincs zöldkártyád, a többi kérdésed értelmetlen...
Én New Yorkban élek pár éve. Teljesen más világ van itt mint otthon vagy Európában. A felhőkarcolók először ijesztően hatalmasak, zsúfoltak, de idővel meg tudod szokni. Mielőtt kijöttem volna én mindig azt hittem olyan élet van ott mint az amerikai filmekben, minden olyan laza, szép Mindenki tök vékonyka, kedvesek stb.. Pár év alatt rájöttem. Messze van a valóságtól amiket a filmekben mutatnak.. Az emberek zárkózottak, maguknak valók. Itt szoktam olvasni hogy sokan a magyarokról írjátok hogy rosszindulatúak, ha kell eltaposnak.. Akár az amerikaiakról is írhatnánk. A munkahelyedért keményen meg kell küzdened nap mint nap. Hiába dolgozol ott X évet, ha táppénzre mész, akkor akár a helyebe keresnek valakit Egymásnak adják a kilincset a munkanélküliek.
Így nem csoda ha sokan 39 fokoslázzal is dolgoznak. A szombat mindig munkanap. Ha az utcán mész már az sem számít hogy délelőtt 11 óra van. Ha olyanokkal találkozol akkor lazán kirabolnak.
Hallottad a legújabb szokásokat? Pár feka vagány, unatkozó kölyök azzal szórakoznak hogy öten-hatan mennek az utcán és bárki aki éppen szembe megy velők,csak úgy poénból behúznak neki egyet. Legyen férfi, nő,gyerek, idős, terhes, beteg.. Mindegy, a lényeg hogy ők jó poénnak tartják. Én amióta a kollégáim mesélték paprika spray a kezemben..Sose lehet tudni.
Drága az élet, drága az egyetem.
De vannak jó dolgok is. Én szeretem hogy senki nem foglalkozik senkivel, így nem pletykálnak. Bár egy támadás esetén ez nem jó mert ha baj van akkor sem foglalkoznak a másikkal..Szeretem az időjárást. (Anglia után ez nem is csoda) Szeretem a kondi termet ahová eljárok..Szeretem hogy vannak tök jó ruhák. Jó az is hogy itt senki nem néz le ha nem 40 kilós vagy hanem egy kicsit túlsúlyos vagy ha nem a legújabb divat szerint öltözöl..Itt kint (szerintem nem mondok újat ezzel) minden második ember túlsúlyos. 70 kilóval szinte szexszimbólum a nő..Nem úgy mint otthon ahol még a vékonyság a divat..
A biztonság?? Hát nem a legjobb. Bár ahol én élek,hogy nem olyan vészes a helyzet, bár elég sok bevándorló él itt kint Queens kerületben. Nekem szerencsém volt mert egy szépen őrzött,parkos körlakóházban élek, és minden este önkénes polgárőrök járőröznek.
38/N
"Megveszek egy házat, és azt a magaménak mondhatom, otthonomnak érezhetem."
Ez nagyon magyaros gondolkodás. Ha nyugatra akarsz költözni, akkor ezt el kell felejtened. Úgysem fogsz tudni lakást venni, de különben is hülyeség saját magad röghöz kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!