USA-ban élők! Mit jelent az, hogy Amerikában nincs kultúra? Tényleg nincs semmi egyedi benne?
Lenne lehetőségem kimenni az USA-ba egy időre, mert lakik kinn rokonunk, aki meghívott, de a szüleim nem engednek arra hivatkozva, hogy egy kultúra mentes ország és nem akarják, hogy bármi rossz hatásnak ki legyek téve. Ezen az oldalon is olvastam többször, hogy Amerikának nincs is kultúrája. Mit jelent ez? Gondolom, hogy van valami egyedi, ami csak ott van és akkor az a kultúra része. Bár még nem voltam, biztos, hogy vannak olyan dolgok, amik itt nincsenek, nem?
18/L
Sok minden van ott,ami itt nincsen,de az nem kúltúra.A lányom kint él,és meséli,hogy az emberek buták és műveletlenek.Sok még a saját hazája történelmét,vagy íróit sem ismer.Azt pedig,hogy holvan Kína vagy Japán,nem is sejti.Magyarországról már nem is beszélve.Ott mindent a pénzhajhászás határoz meg.Ha a szomszéd vesz valamit,akkor én azért hajtok,hogy az övénél nagyobbat vegyek.Ha a szomszéd 50 főt hívmeg egy partira,akkor én 100-at fogok meghívni,ha belegebedek is.Ezt nem lehet kultúrának nevezni.
De nézd meg az amcsi filmeket,vagy ha találsz kandi-kamerás felvételeket,akkor rájössz,hogy itthon lehetne ilyeneket csinálni az emberekkel.
A gazdagok közt biztos vannak műveltek és értékesebb emberek,de ők a ritkák.
Látogatóba van értelme kimenni,mert van mit megnézni,de kulturát - európai fogalmak szerintit - ne keress odakint.
Legfeljebb a magyar,kínai,stb.kolóniákban találsz,de az nem amerikai kultúra.
Szerintem meg nem kéne általánosítani.
Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!