Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA-ban élők! Mit jelent az,...

USA-ban élők! Mit jelent az, hogy Amerikában nincs kultúra? Tényleg nincs semmi egyedi benne?

Figyelt kérdés

Lenne lehetőségem kimenni az USA-ba egy időre, mert lakik kinn rokonunk, aki meghívott, de a szüleim nem engednek arra hivatkozva, hogy egy kultúra mentes ország és nem akarják, hogy bármi rossz hatásnak ki legyek téve. Ezen az oldalon is olvastam többször, hogy Amerikának nincs is kultúrája. Mit jelent ez? Gondolom, hogy van valami egyedi, ami csak ott van és akkor az a kultúra része. Bár még nem voltam, biztos, hogy vannak olyan dolgok, amik itt nincsenek, nem?

18/L

2009. aug. 15. 21:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van ami egyedi, de az még nem kultura.
2009. aug. 15. 21:57
 2/12 anonim ***** válasza:
Hat nallam az, hogy kepesek allamok kozti versenyt rendezni abbol, hogy ki tud minel hosszabb szot lebetuzni, illetve, hogy pl.: olyan tantargyuk van, hogy vitakezseg, de egy amerikaban erettsegizett nem tudja mi az a helyi ertek, kimeriti a problema lenyeget. :D
2009. aug. 15. 22:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Szerintetek akkor igaz, hogy nincs kultúra az USA-ban?
2009. aug. 15. 22:05
 4/12 anonim ***** válasza:
4%

Sok minden van ott,ami itt nincsen,de az nem kúltúra.A lányom kint él,és meséli,hogy az emberek buták és műveletlenek.Sok még a saját hazája történelmét,vagy íróit sem ismer.Azt pedig,hogy holvan Kína vagy Japán,nem is sejti.Magyarországról már nem is beszélve.Ott mindent a pénzhajhászás határoz meg.Ha a szomszéd vesz valamit,akkor én azért hajtok,hogy az övénél nagyobbat vegyek.Ha a szomszéd 50 főt hívmeg egy partira,akkor én 100-at fogok meghívni,ha belegebedek is.Ezt nem lehet kultúrának nevezni.

De nézd meg az amcsi filmeket,vagy ha találsz kandi-kamerás felvételeket,akkor rájössz,hogy itthon lehetne ilyeneket csinálni az emberekkel.

A gazdagok közt biztos vannak műveltek és értékesebb emberek,de ők a ritkák.

Látogatóba van értelme kimenni,mert van mit megnézni,de kulturát - európai fogalmak szerintit - ne keress odakint.

Legfeljebb a magyar,kínai,stb.kolóniákban találsz,de az nem amerikai kultúra.

2009. aug. 15. 22:11
 5/12 A kérdező kommentje:
Tényleg nem rosszból kérdezem, de ha a lányodnak ilyen rossz véleménye van az USA-ról, miért él ott?? Mert ezek szerint őt többnyire buta emberek veszik körül. Olyan légkörben meg ki akar élni?
2009. aug. 15. 22:13
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Azért él ott a lányom,mert itthon nem kapott munkát.Ott pedig többszörösét keresi,mint itthon a családja,és tudja őket támogatni.Azonkívül,nagyon sok magyar él kint,és a szabadidejét velük tölti.Magyarokkal lakik együtt,tehát csak a munka közben tart kapcsolatot az amerikaiakkal.
2009. aug. 15. 22:26
 7/12 anonim válasza:
93%

Szerintem meg nem kéne általánosítani.

Kész.

2009. aug. 15. 22:34
 8/12 anonim válasza:
100%
Kövezzetek meg, de én szeretek Amerikában élni. A férjem amerikai és abszolút nem buta: tudja, hogy hol van Kína, Japán meg a többi ország stb. Még nyelveket is beszél, mert külföldön is élt. Szóval tényleg nem kellene általánosítani, mert sok embert ismerek, akire nem illik az a leírás, hogy buta, mint a föld. Nem akarok senkit megbántani, de nagyon sok magyar meg más külföldi (főleg nyugat-európai) el van szállva magától és azért állapít meg ilyen dolgokat, mert eleve felsőbbrendűnek érzi magát és úgy jön ide, hogy az amerikai ember hülye. Lehet, hogy bizonyos értelemben az, de sok olyan dolgot is tudnak, amit mások nem. Az itteni emberek nagyon elfogadóak, barátságosak általában. Lehet, hogy nem tudnak hű de nagy mélységekben a világ dolgairól még a tanultabbak sem, de ne felejtsük el, hogy ez az ország majdnem akkora, mint egy kontinens és befolyásánál fogva nem csoda, hogy akár egy vendégmunkás is többet tud Amerikáról, mert a kis, USA-tól függő országokban tanítani kell részletekben a történelmét és kultúráját. Igen is van kultúrája. Teljesen más világ, mint Európa. Vannak itt is nevezetességek (nem Disney Landről beszélek) és sajátos szokások. És nagyon nem tartom jó dolognak, hogy valaki azt az országot szidja, amelyik befogadta és jó munkalehetőséget kínált neki. Ezek szerint ez a társadalom nem lehet olyan rossz, ha ilyen jól működik a gazdasága. Ha Magyarországon mindenki olyan okos lenne, akkor ott is lenne munka, mert a géniuszok kitalálnának valamit. Mindenki belátja szerintem, hogy a dolgok azért sok szempontból jobban mennek itt, ezét nem az itteni emberekben kellene keresni a hibát. A magyarok sem jobbak. Abban másolják Amerikát, ami hulladék, a jó dolgokat meg nem veszik át (munkamorál!).
2009. aug. 15. 22:54
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért az túlzás, hogy nincsen kultúra, ha valaki nagyon akarja, ott is megtalálja, ha nem is egy texasi tanyán. New York-ban kapásból ott van a világ egyik legnagyobb múzeuma, a Metropolitan, van egy ugyanilyen nevű, világhírű operaház is, rengeteg koncertterem, színház stb. És az USA rengeteg híres írót is adott a világnak, mint pl. Steinbeck-et vagy Hemingway-t.
2009. aug. 16. 14:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát a kultúra és a barátságosság is város függő. New Yorkban kedvesebbek ,de én mélyen délen élek és itt kevésbé azok. Ez nem is baj, a műveltség dettó. Ez nem is az én attitűdömhöz jobban illik, mint a mindenkire álmosolyt küldő, élet szép , mindig buli New Yorkiak. A műveltség és az egész oktatás furi a miénkhez képest. Itt egyetemen felvesznek egy félévben max 5 órát azért 5 óra az semmi, nekem heti 32 különböző órám is volt az egyetemen otthon. A másik,hogy valahol igaz ,hogy műveletlenek, mert gyakorlatilag a világról a többségük nem túl sokat tud. Alapokat persze igen,de mélyebben nem. Pedig nincs ám nehéz dolguk, csak a saját történelmüket tanulják a saját szemszögükből persze, így néha néznek nagyokat ha elmesélem ,hogy másik oldala is van a dolognak. Az irodalmuk ugyanez. És mi egy 300 éves országról beszélünk, aminek nincs túl bonyolult történelme vagy irodalma. Ezért számomra szánalmas,hogy még azt se tudják rendesen. A kultúra furcsa, de van persze, csak a miénkhez képest más. De ugyanúgy vannak szokások hagyományok, morál, szabályok.
2009. aug. 16. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!