Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Zöldkártya lottóval kapcsolato...

Rothadt kérdése:

Zöldkártya lottóval kapcsolatos kérdés: iskolai kritériumok alapján tudhatnék megfelelni, sajnos a munka kapcsán csak 3 vagy 2es szintet érnék el, a szükséges 4,5 helyett. Hogyan juthatnék ki?!

Figyelt kérdés

Üdv! Nyertem a zöldkártya lottón, sajnos elég későn ellenőriztem ezt le (május 1. óta vár az infó, de én csak most szeptemberben néztem meg). Azonban, mint ahogy ebbe más is bele futott, nem tudtam minden információt, az eztán következő dolgokról.

Itt van többek közt az, hogy az angolom hagy némi kívánni valót maga után, nem tanultam sosem, viszont eladható nem vagyok, de egy interjúhoz elég kevés lennék jelenleg.

Illetve itt a következő: High School Education: A high school education means successful completion of a formal course of elementary and secondary education comparable to completion of a 12-year course in the U. S. Mi az ami egyenlő ezzel a magyar oktatásból? érettségi, vagy elég egy szakmunkás bizonyítvány?

Fogadó munkahely van San Franciscóban (festés).

Feleségemmel és 3 éves kislányommal együtt szeretnék majd belevágni. (neki még nem kerestünk munkát)

Köszönöm a segítségeket!

2012. szept. 21. 22:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én valahol olvastam azt hogy ha kisorsoltad akkor ha jol emlékszem július végéig van lehetőséged elindítani a procedúrát, utána már nem. Nekem azt mondták még lehet? vagy nem beszéltél még senki hivatali emberrel?
2012. szept. 25. 00:06
 12/16 anonim ***** válasza:
ja és én ugy tudom érettségi a minimum a szakmunkás nem elég, de ez nem biztos. Épp ezért húznak ki többet mert sok ember nem felel meg ezeknek a feltételeknek, pl kiderül hogy hiv pozitv amiröl nem is tudott (ez mondjuk itt Mo-on ritkább) vagy hogy nem felel meg az iskolai követelménynek. Ezért van pót húzás is még mert sok ember kiesik, na meg sok nem jelentkezik aztán.
2012. szept. 25. 00:08
 13/16 A kérdező kommentje:

én ebből úgy értem, hogy van még időm:

DV 2013 Program: Entrants in the Diversity Visa 2013 program may check the status of their entries through Entrant Status Check on the E-DV website beginning on May 1, 2012 through September 30, 2013. Please remember to keep your confirmation, since more DV 2013 entrants may be selected on October 1, 2012.

viszont itt mindent elolvashattok, link a kiválosztottaknak:

[link]

nekem mivel kicsit gyenge az angolom, fordítgatok, értelmezgetek. :D ÉS BÍZOK!!!

2012. szept. 25. 11:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
hogy hogy csak most nézted meg??? Nem is értem én máj 1-től kb 10 percenként néztem hogy meg van-e már. Csak 2-án engedett be addig túl terhelt volt a szerver. Ennyire érdekelt a dolog????? Jellemző hogy pont Te nyerted akit ennyire nem is érdekelt..... Amugy most van még egy sorsolás (okt1-től kell ujra ellenőrizni a statust) épp azért van ez mert marad még az 5000-ből, pl aki nem jelentkezik érte.
2012. szept. 25. 13:01
 15/16 A kérdező kommentje:

nos beszéltem a konzulátussal. vannak itt komoly félreértések. október elsejétől még csak az utazást lehet megkezdeni. vannak kiadva az általam belinkelt oldalról elérhető adatok, határszámok, hogy hanyas számmal bíroknak kell majd interjúra menni. tehát semmiről nem vagyok lekésve, még addigra a gimit is befejezhetem, mert a számom alapján majd csak valószínűleg jövő év február, márciusában mehetek interjúra, akkor pedig kérhetek halasztást, hogy még nincs meg az érettségi, majd azzal jelentkezek, mikor megkapom. tehát szükség van érettségire.

egy másik válaszolónak: a szponzori levél csak abban az esetben kell, ha nem tudsz felmutatni elég pénzt, hogy nem köztehernek mégy ki.

másik, nem 6, hanem 12 hónapot kell usán kívül tölteni ahhoz, hogy megszűnjön a zöldkártya érvényesség.

egyelőre ennyi jut eszembe.

ági ne idegeskedj ;) én nem vagyok olyan görcsölős, feleségem is harap érte, de kivárós és szerencsére viszonylag szerencsés ember vagyok. ja és ezen sem török össze ha nem jönne be, csak kicsit lelombozódnék, aztán gyia tovább :) PERSZE SZERETNÉM!

2012. szept. 25. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:
MIZU?
2020. dec. 20. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!