Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért kell gazdagnak lenni és...

Miért kell gazdagnak lenni és nem elég csak tudni valamit ahhoz, hogy ki jussak az USA-ba?

Figyelt kérdés
Bútorasztalos szakmám lesz, érettségim és nyelv vizsgám és zenét is tanulok, de az utóbbi most lényegtelen. Szóval nézegettem, hogy mi az a folyamat, hogy USA-ban Californiában, San-Fransisco-ban lakhassak amerikai állampolgárként és dolgozhassak is. Rájöttem, hogy nem könnyű. Nagyon hosszú folyamat és nagyon drága (nekem). Most csak álom még, de kb 10-15 év múlva szeretném onnét ezt vissza olvasni. Szóval tanulom az angolt és ahogy néztem a nyelv vizsga díj, az útlevél, a zöldkártya, a repülő jegy...ehhez előbb a lottót kell megnyerni. De aki végig járta már ezt, attól kérdezem tényleg ilyen költséges? Tényleg ennyi szenvedés kell a zöldkártyaért? A bevándorló vízum 330 dollár? Beszélgessünk erről...érdekel!

2012. aug. 30. 13:59
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy információilag nagyon eltévedtem...
2012. aug. 30. 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem szukseges ko-gazdagnak lennek, hogy kijuss az USAba, eleg egy repulojegy (oda-vissza) meg valami szallas plus koltopenz. Nem olcso mulatsag, de nem is egy Bora-Bora.

Ennyi szukseges a kijutashoz.

A maradashoz! mar mas is kell.

Ahhoz, hogy legalaisan itt elj es dolgozz, ahhoz zoldkartya vagy munkavallalasi engedely kell. A munkavallalasi engedelyt altalaban x idore adjak meg. A ceged peldaul kikuld, hogy az anyavallalatnal dolgozz 1-2 evet, erre kapsz egy m.vallalasit, majd mielott az lejar, hazamesz.

A zoldkartya, mas neven tartozkodasi engedely, egy olyan dolog amivel mindent csinalhatsz, amit egy allampolgar, kiveve egy-ket dolgot; peldaul nem szavazhatsz es nem lehetsz tuzolto vagy rendor.

A zoldkartyat tobbfele modon lehet megszerezni. Megnyerni a visa lotton, osszehazasodni egy amcsi allampolgival, munka utjan szerezni, elsportolonak lenni stb.

Attol fugg milyen modon akarsz zoldet szerezni, olyan nyomtatvanyt kell kitolteni. A nyomtatvanynak dija van, es altalaban tobb nyomtatvanyt kell kitolteni. Egy hazassag utjan kerelmezett zoldnel a nyomtatvanyok osszege kozel ezer dollar.

De az a legkevesebb, hogy az "illetekbelyeg" arat megszerezd, eloszor keresni kell valami alapot, ami jogosit a zoldre, pl. hazassag, munka, kiemelkedo sportteljesitmeny stb.

Ismerek valakit aki egyetemen kutato orvos. Az egyetem kervenyezte a zoldet neki es az egyetem fizette a dijakat. Eleg sokaig tartott (evekig) de vegul megszerezte a zoldet. Neki peldaul nem kellett gazdagnak lennie, eleg volt a szaktudasa es a tehetsege.

2012. aug. 30. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló elég jól leírta, hogy mi a helyzet, én csak azzal egészíteném ki, hogy San Francisco ay USA legdrágább városa, egy egyszobás albérlet mostani áron olyan 3-4oo ezer forint havonta (15oo-2ooo USD).
2012. aug. 30. 19:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt! Dönci, erre nem is gondoltam! Őszintén nem tudtam, hogy drága hely, ennyire. Akkor a tagállamok közül, melyek az olcsóbbak? Olyan környék ami időjárásilag és emberileg is elviselhető?
2012. aug. 31. 12:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt lássad, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, és ott kőkeményen az érdekek diktálnak, az érzelem megmarad egyes alapítványok világbéke óhajának. Ha tehát képes vagy megfelelően kezelni ezeket az érdekeket, akkor hasznosnak fognak találni és alkalmaznak, akár lépegethetsz is előre. De ha nem vagy képes mások érdekeit a magad számára eredményesen kiszolgálni (vagyis mások nem tartanak téged szükségesnek), akkor felkopik az állad, de ott ezzel senki nem törődik.
2012. aug. 31. 16:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Az allamok, ahol a legolcsobb a megelhetes:

Oklahoma, Texas, Tennessee, Arkansas, Nebraska, S. Dakota, Missouri, Kansas, Georgia es Mississippi

Gugli majd segit az idojarasuk felfedezeseben.

Hatalmas elteresek vannak mind fizetesben, mind kiadasokban. Egy fizetes amibol Iowa-ban vigan megelsz, abbol Californiaban felkopna az allad. Viszont Californianak olyan idojarasa van, ami feler mindenfele megelhetessel. (he, itt ha hontalan vagy legalabb nem fagysz meg telen! :)

2012. aug. 31. 18:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm! Már nézelődtem és informálódtam! Köszi a felsorolást hasznosnak tartom a válaszokat!
2012. szept. 1. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!