Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Elítélitek azokat, akik a...

Elítélitek azokat, akik a zöldkártyáért házasodnak?

Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 07:50
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem ítélem el, mindenki úgy él ahogy akar, de én soha nem tennék ilyet. Ha tanulsz, jó diplomád van, esetleg már az egyetem alatt is elmész ösztöndíjjal egy évre, egy szemeszterre az USA-ba, akkor állást is kaphatsz. Ha megvan az állás, akkor megadják a munkavállalási engedélyt.
2009. júl. 15. 07:57
 2/10 anonim válasza:
60%
Elitelem, mert ugy kapnak meg egy jogot, hogy nem jogosultak ra valojaban. Visszaelnek a torvenyek kijatszhatosagaval. Kulonosen azokat itelem el, akik olyan orszagokbol mennek ki igy, ahol meg lehet elni es lenne mas lehetoseg. Ezt buntettnek tartom es sokkal jobban kellene buntetni a gyakorlatban, mint ahogy most teszik. Tegyuk hozza, az is hulye allampolgar es megerdemli a sorsat, aki ilyenbe belemegy (ha be van vonva a dologba es nem bepalizzak).
2009. júl. 15. 08:07
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy ítélem, nyilván ha lehetőség van, ki kell használni. Na de ők se hülyék ám, nagyon beszigorították, egy házasság már nem elegendő. Hát aztán innen meg aki tud nyilván menekül, ez egy másik kérdés, szóval nem is tudom ki az az épelméjű, aki ennek nem örülne, hanem elítélné.
2009. júl. 15. 08:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Én sem ítélem el,de tényleg szigorították a szabályokat mert rájöttek,hogy a legtöbb házasság csak a zöldkártya miatt van...Ha jól tudom most 3 vagy 5 évig házasságban kell élni,és ezen kívül sok egyéb van ami követelmény...Nem olyan nagy divat ma már zöldkártyáért házasodni...
2009. júl. 15. 12:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Bizony-bizony, és gondolom az USA-ra értetted, mert aztan vannak orszagok ahol a dupláját is kérik az ott lakásnak.

Én a spanyolokkal szenvedek, 10 évet kérnek igazolni, de nem is igazán értem ez Unión belül hogy megy, lényeg h ahogy észre vettem, smemilyen előnyt nem jelent, ugyan úgy nem adják meg.

Az USA-t illetően pedig tudod a rengeteg mexikói, egyéb közép-amerikai miatt iszonyúan szigorítják a dolgokat napról napra.

2009. júl. 15. 13:53
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Én is házasság révén kaptam meg a zöldkártyát. De nem azért házasodtam. Eszembe nem jutott volna kimenni az USA-ba, ha otthon MO-n nem ismerem meg a férjemet. Ő magyar származású, de már akkor amerikai állampolgár volt. Ennek 4 éve. MO-n volt az esküvő és rengeteg papirt kellett beszerezni már eleve ahhoz, hogy összeházasodhassunk. Esküvő után kezdtem el intézni a bevándorlási vizumot. Ezt egy hónap alatt megkaptam. Két hónapra rá kimentem Amerikába és újabb egy hónap alatt megvolt a zöldkártyám. Ezt ideiglenesen két évre adták és egy évre meghosszabbitották. Majd utánna ismét rengeteg dokumentummal kellett mindenfélét bizonyitani. Igazolás szomszédoktól, hogy ott lakom, munkahelyről, adóbevallást küldeni, közös bankszámla kivonatot, közös közüzemi számla kellett, közös fényképek dátummal, stb.stb. Aztán jött az interjú a bevándorlásiaknál. Egymástól függetlenül ugyanazokat a kérdéseket tették fel és ha nem éltünk volna együtt, akkor bizony nem tudtuk volna a választ. De a lényeg, hogy megkaptam a végleges zöldkártyát.

Nagyon elszántnak és kitartónak kell lennie annak, aki csak a papir miatt ezt végigcsinálja. Együtt kell élni 3 évig közös háztartásban, közös bankszámla kell, mindkét félnek szerepelni kell a számlákon. Csak a zöldkártya miatt ezt nem birtam volna végigcsinálni. És bár nem mondták ki nyiltan, de biztos vagyok benne, hogy megfigyeltek minket és már eleve tudták, hogy amiket mondunk azok igazak-e vagy sem. A bevándorlásiakkal nem szabad viccelni és félválról venni őket, mert nagyon meg tudnak szivatni valakit. És ha kiderül, hogy nem mond igazat, akkor az a minimum, hogy soha többet nem engedik vissza az országba és ha szerencséje van, akkor nem kerül még börtönbe is.

Senkinek nem ajánlom, mert hosszú és nehéz folyamat.

2009. júl. 15. 14:36
 7/10 anonim válasza:
33%
Nekem volt egy ismerősöm, aki zöldkártyáért házasodott, de kapott forgalmit meg jogsit is hozzá... Ja, meg egy öreg Ladát...
2009. júl. 22. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
nem ítélem el, mert én is ezt fogom csinálni 1-2 év múlva...
2009. júl. 22. 20:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el még én is gondolkodok rajta.Semmi rossz nincs benne én azon is gondolkodom hogy pénzért bérelek menyasszonyt...ez csak üzlet szolgáltatás...a kiskapuakt kell emgkeresni
2010. júl. 10. 20:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez nem ilyen egyszerű!

A házasságokat komolyan ellenőrzik és nagyon könnyen lebukhatsz.Ha pedig lebuksz akkor komoly büntetést kapsz.

2010. szept. 30. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!