Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Lenne egy kérdésem az USA-ban...

Sz_ kérdése:

Lenne egy kérdésem az USA-ban élőkhöz, vagy már hazaérkezett magyarokhoz! Hogyan lehet kijutnia legkönnyebben? Állást melyik oldalon lehet keresni? És igaz, hogy egy havi lakásbér 1500$ körül van? Nehéz kint megélni? Valaki segítene?

Figyelt kérdés
Egy 18 éves lány vagyok,sajnos németből van csak nyelvvizsgám,de szeretnék angolból is.Ki szeretnék menni minél hamarabb.Most érettségizem,de nem szeretnék itt továbbtanulni.

2012. ápr. 16. 15:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ugyan, hát nem lehet mindenki olyan tökös, kemény legény, hogy otthon maradjon és szopja a fszt, meg fizesse a sárgacsekk adót, meg az 500Ft-os benzint (míg az USA-ban 21O Ft/l)! De öröm az ürömben, hogy akik kibírja és nem megy el, biztosan nagyon életrevaló, igaz magyarszívű ember! Mi ez, ha nem a testet öltött igaz, szebb ország, minden jóravaló hungarista állma!? Kitartást! :-D
2012. ápr. 24. 21:51
 12/15 anonim válasza:

Igy van de en azt mondom hogy lehetne menni ki burgenlandba

,lendva,felvidek,szekelyfold,partium, horvatorszag,vajdasag

meg egyeb helyeken mert a lenyeg az hogy magyar foldon elj!

2012. ápr. 25. 15:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy tudtad-e, de az amerikai polgárháborúban rengeteg magyar katona harcolt, akik a 48-as szabadságharc leverése után a megtorlás elől menekültek az akkor formálódó államokba. Öreg, ezért a földért magyar, dicső őseim a vérüket hullajtották! :-D

[link]

2012. ápr. 25. 15:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nagyon sokan írtatok priviben,de ide válaszolok egyben mindenkinek.Én 2 éve élek kinn,a lázadókat lesöpörve,örülök,hogy magayar vagyok,és nagyon szeretem a hazámat,mindenem volt a Balaton,Szilvásvárad...de ennek ellenére én már soha nem mennék haza,mert ott az életet ellehetetlenítik.Tisztelet a jól kereső embereknek,taposómalomban élni le egy életet,csak azért,hogy elmondhassam-magyar vagyok? Hát nem! Én is szeretnék élni,nem azért dolgozni 12 órát naponta,hogy a kisbabámat épphogy el tudjam tartani,és a kiadásaimat fedezzem! Nem iszok,nem cigizek,nem jártam sehova-szórakozni,tehát nem vagyok egy pénzverő,de nem fogok az államnak dolgozni! !!!Ez egy szemét kiszipolyozó állam!

Fogtuk magunkat a párommal,összepakoltuk a gyereket,bepakoltuk a bőröndöt,és úgy döntöttünk 1 hét leforgása alatt,hogy Amerika! Nincs ismeretségünk,nem beszéltünk angolul.

Kiutazáskor nem volt lakásunk,Hotelban kezdtünk,ami nagyon sok pénzünket felemésztett! Nagyon nehéz volt az indulás,de megtenném újra!

Munkát otthonról képtelenség találni,minket is átvertek.Itt álltunk gyerekkel,kevés pénzzel,hotelban,munka nélkül.

Az idő folyamán 3-4 hónap is ráment- találtunk lakást,bankot,iskolát,szép lassan mindenre rájöttünk,mi,hogy működik.9.lakásban lakunk,ez sem biztos,hogy a végső,de itt már 8 hónapja élünk.2 éve élünk kinn.A gyerek már perfekt angol.Felnőtt iskolát is találtunk,ami csak nyelvet oktat teljesen ingyen.

Havi kiadásunk:850$ ebben a rezsi,és a ház bérlet van benn.Kajára :300 $ mindenképp kell,de az árak az otthonival megegyezőek.Sokminden jóval olcsóbb: tojás 88$

de a hús drágább.A minőség silányabb,és ami otthon finom,az itt édes,ami otthon édes,az itt sós,és ami otthon sós,az itt édes!

Remélem érthető volt!

Az üzemanyag elképesztő: 1 gallon,ami ügye 4 l=3.19$

Kedves kérdező! Kevés az elszánt ember! Vágj bele,tapasztalatot szerezni nagyon jó Neked az élethez,nagyon fiatal is vagy! Nincs mit vesztened,hacsak egy évet is próbára teszed magad! Vágj bele! Lehet itt találkozol a nagy Ő-vel,és akkor még állampolgárrá is válsz! Sok sikert!Majd figyelek,ha még kérdettek!

2012. ápr. 26. 17:31
 15/15 manchester10 ***** válasza:
így van elszántság és akarat kérdése az egész!!!!!!!!!!!!!!!
2012. máj. 9. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!