Mi van, ha "nem teszek eleget" magyar kötelezettségeimnek? Ha már nem is tervezek belépni Magyarországra?
Egy jó ideje nem élünk MO-n, és gyakorlatilag semmi okom nincs oda 1 percre is visszamenni. Szüleim néha szólnak hogy jött valami ajánlott levél, adóbevallás, stb.
Mi van ha ezekkel nem foglalkozok? Se bankszámlám, se lakcímem, se telefonszámlám nincs ott.
Mivel még mindig állampolgár vagy,így továbbra is jönni fognak a hivatalos levelek.Bár nem értem hogyha jó ideje külföldön élsz,hogyhogy megy adóbevallásról bármi papír is??Az ajánlott levelek tartalma fontos lehet.Mert ha tartozásod van,az továbbra is kamatozik,és később ebből nagy gondod lesz.(nem tudom hol élsz,de ha Uniós országban,akkor be tudják hajtani a tartozásodat ha az van)
Amúgy azt sem értem,hogyha nem akarsz már soha Magyarországon élni,akkor miért nem adtad le a személyidet,és TB-det??Simán mindent leadtál volna azzal,hogy végleg elhagyod az országot,és nem zaklatnának.
"Ha meglesz máshol az állampolgárságunk, akkor leszállnak rólam a baromságaikkal?"
Ha van bármiféle tartozásod az állam felé, akármilyen mértékű tartozás, amíg meg nem fizeted, addig a magyar állampolgárságodról nem mondhatsz le, hiába szerezted meg egy másik országét. Ha azonban nincs tartozásod, akkor egy kérvény benyújtásával és egy másik ország állampolgárságának bizonyításával lemondhatsz a magyarról.
Ha tavaly munkanélküli segélyt vettél fel,akkor adóköteles voltál.Akkor idén meg kell csinálnod a bevallásodat,mert ha nem teszed akár 100.000 forint pénzbírsággal is büntethetnek.De jó hír,hogy idén ezek szerint januártól 1 napot sem dolgoztál otthon,így jövőre már nem kell adóbevallást elkészíteni.
Hogy milyen baromságokkal zaklatnak,nos ez a kérdés.Van tartozásod? Van hiteled amit nem fizetsz??Mert ha van akkor zaklatni fognak mindig,amíg be nem hajtják rajtad.Ahogy az elején is írtam,Uniós országokban is be tudják hajtani rajtad.
Ha nincs semmi tartozásod,akkor egyszerű a dolgod.Zárj le minden hidat magad mögött.
1.Elkészíted az utolsó adóbevallást(a munkanélkülis segély miatt muszáj,mert az regisztrálva van)
2.Magyarország tulajdonát(személyi igazolvány,TB.kártya) szépen leadod a helyi önkormányzatnál,azzal,hogy végleg elhagyod az országot.Van egy nyomtatvány amit kitöltesz,és a rendszerben nem leszel benne.(az állampolgárságod megmarad,nem arról mondtál le.
3.Nem írtad hogy lemondtad vagy kérted-e a TB szüneteltetését.Ugyanis ha valaki külföldre megy annak ez az első lépése.Szünetelteti vagy lemondja a TB fizetését.Ha nem tetted,sürgősen tedd meg,mert itt is komoly tartozást gyűjthetsz össze..
Én is külföldön élek és eddig mindig megtaláltak ajánlott levelekkel a szüleim címére.
Tavaly kaptam egy olyan levelet, ahol ki kellett töltenem, hogy van-e biztosításom Mo-n, ha igen akkor ki fizeti, hogy fizetem, ha nem akkor miért nem. Na ott volt egy olyan rovat, hogy külföldön tartózkodom, nekem azt kellett be x-elnem, még kérdezték, hogy melyik országba költöztem, mettől-meddig élek ott. (de ehhez már szerintem nincs sok közük).
Ilyet biztos hogy te is kaptál, mert ilyet minden magyar állampolgárnak kiküldtek tavaly. A párom nem küldte vissza tavaly, így ő idén is kapott egy újabb felszólítást. Szerintem nézz utána, postáztasd ki a szüleiddel, (vagy akihez érkezik a postád) és töltsd ki nekik, és utána békén fognak hagyni.
ma 14:46
Én 6 éve élek külföldön,de még sem én,sem a párom nem kapott ilyen levelet..Milyen levél ez végül is??
Csak azért kérdezem,mert a biztosítás nem kötelező mint mondjuk a TB. Amíg otthon éltem sem volt semmiféle biztosításom.
tegnap 19:09 vagyok..
Így már érthető.Akkor nem mindenki lap levelet csak az aki nem szüneteltette a TB-t.Akkor mi azért nem kaptunk,mert mi már az elején elintéztük..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!