JFK Airporton mi a szokás?
Tehát ezt úgy értem, hogy hogyan működnek ott a dolgok?
Igaz, hogy az amerikai állampolgároknak máshol kell menniük, mint a turistáknak?
Ott minden féle kérdést feltesznek? (pl miket?)
Amerikába beutazáskor (tök mindegy, hogy melyik reptéren) először ki kell tölteni egy vám bevallási papírt, ahová beírod, hogy mennyi mindent nem hoztál. (ezt általában már a repülön odaadják)
Természetesen az amerikaiaknak külön sor van, ugyanúgy mint Magyarországon az EU polgároknak.
Kérdezhetnek bármit, kihez jöttél, mit fogsz csinálni, hová mész.....
Pontosan tudom, mert egy hónapja jártam ott.
A gépen attól függően, hogy milyen vizummal mész, ki kell tölteni 3 papirt. Csak kéket az állampolgároknak és zöldkártyásoknak. Fehéret a vizumosoknak és vizum nélkülieknek és még a vizum nélkülieknek egy zöldet is a másik kettő mellé.
A fehéret majd lepecsételik és visszaadják. Erre nagyon gondosan ügyelj, mert kilépéskor veszik el és ezzel tudod igazolni, hogy hivatalosan is elhagytad az országot, már hazafelé.
Aztán a gép leszáll és lesz két sor. Az egyikbe állnak a vizumosok és vizumnélküliek, a másikba az állampolgárok és zöldkártyások. Nem sok mindent szoktak kérdezgetni. Van, hogy semmit nem kérdeznek. De pl. tőlem megkérdezték, hogy mennyi ideig maradok, kihez jöttem és hoztam-e valami ital. És ennyi. Utánna mehettem a bőröndömért. Visszafelé meg semmit nem kérdeztek. Odaadtam az útlevelet, a fehér papirt. Belepecsételt és kész. Mehettem a tranzitba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!