Túrákon hogyan szokás megoldani a WC-t és a kézmosást?
Jó, a WC-t még nálunk megértem, de mi a helyzet például a magas hegységekben vagy a pólusokon?
A kézmosáshoz kaphatóak azok a kézfertőtlenítő gélek. De megbízhatóak? S mi van ha elfogynak pl egy 3 hetes túra folyamán és nem lehet pótólni? Vannak más alternatívák is? Vagy tényleg létezik, hogy netán valaki kak.is/pis.s kézzel elvan akár hetekig?
És a fenék törlést hogyan oldják meg ha nincsen WC-papír?
Sajnálom ha butaságot kérdezek. Viszont ezekre nem igazán találtam választ a neten.
A magas hegyekbe vannak problémák. Mivel pl a Himalája és tövének környéke környezetvédelmi terület, ezért akar nagyon borsos büntetést lehet kapni egy odacsinálásért(>50E). Ugy tudom az első bázisállomásig mobil wc-ket visznek. A felett csak zacskókba végzik a dolguk, ahonnan a serpák leviszik.
Hogy elfogynának a szerek? Egy ilyen túrát pontosan beszerveznek, no meg víz mindig van, mert szerintem ha elfogy a vized az utolsó ami zavarni fog hogy milyen a kezed.
Ahol van hó, ott meg lehet oldani a kézmosást és fenéktörlést.
De valóban: ezek a túrák nagyon jól meg vannak szervezve. Nem nagyon van olyan, hogy bármi elfogyna.
Mi van az olyan utakkal, ahol csak egy-két ember van? Segítők nélkül. Elég sok az olyan hely ahol nincsen pótlásra lehetőség.
Wc-papírt vagy esetleg mást szoktak használni?
S ha már itt tartunk mit használnak az emberek kevésbé technológizált társadalmakban? Mi mit használtunk 300-500 évvel ez elött esetleg korábban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!