Mennyi a minimal ber California-ban?
Neztem, hogy 8$/h kiszamoltam, hogyha valaki 8 orat dolgozik akkor az kb 420000 HUF. Ez tenyleg az igazi, vagy levonnak meg valami adot? Ha igen akkor kb mennyit?
Elore is koszi:)
Annyi, de ez bruttó összeg, vonnak belőle federal és state tax-ot is. (kb.20-25% jön le belőle)
Ne számold át a fizetést! Az árak itt nagyon magasak, még a new yorki áraknál is magasabbak, mindenért fizetni kell, a minimálbér itt semmire sem elég. Egy normális lakás bérleti díja kb. 1800-2000 USD/hó! Nehogy azt hidd hogy itt majd a minimálbér bérből nagyon jól élsz, mert az nem igaz.
Minimalberrel olyanok vannak bejentve, mint mekis dolgozok vagy egyeb gyorsettermi melok. De a mexicoi kertesz vagy medence takarito is mar megkapja a 10 dodot orankent. Amikor gyerekekre vigyaztam 12, sot nehol 15 dodot kaptam orankent. A sarki fodraszom 15 perc alatt levagta a hajam (nem kellett mosni/szaritani, csak vagas) es ezert elkert 15 dodot, plus adtam meg egy $5 borravalot, vagyis 20dolcsit kapott kb. 20 perc munkaert... azert az eleg jo:)
Adora eleg sok megy el. Ha be van jelentve az illeto, akkor kb. 8-10ezer dollart vonnak le egy evben adora. Egy ismim 50ezerrel van bejelentve (ez eves osszeg) es abbol hazavisz kb. 40,800-at. Raadasul "ev vegen" amikor adozas van, akkor meg par szazat be kell fizetnie, mert attol fugg milyen "keretbe" esik bele (hazas/elvalt/egyeb bevetel/leirhato osszegek stb.)
Amugy attol fugg hol berelsz. Vannak egesz turheto kornyekek ahol 1500-ert mar hazat (nem lakast) tudsz berelni. Persze minel menobb a kornyek, annal dragabb (pl Beverly Hills vagy a part kozeleben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!