Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Vannak itt esetleg olyanok,...

Vannak itt esetleg olyanok, akik kimenekültek Kanadába?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy megy a soruk, meg ilyenek..

2012. jan. 25. 18:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én Kanadában élek, de tisztességes módon jutottam ki, nem pedig menekültként, én úgy tudom, hogy akik kijöttek, azok közül a nagy része már otthon van, mert rájöttek hogy itt is dolgozni kell a pénzért, és munkát pedig nem kapnak nyelvtudás és szakma nélkül. Idén júniustól szerencsére szigorítják a menekült rendszert, így az EU-s országból érkező kérelmeket automatikusan elutasítják.
2012. jan. 25. 18:51
 2/14 A kérdező kommentje:
A munka részével nincs gond, jelenleg is 14 órában dolgozok egy pörgős helyen, az angol középfok, de azt ott tökéletesíteném. Én nem faji üldözés miatt mennék ki, hanem mert egy "társaság" szemében vok szálka, eu ide v oda. Csak attól félek, h esetleg vmi módon elveszik az itthon hagyott javaimat.
2012. jan. 25. 19:00
 3/14 anonim ***** válasza:

"A munka részével nincs gond, jelenleg is 14 órában dolgozok egy pörgős helyen, az angol középfok, de azt ott tökéletesíteném. Én nem faji üldözés miatt mennék ki, hanem mert egy "társaság" szemében vok szálka, eu ide v oda. Csak attól félek, h esetleg vmi módon elveszik az itthon hagyott javaimat."

Nyugodtan gyere, de a kérelmedet automatikusan, mindenfajta vizsgálat nélkül el fogják utasítani, mert egy EU-s országban nem történhet olyan, ami miatt menekülni kell! Ha valóban menned kell valahova és valóban tudsz és akarsz is dolgozni, akkor menj az EU-ba, mert nincs vele annyi macera.

2012. jan. 25. 19:05
 4/14 A kérdező kommentje:
De ha egy "társaság" üldöz, akkor hiába menekülök az eu- ban, utánam jöhetnek minden gond nélkül. Kanadába nem.
2012. jan. 25. 19:35
 5/14 anonim ***** válasza:
Mifele "tarsasag" uldoz?
2012. jan. 25. 20:31
 6/14 anonim ***** válasza:

2010 decemberében ment ki egy ismerős, neki elfogadták a menekültkérelmét, de a tárgyalást nem várta meg, tavasszal hazajött. Állítólag nem segítették. Illetve ő zsidónak próbálta beállítani magát, ez havi szinten +300$.

Azóta már szigorúbban veszik, nagyon valószínű, hogy már a repülőtérről visszaküldenek.

2012. jan. 25. 23:35
 7/14 A kérdező kommentje:

Akkor is visszaküldenek, ha jó okom van menekülni? Nem a szokásos "üldöznek a bőrszínem miatt", mert az átlátszó.

Amúgy érdekes ez a zsidóért +300$- os sztori :/

2012. jan. 25. 23:57
 8/14 anonim ***** válasza:

Vannak alapítványok, ők adják a pénzt. Meg el akarták küldeni Izraelbe a fickót.

Egyébként akkor az volt a gond, hogy a kanadai állam fizeti az ügyvédet és minden ügyvéd magasról szarik a magyar menekültekre, mert reménytelen, hogy megkapják a menekültstátuszt. Más lenne, ha valaki Burmából menekülne Kanadába, ő megkapná.

Egyébként a munkavállalási engedélyt megkapta volna, csak akkor nem jár a segély.

De ez 1 éve volt, azóta még rosszabb lett, most már szerintem semmi esély.

2012. jan. 26. 07:18
 9/14 A kérdező kommentje:
És azt meg tudnád mondani, h mennyi idő után kapott volna munkavállalásit? Ha mondjuk elindul az eljárás, és viszonylag hamar el mennék dolgozni, az biztos + pont lenne.
2012. jan. 26. 09:34
 10/14 anonim ***** válasza:

3 hónap. Ez csak az adott területre érvényes, nem egész Kanadára. De + pontra ne számíts. Az a maximum, hogy egy ideig ott tudsz maradni az eljárás címén, tárgyalás előtt visszavonod és akkor nem kell rögtön hazajönnöd. Ez maximum 2 év, ha nagyon nagy szerencséd van.

Ha tényleg ennyire le kell lépni, akkor én EU ország tengerentúli területeire mennék.

2012. jan. 26. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!