Vámmal kapcsolatos dolgokról kérdeznék. Ha valaki Amerikába megy (Mo. -ról), visszafelé van vám?
Lehet, hogy veszek kint néhány dolgot (magamnak, nem kereskedelmi célból, nem elektronikai és nem nagy értékűek), visszafelé meg fognak állítani a vámon? Ha igen, mennyi az a keret, amennyi még vámmentesen hozható? Turistaként megyek, nem sok időre.
Az Európai Unión belül már nincs vám, de Amerikával mi a helyzet?
Arra ugye nincs megkötés, hogy mennyi pénzt vihetek ki? Régen volt (tudjátok, ha valakinek nem volt elég devizája, nem mehetett, de az is meg volt szabva, hogy maximum nennyi pénzt vihet magával)
Nincs megkotve hogy mennyi penzt hozhatsz be az USAba, vagy mennyit vihetsz ki, DE! amennyiben az osszeg nagyobb mint 10ezer dollar, koteles vagy ezt a hataron egy nyomtatvanyon bejelenteni. Ha nem jelented be es lebuksz, akkor megbuntetnek es ideig/oraig meg a penzt is elvehetik toled.
Ami a termekeket illeti: USAbol Magyarorszagra bevinni dolgokat elvileg koteles vagy lejelenteni es az aru ertekenek a 25%os afajat kifizetni. Ezert ezt ugy kell csinalni, hogy ugy tunjon az aru mar kifele menet is nalad volt es a sajat tulajdonod. Ezert a csomagolastol es a blokktol mindenkepp szabadulj meg. En vittem mar igy Mo-ra laptopot, telefont, fenykepezot stb. Mindent ugy mintha a sajatom lenne, pedig mindent rendelesre vittem......:) Vagyis a laptopot kapcsold be, az iPodra tolts zenet, a geppel fotozz nehanyat stb.
Ritkan allitanak meg, de ha te vagy a szerencses akit megfognak es kinyittatjak a borondodet es zsir uj elektronikai cuccokat talalnak, akkor tutti megvamolnak :(
Köszönöm, annyi pénzt egész biztosan nem viszek ki, a negyedét se.
Ha pl. CD-ket és DVD-ket veszek kint, arra ugye nem kell vámot fizetnem?
DVD-t ne vegyel mert nem tudod lejatszani Magyarorszagon. Az USAban 1es regio kod van, Europaban 2es. Ha veszel egy USA lemezt, annak csak a boritojat fogod tudni nezegetni, hacsak nincs special dvd lejatszod, ami regio kod fuggetlen, ami eleg ritka.
CD lemezt vehetsz amennyit akarsz, de filmet sajnos nem :(
Vehetsz DVD lemezt is, mert az elmúlt két évben többnyire olyan DVD lejátszókat lehet kapni amikbe mindkét kód bent van vagy függetlenek. Ha a DVD lemezre csak adatot akarsz tenni amit PC-n akarsz használni arra szintén jó mert én már használtam olyat. Egyébként 400 euro érték alatt bőven behozhatsz dolgokat, élelmiszert nem hozhatsz csak azt amit útközbe beviszel a szervezetedbe. néhány csoki még belefér, de több nem. Ha esetleg műszaki cuccot veszel akkor vagy kérjél papírt az áthozásáról de akkor áfát kell fizetned érte, vagy ahogyan az előttem szóló valahányadik válaszoló is írta, tetesd úgy mintha a tiéd lenne.
Bátyám az ott vett laptopot úgy hozta rá hogy internetről leszedett mindenféle értelmetlen hülyeséget plusz neten át kellett küldenem a képeit meg kicsit megkarcolta néhány helyen. A vámos megnézte látta hogy ja ez úgy is a tiéd meg minden azt szemrebbenés nélkül átengedte.
Köszi, elvileg főleg CD-ket fogok hozni, azok pdig mindenképpen fognak működni :)
400 eurót biztos nem lépem túl, csak néhány CD-t és könyvet veszek kint, esetleg ruhát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!