American Green Card-al lehetséges csatlakozni a US Army-hoz?
1. válaszoló: Én úgy tudom, hogy jelenleg 20000 fő fölött szolgálnak nem USA állampolgárok a hadseregükben, mert indítottak egy olyan programot, amivel Working Visa-sok és green card-osok jelentkezhetnek a hadseregbe. Nekem nincs végzettségem, ezért nem tudom, hogy a puszta szerencse(green card lottery) engedélyezné-e nekem, hogy jelentkezzek katonának.
2. válaszoló: Green Card Lottery-vel szerezném meg.
A green card lotteryre evente szerintem jelentkezik kb. 30ezer magyar, vagy tobb, de lehet h kevesebb, nem tudom. Amit tudok, hogy 5ezret huznak ki a magyar jelentkezok kozul.
Ha kihuztak, akkor meg kell felelned a kovetelmenyeknek, es ha megfeleltel, akkor kapsz zoldet, de nem marol holnapra.
Ha megvan a zold, kijossz az USAba es beallsz a hadseregbe.
Amugy van olyan is, hogy valaki eloszor a hadseregbe lep be es ezen az uton szerzi meg a zoldkartyat. Szerintem erre nagyobb az esely, mint a lottora.
A hadseregbe zöldkártya nélkül csak akko tudsz belépni, ha már 2 éve az USA-ban vagy legálisan, de mé nincsen zöldkartyád. (pl ha tanulòvízummal vagy itt)
amúgy nem lehet belepni a hadseregbe, mert ők nem intèznek zk-t.
Ma 10.34 igazad van, bocsanat kerdezo de en irtam rosszul. Ha mar itt vagy az USAban 2 eve, mint tanulo, vagy munkavizummal (de zoldk. nelkul) jelentkezhetsz a hadseregbe es rajtuk keresztul allampolgarsagot kapsz. De foleg olyanok jelentkezeset varjak, akit orvosnak vagy tolmacsnak tudnak hasznalni. Kicsi angol tudassal puskaval rohangalni mindenki tud, gondolom ilyenbol van nekik eleg.
500ezer dollart kell nem az usaBA:) hanem olyan vallalkozasba fektetni, ami 10 munkahelyet biztosit (ha ez magas munkanelkulisegu teruleten van). Ha olyan helyen fektet be az illeto, ahol alacsony a munkanelkuliseg, akkor $1millio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!