Mi kell a kettősállampolgársághoz?
Jelenleg mi kell az amerikai-magyar kettős állampolgárságoz?
Úgy értem, hogy pénz, nyelv, valamilyen vizsgák,
kérdés van-e Magyar-amerikai? mert sokszor csak úgy veheted fel a másik ország állampolgárságat hogy lemondasz a magyarról.
házaság az egyik dolog, vagy ha kiskoru vagy adoptáció.
aztán ha kb 10 éve törvényes adófizetö vagy, és van elég pénzed, biztos háttered.
pl német-magyar volt egy ideig, majd megszünt és azt hiszem kb 1 éve jött vissza. akik közben akarták nem lehettek csak egyik vagy másik. ez az országok közötti megegyezés.
legegyszerübb mód rá a házasság ott élövel. - kedves valaszolo, engedd meg hogy pontositsak. Hazassag egy amerikai! allampolgarral. Az hogy valaki itt el, meg nem jelenti hogy legalis ;)
Ha egy magyar allampolgar hazassag vagy adoptacio utjan megkapja az amerikai allampolgarsagot, NEM kell lemondania a magyarrol. Tudom, mert en is kettos allampolgi vagyok es mikor feleskettek az amerikai zaszlora, a kutya nem kerdezte, hogy mi a masik allampolgarsagom es hogy le akarok-e rola mondani.
Ha valaki magyar es teszem azt erdelyi allampolgar es folyamodik az amerikaiert, na akkor az egyikrol le kell mondania, mert amerikai allampolgarnak csak 1 masik allampolgarsaga lehet, 2 mar nem!
A fent emlittet hazassag/adoptacion tul kell hozza jo par ezer dollar, mert a hivatalos nyomtatvanyoknak az illeteket ki kell fizetni.
Nyelvvizsga nem kell, nyelvtudas igen. Az allampolgarsagi interjun angolul kell beszelgetni a vizsgabiztossal, illetve elore megtanult kerdesekre a valaszt angolul kell elmondani. Ha a nyelvtudas nem megfelelo, akkor megbuksz es addig nem leszel polgi, amig nem tanulod meg a nyelvet.
második vagyok
én is állampolgári esküvöre gondoltam.
azért írtam hogy lehet-e kettös, mert ez országok közötti megállapodástól függ.
Németeknél pár évig nem lehetett, de azt hiszem az unió miatt, de Mo vissza hozta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!