Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikai magyarok! Ti tartjato...

Amerikai magyarok! Ti tartjatok a kapcsolatot USA-beli magyarokkal?

Figyelt kérdés

Miert mondjuk mi, amerikai magyarok, hogy minden USA-beli magyar szemet, nem segit, csak elvesz, becsap, irigykedik? Egyebkent en is igy latom es sok helyen olvasom masoktol is, de ha ezt sokan igy gondoljuk, akkor sok embernek kellene lennie, aki ad, de nem elvesz, nem?

Nagyon szerettem volna amerikai magyarokkal baratkozni, sokaig probalkoztam, de soha nem alakult ki tartos baratsag, amint megkaptak a segitseget, amit akartak, nem kerestek tobbe. Azt irja sok ember, hogy ugyanigy jart...akkor olyan emberrel lenne jo ismerkedni, aki ugyanigy jar, mert ezek szerint o nem rossz. Miert nem tudnak az amerikai magyarok jo es tartos baratsagokat kialakitani egymas kozott? Nagyon csalodott vagyok! Soha nem kertem senki segitseget konkretan semmiben, csak szerettem volna baratkozni, de latom a mai vilagban csak az erdek szamit. Barcsak ertenem, hogy a romanok, nemetek, mexikoiak, japanok, kinaiak, indiaiak hogy hogy tudjak tartani a kapcsolatot egymassal, a magyarok meg nem...

2011. júl. 11. 23:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert a magyarok külföldön is gurányok egymással, és itthon is! Én négy évet éltem kint, különböző államokban, jó pár magyarral, azután NYC-ben voltam még haza nem jöttem, de semmi jó tapasztalatot nem tudok mondani erről a témáról csak a legrosszabbakat, még a közelebbi barátságokból is csak utálat, aljasság, és szemétség lett!!4 Ez van !Itthon ugyanez!!! Nagyon nagyon "fehérholló" ha mégis létezik ilyen, bár én nem hiszem!! Nagyon sajnálom, mert te jó lelkü vagy és magadból indulsz ki, hogy minden ember olyan jó, és kedves mint te! De ez távolról sem igaz! Sőt pont az ilyeneket vonzod, mert észreveszik, és tudják rólad hogy milyen vagy.

Ha írnál egy e-mail címet

, akkor szivesen írnék egy pár dolgot, és kérdeznék is valamit!!!

köszönöm

2011. júl. 14. 23:47
 12/15 A kérdező kommentje:
Ket utolso valaszolo, ha van kedvetek, irjatok nekem: trailblazerintx@yahoo.com
2011. júl. 15. 00:27
 13/15 anonim válasza:
Szia. Én is Amerikában élek és ha gondolod írj privit, beszélgethetünk. Ahol én élek ott elég rendesek a magyarok, nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Melyik városban élsz?
2011. júl. 19. 08:39
 14/15 Rabinowitz Ildiko válasza:

Kedves kerdezo/valaszolok!

Ez a tema szerintem nagyon erdekes, azt kell megallapitani eloszor, hogy miota eltek az USA-ban. En eltem Californiaban tobb evig, meg tobbet Eszak-Carolinaban, es el kell,hogy mondjam, hogy rengeteg tapasztalatom volt a "kulombozo tipusu" magyarokkal. Kikerulesem idoszakaban a magyarok segitettek at a kulturalis nehezsegeken, munkat kaptam, hogy megelni es tanulni tudjak, es sok jo baratsag alakult ki koztunk, akik meg "atmeneti" magyaroknak szamitottunk. Ha ugy alakul az eleted, hogy Amerikaban maradsz, akkor az ertekrended is valtozni fog. Azok, akik nem fontosak, es akiknek te sem vagy fontos, azok lesodrodnak, de azok, akik egyutt mosogattak veled, ejfelig mostak fel veled mindig ott lesznek. Ahogy az eletem alakult en is talalkoztam irigy, savanyu emberekkel, de csak olyanokkal kell foglalkozni, aki elorebb visz,es nem az energiadat szivja le. Volt olyan magyar lany, akit kirugtak egy csaladtol, mert "osszekeveredett" babysitterkent az apaval, es jott a telefon, hogy nem-e tudunk a lanynak allast, meg helyet. Annak ellenere, hogy tudtuk, hogy mit csinalt,mi befogadtuk, szallast, kajat, penzt adtunk neki heti osszesen 2 ora gyerekvigyazasert. De ez sem volt eleg, meg a ket orat sem volt hajlando betartani. Higgyetek el, rengeteg segitokesz, odaado magyar van Amerikaban,akik segitik az ujonan jovoket. Mi amugy nemreg koltoztunk vissza Magyarorszagra egy idore. A magyarokkal itthon van a gond, nem Amerikaban. Csodalkozom, hogy a kintiekrol panaszkodnak sokan. Itthon mast sem hallok, mint durva, udvariatlan, kotozkodo, ocsarolo szavakat, mondatokat. Az eladok, penztarosok a boltokban ugy viselkednek, mintha a kapcarongyuk volnank, semmi mosolygas, kedvesseg. A hivatalokban ugatnak az emberre, mert beszelni mar nem lehet, sokan nagyon kihasznalnanak, ha hagynam. A gyerekekkel valo viselkedes meg felhaborito. A tanarok lehordjak a gyerekeket, ahelyett, hogy biztatnak oket, uvoltozes megy a tantermekben. Az zeneiskolai zongoratanar is kiabal, turelmetlen. Tehat igy allunk. Lehet, hogy sok amerikai magyar nem enged kozel magahoz rogton, de baratokat szerezni igenis lehet. Mi magyar taborokba jarunk, kempingezni, bulik vannak naluk es masoknal, hazajovunk nyaron, es meg itthon is sokat vagyunk egyutt BARATOKKAL. Eszak-Carolinaban csak Raleigh es Charlotte kornyeken, Del-Carolinaban is rengeteg fantasztikus magyar csalad el. Es mi gyakran talalkozunk, mint emlitettem. Ugyhogy fel a fejjel!

2013. szept. 25. 19:58
 15/15 anonim ***** válasza:
nekem talan az lenne a kerdesem, a kulfodon elo magyarokhoz, hogy MIERT nem akarnak asszimilalodni????? Miert vagynak vissza a gyokerekhez????? Az amerikai emberek sokkal nyiltabbak es baratsagosabbak mint a magyarok. 40 eve elek Kaliforniaban. ha otthoni rokonokkal beszelek ugy magyarosan elmondjak, hogy milyen itt az elet. Nem lep meg mert tudom, hogy a magyar az emberiseg legokosabb csopotjaba tartozik.
2013. okt. 8. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!