Amerikai magyarok! Ti tartjatok a kapcsolatot USA-beli magyarokkal?
Miert mondjuk mi, amerikai magyarok, hogy minden USA-beli magyar szemet, nem segit, csak elvesz, becsap, irigykedik? Egyebkent en is igy latom es sok helyen olvasom masoktol is, de ha ezt sokan igy gondoljuk, akkor sok embernek kellene lennie, aki ad, de nem elvesz, nem?
Nagyon szerettem volna amerikai magyarokkal baratkozni, sokaig probalkoztam, de soha nem alakult ki tartos baratsag, amint megkaptak a segitseget, amit akartak, nem kerestek tobbe. Azt irja sok ember, hogy ugyanigy jart...akkor olyan emberrel lenne jo ismerkedni, aki ugyanigy jar, mert ezek szerint o nem rossz. Miert nem tudnak az amerikai magyarok jo es tartos baratsagokat kialakitani egymas kozott? Nagyon csalodott vagyok! Soha nem kertem senki segitseget konkretan semmiben, csak szerettem volna baratkozni, de latom a mai vilagban csak az erdek szamit. Barcsak ertenem, hogy a romanok, nemetek, mexikoiak, japanok, kinaiak, indiaiak hogy hogy tudjak tartani a kapcsolatot egymassal, a magyarok meg nem...
Barátnőm 5 évig élt Dublinban, és ugyanerről számolt be ő is :(( Ez olyan szomorú..
Én rövid ideig voltam Angliában, keresgéltem én is más magyarokat, de olyan "hideg" volt mindenki... De én mégis azt hiszem, nem a mi (Te és az én) készülékünkben van a hiba...
Erdekes kerdes.
A valasz nem, nem igazan.
Az elso evekben volt egy csapat akikkel egyutt ittunk/buliztunk/stb. Szinte minden partin megismertem uj magyarokat rajtuk keresztul. Aztan nalam abbamaradt az ivas/bulizas/stb, naluk nem. En mar nem jarok az o tarsasagukba es nem keresem oket, ok sem hianyolnak engem.
Van par arc akikkel neha osszefutok, dumalunk, de nincs olyan nev a telefonomban, akit felhivnek neha-neha, hogy hello, mizu.
A fiuknal ez mas. A parom (szinten magyar) tobbet tartja a kapcsolatot az o haverjaival, de az is inkabb "he figyi kene ez, meg az" o segit nekik aztan megint eltunnek. De tudjuk, ha valami majd a jovoben nekunk kell akkor rajuk lehet szamitani, mert ok is kaptak segitseget. (kolcson auto, szivesseg valamit intezni stb.). Ezeket inkabb hivhatjuk erdek ismeretsegeknek, mint baratsagnak.
A tesomek a vallasukon keresztul tobb magyarral tartjak a kapcsolatot, akikkel heti szinten talalkoznak a templomban, illetve szulinapokra, unnepekre osszejarnak.
Ha nagyritkan osszefutok turista magyarokkal szoktunk egymasnak orulni, de bevallom oszinten nagy eloitelettel valogatom en is oket; peldaul vihogo, hangoskodo plaza-emberkeknek nem szolok oda, hogy jeee ti is magyarok vagytok? Sot, inkabb elkerulom oket. Tudom nem szep dolog, de ez van:(
Kedves kerdezo, te melyik allamban elsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!