Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Beengednek az USA-ba?

Beengednek az USA-ba?

Figyelt kérdés
Repülővel mennénk ki nyaralni, de több utazási iroda is azt mondta, hogy csak úgy nem engednek be. Büntetlen előéletű vagyok, szóval nem értem, hogy miért ne engedjenek be. Szerinted ?
2011. jún. 11. 00:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

ESTA mindenképp, anélkül nem fognak beengedni :) Hasonlóképpen a biometrikus jeleket tartalmazó útlevél, vagy kék útlevél esetén érvényes vízum (igen, még kérhető vízum az USA-ba, ha valakinek "nem elég" az ESTA).

Emellett: legyen nálad csomag (általában az gyanú, ha valaki csomag nélkül utazik), a csomag tartalma pedig a rögzített tartózkodási időre elegendő ruhát tartalmazza (tehát ne egy váltás ruhával menj egy hétre, és ne tíz váltás ruhával menj egy napra). Ezeket is szokták nézni.

2011. jún. 11. 09:37
 12/22 anonim ***** válasza:

nem tudom miért mondja mindig valaki, hogy kell vízum....

kell vízum annak, akinek régi fajta (kék útlevele van), vagy annak aki dolgozni, tanulni megy, annak aki több, mint 90 napra megy, valamint annak akinek már utasították el az ESTA kérelmét.

nézzetek utána, hogy Magyarország tagja a vízummentességi programnak 2008 november 17-e óta, tehát nem kell vízum.

2011. jún. 11. 18:14
 13/22 anonim ***** válasza:

az ESTA nélkül meg már nem lenne gond a belépés az usába mert már a felszálló gépre nem engednek fel anélkül...

megfelelő mennyiségű dollár.... ez elég hülyeség, mert kitalálták már a bankkártyát úgy 100 éve.

2011. jún. 11. 18:19
 14/22 anonim ***** válasza:

nemrég mindent elolvastam az ESTÁról, s nem írja, hogy azt, hogy "indoklád nélkül" dönthetnének úgy, hogy nem engednek be. Igaz, azt sem írja, hogy indokolni kell, de azt sem, hogy megtehetik, hogy nem. Valahol meg olyat is olvastam, de erről elég homályosak az emlékeim, hogy aki szárazföldi határátkelőn lép be, mint pl Kanadából, annak nem kell ESTA sem, de ennek utánanézek mégegyszer.

Amúgy miért pont hazafelé tartó járatra tennék fel, azt akit esetleg nem engednek be? Mvan, ha ez esetben nem haza, hanem máshova menne, pl Mexikóba, Kanadába, Angliába, stb stb?

2011. jún. 11. 18:22
 15/22 anonim ***** válasza:

Az indoklás lehet akármi, ez nem akadályozza meg őket, hogy ne engedjenek be.

"Az utazási engedély garantálja számomra a belépést az Egyesült Államok területére?

Amennyiben utazási engedélyre vonatkozó, elektronikusan benyújtott kérelmét jóváhagyták, a jóváhagyás biztosítja Önnek a lehetõséget az Egyesült Államokba történõ utazásra a Vízummentességi Program keretén belül, de arra nem nyújt garanciát, hogy beléphet az Egyesült Államok területére. Az Egyesült Államokba történõ megérkezéskor a Vám-és Határvédelmi Hivatal tisztviselõje hivatalosan ellenõrzi Önt a belépési kapunál, és eldönti, hogy a Vízummentességi Program keretében, illetve az Egyesült Államok bármely törvénye alapján Ön számára engedélyezett-e vagy sem az Egyesült Államokba történõ belépés."

2011. jún. 11. 18:52
 16/22 anonim ***** válasza:
nem tudom figyelted-e, nincs benne, hogy indolkás nélkül megtagadhatja a belépésedet. az Egyesült Államok bármely törvénye alapján vagy a vízummentességi program stb stb.
2011. jún. 11. 19:01
 17/22 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászólónak: Igen betűről betűre igazad van. Én 10 éves vizummal voltam kint az USA-ban, 4 évig, közben a barátaim közül egy páran hazajöttek, és visszajöttek "volna" ha be engedték volna!!! Bizony, volt amelyiket a Keneddyn meg is bilincslték!!4 És nem "magyarázta" el hogy miért, csak fel a következő járatra, és punk-tum. Úgy hogy érvényes vízum ide, ESTA engedély oda, : "Ha van sapka rajta azért, ha nincs rajta sapka azért..." csak ezt sokan nem merték elmondani és leírni sehova, pedig ez ííígy igaz ahogy leírtam. És most sincs másképp!!! A kinti barátaim nagyon sok dolgot megírnak, csak nyilvánosan nem merik!!!!
2011. jún. 11. 22:11
 18/22 anonim ***** válasza:

"nem tudom figyelted-e, nincs benne, hogy indolkás nélkül megtagadhatja a belépésedet. az Egyesült Államok bármely törvénye alapján vagy a vízummentességi program stb stb."

A törvény alapján a tisztviselő dönti el, hogy beenged vagy sem. Innentől kezdve ha azt mondja, hogy nem, akkor máris megvan a törvényes indok.

2011. jún. 11. 22:30
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha én utaznék nem félnék tőle, hogy nem engednek be.

Amikor én jártam az USA-ban, mégvízumos időben, meg mivel dolgozni mentem, az esetben most is kéne, annakellenére simán beengedtek, hogy még azt sem tudtam vár-e rám valaki a reptéren, s hogy egyáltalán pontosan hol leszek. nem tudtam még milyen címet írjak a landing card-ra, mégis simán beengedtek.

Másodszor pedigs szárazföldön Kanadából mentem New Yorkba busszal, csak mert New Yorkból volt repülőm, kérdezték meddig áll szándékomban ott tartózkodni, rávágtam, hogy csak megyek a reptérre, s repülök vissza Európába. Semmi biznyítékot nem kértek, se repülőjegy, se pénz, becsukták az útlevelemet, s továbbengedtek.

Én nem fosok, 2x felejthettem volna magam már ott, s egyszer sem tettem meg. Ahogy a jövőben sem áll szándékomban ott maradni, ha esetleg megyek még.

2011. jún. 11. 22:39
 20/22 anonim ***** válasza:

a Kanadába belépés sokkal macerásabb volt, ott fél órát dumáltak velem, de aztán da is simán bemehettem.

ott sem voltak kötekedőek, csak inkább sokat kérdeztek.

2011. jún. 11. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!